Reklama

Reklama

Snímek Nicka Broomfielda líčí tragédii z listopadu 2005 ve městě Haditha, kde Iráčané spáchali atentát na příslušníka US Navy. Americké síly NATO v odvetné akci postříleli čtyřicet mužů, žen i dětí z okolí. Film nelíčí účastníky iráckého odboje pouze jako teroristy, ale také jako otce od rodin, přátele či patrioty, kteří se nechali využít krvavou rétorikou islámských extremistů. Příslušníky vojsk představuje jako obyčejné kluky, kteří nezvládají svou roli, strach ani stres. Uniformovaní chlapci se prohánějí ulicemi města za zvuků tvrdé muziky a ochutnávají adrenalin hry na vojáčky, jež se v okamžiku krize promění v tragickou realitu. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

Tenhle film by si mněl Bush pouštět každej den před spanim ať už konečně pochopí co začal. Je tady krásně vidět nesmyslnost tohodle stylu boje. Bouchne bomba, jeden amík mrtvej, vemem kvéry a dem postřílet civilisty. Většinou ženy, děti a starce. Co se nestane voni se na nás naserou jejich příbuzný který tuhle genocidu přežily a daj se k teroristum. Taky mě docela dostalo jak zlikvidovaly toho chlápka s motykou jenom proto že šel vokolo silnice a mněl motyku na rameni, ale když americkej konvoj potká dva krajně podezřelý chlapi který mají nějakej hadr přes ruku a pod tim hadrem evidentně něco schovávaj tak si jich ani nevšimnou. Tahle válka je prostě nesmysl!!!

tomi114

tomi114 (hodnocení, recenze)

Tak toto sa naozaj deje vo svete. Zomieraju aj nevinni ludia. Film ako vysity na predchadzajuce roky, amici v Iraku si robiaco chcu. Nieco sa stane jednemu amikovi a potom vyvrazdia postupne vsetkych iracanov. A samozrejme zvyk je ututlat to. Film nezaruci skvely zazitok, ale zamyslenie sa nad tym vsetkym.

JohnyCH

JohnyCH (hodnocení, recenze)

Za každýho američana - 40 iráčanů Dík radaru tam na ne hodíme konečně pár atomovek a oplotíme je, šmejdy !!!!!!

Reklama

Reklama