Reklama

Reklama

Dvojnásobná držitelka Oscara Hilary Swanková předvádí nezapomenutelný výkon v roli Amelie Earhartové, legendární americké pilotky, která se nesmazatelně zapsala do historie létání. Biografické historické drama zachycuje Ameliinu touhu vzlétnout k oblakům od prvního okamžiku, kdy ji jako mladá dívka pocítila při pohledu na letadlo nad rodnými kansaskými pláněmi. Ve 30. letech 20. století, kdy ženy podle všeobecného mínění patřily za plotnu, se Amelie stala první ženou, které se podařilo přeletět Atlantik a tento skvělý úspěch jí katapultoval mezi národní celebrity. Prožila úžasný vztah s charismatickým obchodním partnerem a posléze milujícím manželem Georgem Putnamem (Richard Gere). Společné ambice a vzájemná láska způsobily, že jejich pevným manželstvím neotřáslo ani Ameliino odhodlání létat, ani její vášnivý milostný poměr s Genem Vidalem (Ewan McGregor). V roce 1937, během pokusu obletět svět, však Amelie Earhartová nad Pacifikem zmizela. Kombinaci strhujícího dramatu, vzrušující romance a velkolepého dobrodružství natočila režisérka Mira Nairová. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer
Trailer
D: angličtina T: slovenština
01:53

Související novinky

Burtonova „Alenka“

Burtonova „Alenka“

26.07.2008

Po ponurém příběhu o mstivém hrdlořezovi z londýnského holičství se Tim Burton vrací ke stylu Karlíka a továrny na čokoládu. V listopadu pod dohledem producenta Richarda Zanucka, se kterým… (více)

Letkyně aneb Amélie bez Montmartru

Letkyně aneb Amélie bez Montmartru

29.05.2008

Klidně by z toho mohla být další oscarovka. Už jen kvůli účasti Hilary Swank, pro kterou je projekt s prostým názvem Amelia srdcovkou, v níž nejen ztvárňuje hlavní roli, ale podílí se i na produkci.… (více)

Reklama

Reklama