Reklama

Reklama

Černý stín Vesuvu

(seriál)
  • Itálie L'ombra nera del Vesuvio (více)
Itálie / Západní Německo / Francie / Španělsko, 1987, 4x90 min

Obsahy(1)

V metropoli italského jihu Neapoli vládnou dva klany tajné zločinecké organizace "camorra",které mají rozděleno město podle svých mocenských zájmů.První z nich,vedený Donem Peppem Caritou,má pod kontrolou přístav.Druhý,v jehož čele stojí Gaetano Bonanno,řídí obchod s drogami.A právě vysoké zisky z nelegálního obchodu s drogami vyvolávají roztržku mezi oběma šéfy vrcholící v krutém pomstychtivém boji. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nostalgie? Rozhodně, Toni byl můj dětský hrdina. To finále v přístavu stejně jako fakt, že jsem tohle kdysi znal, se vynořilo z paměti až s posledním dílem. Ačkoliv velká část dialogů může být dnes hodnocena optikou latinskoamerické telenovely, hudba spolu s atmosférou Neapole a italská mafie koukající se pod prsty převažují kvality. Škoda, že je hodně scén interiérových, na ulicích to mělo skvělou šťávu. Naopak dnes ocením tělo Sophie Duez, což v premiérovém sledování ještě dobře nešlo. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 3.11.1989, réžia českého znenia (ČST Praha) = JARMILA BERÁNKOVÁ - Pri tejto talianskej minisérii ČST zaexperimentovala. Premiéra síce bežala v piatok o 20.00h, ale televízni maniaci si tzv. predpremiéru mohli pozrieť už o 9.40h predpoludním. (30.5.2009) ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že vzpomínky na tento seriál jsou silnější než seriál sám. Přesto si seriál udržuje velmi slušnou kvalitu a zejména čtvrtý díl, ve kterém dojde k vyústění, je slušně dramatický a napínavý. ()

Oyer 

všechny recenze uživatele

Pamatuji, že když jsem byl dítě, hodnotil jsem tento seriál jako vůbec to nejlepší co jsem v té době znal ! (I když toho tenkrát ještě moc nebylo :-D) Velice napínavé, dva mafiánské klany, které se vzájemně vyvraždovali do posledního hrdiny. Mě se to tenkrát moc líbílo, nevím jak bych to ohodnotil dnes. Na každý další díl jsem se moc těšil, protože do posledního okamžiku nebylo jasné kdo z těch všech hlavních postav zůstane na živu... Samozřejmě, nevím jak bych to viděl dnes... po 20 letech... ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Nepamatuju si toho tolik, jako z Chobotnice, ale i toto byl dobrý seriál. V hlavě mi utkvěly dvě scény *SPOILER* - když hlavní hrdina Toni Carita (mafiánský dědic, hlava klanu) nešťastnou náhodou zabije svojí sestru tím, že jí dá facku a ona upadne hlavou na roh skleněného stolu, a pak druhá, kde ten samý (anti)hrdina rezignovaně spouští neprustřelné okénko svého auta, do kterého mu zblízka z pistole střílí najatý vrah *KONEC SPOILERU* ()

Reklama

Reklama