Reklama

Reklama

Nekonečný víkend

  • Austrálie Long Weekend (více)

Peter s Carlou jsou manželé, kterým to už vůbec neklape. Peter vymyslí, že pojedou na víkend kempovat, přestože by Carla raději letěla na dovolenou do hotelu v Thajsku. Po cestě je slabý signál a Peter se nemůže dovolat svému kamarádovi, který má jet na odlehlou pláž s nimi. Kvůli slabému signálu přestane fungovat i navigace, Peter jede zkratkou, ale na pláž nedorazí, a tak spolu s Carlou přespí v autě. Další den si na místě rozloží stan a utáboří se. Carla se tu nudí, nelíbí se jí tu a chce jet domů. Peter si to užívá, plave ve vodě, surfuje a zastřílí si. Carla zahlédla ve vodě plavat něco velkého a dostala strach, a tak to Peter zastřelil. Manželé neuctívají přírodu – hází odpadky na zem i do moře, jezdí autem přírodou, Petr střílí po zvířatech a poseká živý strom. Zkazí se jim kuře, které chtěli sníst, a pak Petera napadne orlice, zřejmě kvůli vejci, které spadlo ze stromu, a Carla ho rozbije o strom. Vedle Carly proletí šíp a na pláži se objeví mrtvý dugong a zdá se, že se posouvá dopředu. Peter chce další den před odjezdem zkontrolovat, jestli není někde poblíž jeho kamarád, a chce jet na místo, kde viděl jiný vůz. Peter na místě objeví vůz ve vodě s mrtvou dívkou, mrtvou ženu ve stanu a muže oběšeného na stromě. Jedou zpátky sbalit si věci a chtějí odjet, ale nemohou najít svého psa. Peter s Carlou se hádají, a dokonce se poperou. Když jde Peter pejska najít, Carla mu ujede. (TV Prima)

(více)

Recenze (171)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Od Jamieho Blankse jsem po excelentním Storm Warning čekal jen to nejlepší. Bohužel ale s výsledkem nijak moc spokojený nejsem. Nehledě na to, že o nějakou pomstu Matky Přírody tu v podstatě vůbec nejde (hrdinům se kvůli přírodě samotné nestane nic jiného, než co bych v reálném životě označil za "docela smůlu, ale žádné velké neštěstí" - Pražáci na Šumavě na tom musí být podobně... :-), je Long Weekend nudné (a to jen 80ti minutové) dějové vakuum, u kterého mě drželo jen očekávání, kdy se jako konečně něco stane, a úžas nad tím, kvůli jakým drobnostem hrdinové vyšilují. Ti jsou vůbec kapitolou sami o sobě - tak nesympatický pár aby člověk pohledal (vzpomněl jsem si na nedávný "taky-ne-tak-úplně-horor" Vinyan...) Jediná věc, která mě na filmu dokázala překvapit, byl závěr - a nutno podotknout, že mě překvapil dost nemile a umocnil tak moje zklamání z filmu. Technicky je to samozřejmě kvalitní a oku lahodící podívaná, ale za to hvězdičky navíc dávat nebudu, to jsem totiž u Blankse považoval za samozřejmost. Nic víc však nenabídnul, takže přes 2* nejdu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Uvědomil jsem si po 20 minutách, že jsem film viděl už dávněji.. Tudiž nebudu komentovat, Jelikož bych nebyl přesný.. Každopádně se jedná o Originální Film! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Film má hodinu dvadsať a pekne odsýpa. Mrazivá atmosféra opustenej pláže, ďaleko od ľudí, tomu veľmi veľa dáva. Napriek tomu, že sa v ňom väčšinu času nič hororovo explicitné nedeje, je hororovejší, ako mnohé krváky. Neustále máme pocit, že hrdinov niekto sleduje. Veľa tomu dávajú nielen pôsobivé scény s „tieňom v mori“, ale i unikátna austrálska príroda so špecifickými živočíchmi, ktoré sú často také hororové, že i koala pôsobí vražedne. Niektoré scény sú síce WTF (bar, orol, Caviezelove vodičské schopnosti), ale i tak je atmosféra kvalitne nepríjemná. Caviezel ani Karvan nie sú sympatickí, ale ani byť nemali, nakoľko ide o rozhádaný pár, ktorý je zo seba unavený a nemá veľkú šancu na záchranu. Bohužiaľ, s pribúdajúcimi záhadnými udalosťami snímka paradoxne stráca dych a koniec je nijaký. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pokud se budeme k přírodě chovat jako prasata, můžeme na to pěkně doplatit. Matka příroda dokáže být taky svině, a všechny naše prohřešky vůči ní nám dá pěkně sežrat. Stejně jako ústřednímu páru, co si o prodlouženému víkendu zajel do divočiny otužit své vztahy. Místo sladkého usmiřování a nezkrotného sexu se oba však jenom hádají, jinak čisté okolí obohatí odpadem a mimo to zabijou několik zvířat. Manželský páreček to má tedy spočítané... Thriller s mysteriózním nádechem od Jamieho Blankse (skvělý Storm Warning, nebo taky průměrný Valentine) sice v první polovině malinko drhne, ale jakmile se o slovo přihlásí "mořská kráva" neboli kapustňák, film zlehka nabírá spád a posledních 20 minut je dokonce parádních. Umučený Kristus Caviezel v hlavní roli mě ani neštval. Žádná bomba tentokrát, ale jako jednohubka chutná dobře. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nebohý Jimbo Caviezel.. Přijal vizáž i charakterové rysy postav Erica Robertse a při kempování na australském pobřeží je tak rozhozen dvěma krávami (z toho jedna je mořská), že ani neví, kde se postavit při autostopu.. Motivy environmentální vendety a narušených partnerských vztahů v poněkud nefunkčním a dramaturgicky odfláknutém podání nadějného autora Storm Warningu. Protinožci umí na poli ozploitationu mnohem lepší věci.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nejenže nezbyly peníze na scénáristu, i dramaturg podle všeho chyběl, protože je nám předloženo hned několik scén, které na sebe nenavazují, jednou je postava v autě připoutaná, pak nikoliv, následně má rozbité čelní sklo, pak zase ne. S dialogy je to ještě horší, což v přirovnání znamená asi to, že jedna postava mluví o fyzikálních vlastnostech astronomických objektů a druhá diktuje recept na vanilkovou panna cottu. Prostě guláš. Hádky manželů jsou uměle vyhrocené a absurdní. Finále je pitomé a nesmyslné. Matka příroda si možná vyřizuje účty, ale netušíme ani A, ani B. Režisér Jamie Blanks dal filmového hororu naneštěstí Temnou legendu i Valentine a pak se na čas odmlčel. Zřejmě vědom si předešlých chyb natočil velmi slušný jednohubkový thriller Storm Warning, jenže tenhle o rok mladší průšvih zase dává tušit, že je to marný, je to marný, je to marný. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Manželský pár prichádza na opustenú pláž upevniť svoj vzťah. Vzájomné konflikty narúšajú harmóniu pokoja nie len v ich manželstve, ale aj prírode samotnej. Tá "všemocná" berie spravedlnosť do vlastných rúk. Vzhľadom k prvej hodine by bol, "Nekonečná nuda" lepší titulok. Za poslednú scénu, záverečných 20 min. a nápad s "revenge nature" - 40%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nesympatický, rozhádaný, manželský pár sa vyberie kampovať na odľahlú pláž niekde na sever Austrálie. Ona je arogantná, histerická krava a on egocentrický blb. Chcú tam surfovať, relaxovať a užívať si predĺžený voľný víkend. Tento ich výlet sa im však poriadne skomlikuje. V tomto filme sa hodinu prakticky vôbec nič nedej, okrem toho, že sa tí dva dementi medzi sebou hádajú. Keď to začne byť aspoň trocha zaujímavé, tak to veľmi rýchlo vyústi do úplne hlúpeho konca. * ()

petero 

všechny recenze uživatele

STORM WARNING ma dostatočne presvedčil o kvalitách režiséra napriek slabučkému VALENTINE a preto som bol na remake 30 rokov starého a pre mňa do vtedy prakticky neznámeho austrálskeho LONG WEEKEND náramne zvedavý. Mal u mňa istú nevýhodu, pretože som nevedel čo od neho čakať. Slasher ani exploitation sa tentoraz nekoná. Bohatší arogantný párik a jeho pobyt v austrálskej divočine neďaleko pláže je tentoraz všetko okolo čoho sa tu točí dej. Dej je tajomný po celí čas, stále je tu prítomnosť nejakého nebezpečia a postupné strácanie zdravého rozumu je pripodzené. Film ma dosť zaujal, prekvapil a zvedavosť po originály vybičoval na maximum, čo je jeho veľké plus vrátane výborného Jamesa Caviezela. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s kolegou strationem, chtělo to více razance, takhle se člověk sice dočká postupně budovaného napětí, ale k čemu to, když ve výsledku se není čeho bát. Nejvíce proto vyděsí ranní probuzení vedle kapustňáka. James Caviezel se chová celý film jako totální idiot, proto jsem ani ústřední dvojici moc nefandil. Storm Warning bylo luxusní záležitostí, tady se člověk spíše kochá krásnou krajinou. PS: Nevím jestli mi měla něco sdělit závěrečná scéna s tyčkou od stanu, taky jsem litoval psa že zůstal v autě. Snad tam není dodnes:( a špatně nevypadala srážka s kamionem. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dechberoucí záběry čarokrásné přírody jsou absolutně nejvyšší devizou celého snímku. Horror ani ne, drama ano, výrazně propletené s naučným dokumentem o přírodních krásách Austrálie - což beru jako plus. Dementní dvojice ( scénárista se snažil, aby vám oba fakt lezli na nervy) se uprostřed vší té krásy chová jako slon v porcelánu. Odhazování odpadků, sekání do stromů, zahazování nedopalků, střílení do lahve houpající se na mořských vlnách, přejetý krab, zavraždění mravenci....dlouhý telefonní seznam. Je tedy jen otázkou času, kdy se matka Příroda nakrkne a s oběma vypatlanci krutě zatočí... Scény s kapustňákem mi připomněly filmy Jana Švankmajera a Bulšitfilmu. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Co to jako bylo? To bych vážne rád věděl. Potenciál to mělo docela velkej, krásná příroda, mysteriózní události, ale vyšumělo to tak nějak na prázdno. Rozhodně nesdílím nadšení některých zde přítomných. Furt jsem čekal, co z toho vyleze a najednou konec. Divný. Ale neříkám, že to bylo úplně špatný, některé momenty bylo moc povedený. Ale v celkovým pohledu prostě nemůžu hodnotit výš. 45% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Klasická ukázka naprosto nevyužitého potenciálu... Šel jsem do toho díky Jamesovi a lokacím kde se to natáčelo. Bohužel se mi dostalo jen toho. Jinak mi to celé připomínalo http://www.csfd.cz/film/265742-chlupata-odplata/ avšak pro dospělé... Jak už psal J*A*S*M ústřednímu páru se kromě smůly neděje nic neobvyklého a ta ještě pramení z jejich nezkušenosti. Jsou to klasičtí kempaři, kteří se stihnou ztrapnit v hospodě mezi místními drsňáky,cestou k cíli zabloudí a do divočiny zacouvají s Land Cruiserem. Tam postaví stan, gril, rozmístí anténu pro dobrej příjem tv a po večeři vyndají stolek se škopem ve kterém v jaru šetrném k pokožce s pomerančovou vůní umyjí porculánové talíře... Je jasné, že věc jako mravenci, snad i útok dravého ptáka pod jehož hnízdem parkují, či noční skřeky divokého australského buše jim naženou strach... Mnohem znepokojivější byl druhý karavan... Ačkoliv musím uznat, že některé lekačky např. závěrečná noc měly grády, to ostatní bylo děsně laciné. Upřímně uznávám, že najít ráno u stanu kapustňáka širokonosého asi by mně to také rozhodilo, celkově ale jeho účast v tomto filmu moc nechápu. Závěr byl drsný, snad se alespoň tomu papouškovi nic nestalo. A až pojedete někdy do buše, chovejte se tam tak aby na vás matička příroda nemusela poslat pravej australskej road train. Dvě orlí vejce, víc opravdu nemohu dát zpět do hnízda :-). PS. Škoda JIme, v Tenké červené linii jsi byl jako mariňák na atolu výrazně lepší.... * * ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Chvíli to vypadá jako rodinné drama, chvíli jako survival horror a jeden moment je jasnej Návrat oživlého kapustňáka. U těch protinožců se ale dějou věci. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Trošku hloupý střih a pár scén je spíš trapných. Ale herci, stoupňování napětí a ten nápad se mstící se přírodou vše vynahradí. 70%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tento remake sa ani náhodou nechytá ne jeho pôvodnú verziu z r. 1978. Krásny príklad toho, čo dokáže so snímkom urobiť dobrý režisér - obsahovo rovnaké, no atmosféra oboch filmov sa nedá ani len porovnať. Tu som necítil nič, naproti tomu vo verziii od Colina Egglestona mi mrazivosť, ktorá vychádzala zo snímku, zaliezala až do kostí. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tenhle remake je totálně přes kopírák a já jsem tak po sobě sledoval dva téměř totožný filmy. Tahle novější verze má před tou starší navrch jen ve výběru herců a taky ve výběru lokace. Čekal bych trošku víc vlastních nápadů a invence. Nic z toho tady není a tak je pro mě vítězem o 30 let starší verze. ()

Reklama

Reklama