Reklama

Reklama

Nekonečný víkend

  • Austrálie Long Weekend (více)

Peter s Carlou jsou manželé, kterým to už vůbec neklape. Peter vymyslí, že pojedou na víkend kempovat, přestože by Carla raději letěla na dovolenou do hotelu v Thajsku. Po cestě je slabý signál a Peter se nemůže dovolat svému kamarádovi, který má jet na odlehlou pláž s nimi. Kvůli slabému signálu přestane fungovat i navigace, Peter jede zkratkou, ale na pláž nedorazí, a tak spolu s Carlou přespí v autě. Další den si na místě rozloží stan a utáboří se. Carla se tu nudí, nelíbí se jí tu a chce jet domů. Peter si to užívá, plave ve vodě, surfuje a zastřílí si. Carla zahlédla ve vodě plavat něco velkého a dostala strach, a tak to Peter zastřelil. Manželé neuctívají přírodu – hází odpadky na zem i do moře, jezdí autem přírodou, Petr střílí po zvířatech a poseká živý strom. Zkazí se jim kuře, které chtěli sníst, a pak Petera napadne orlice, zřejmě kvůli vejci, které spadlo ze stromu, a Carla ho rozbije o strom. Vedle Carly proletí šíp a na pláži se objeví mrtvý dugong a zdá se, že se posouvá dopředu. Peter chce další den před odjezdem zkontrolovat, jestli není někde poblíž jeho kamarád, a chce jet na místo, kde viděl jiný vůz. Peter na místě objeví vůz ve vodě s mrtvou dívkou, mrtvou ženu ve stanu a muže oběšeného na stromě. Jedou zpátky sbalit si věci a chtějí odjet, ale nemohou najít svého psa. Peter s Carlou se hádají, a dokonce se poperou. Když jde Peter pejska najít, Carla mu ujede. (TV Prima)

(více)

Recenze (171)

kingik 

všechny recenze uživatele

Solidní psycho a australská divočina snad ještě nikdy nebyla nasnímána lépe a tak zlověstně.Tak takový pekelný víkend si manželé Peter a Carla procházející krizí určitě nepředstavovali. Měli v plánu kempovat na pláži, nadýchat se čerstvého vzduchu a dát si pěkný relax. Člověk míní a příroda mění. Série podivných náhod, podivná a rychle pohybující se skvrna v moři tajemného původu a děsivý křik nesoucí se pustou divočinou rozhádané dvojici, jejíž manželství stihla nevěra z její strany, nijak na pohodě nepřidali. Manželé pomalu a jistě propadají šílené paranoii a z prokletého místa zdá se není úniku. Jamie Blanks chtěl mít všechno perfektně pod kontrolou, a tak se podílel na produkci, složil si hudbu, film si sestříhal a zrežíroval. Výrazně ubral na brutalitě a vsadil na tajemnou, znepokojivě dusnou až zlověstnou atmosféru. Do rolí manželů obsadil Jima Caviezela A Claudii Karvan. On nikdy nic nezkazí a na ní se pěkně dívá. Je to v podstatě film o dvou hercích, jednom psovi a se spoustou zvířátek australské fauny. Manželé zkrátka měli smůlu a podle toho asi tušíte, jak to s nimi dopadlo. A mě horor zaujal, protože Blanks prokázal, že inovativní postupy zvládá dokonale. 100% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Není dobré nasrat matku přírodu. Teror přichází po zvolna, aby nakonec všechno dovršil. Blansk(už mi chybý zkouknout jen jeden film, který ale bohužel neseženu:-(((Silent number, a ani nemá daleko od toho že si ho dám do topky, stačí už jen málo:-))už párkrát dokázal že umí, Long weekend nabízí nádhernou přírodu, ale nádhernou jen na pohled. I když remaky nemám moc v lásce tak tohle patří k tomu lepšímu co svět Hollowoodu vyplavil, a přitom to na mě vyprsklo naprosto nepřipraveně(žeby žádná reklama?) Film stojí na dvou hercích kteří naprosto zvládají co mají. Oba dva jsou děsně nepříjemný že jim přejete smrt, ale prostě to zhrály dokonale, Caviezela jsem v takové podobě ještě neviděl,a byl naprosto přirozený. Paráda. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

3 x jsem byl překvapený, poprvé historicky prvním strašidelným dugongem, podruhé záběrem na odhozený igelitový pytlík, z kterého byla jasně cítit hrozba událostí budoucích a nakonec výborným rendezvous s kamionem. Nekonečný víkend je vynikajícím zástupcem svého subžánru, totiž ekologickým hororem, ale do skutečného hororu má hodně daleko. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Od Blankse jsem čekal trošku víc. Námět zajimavý, ale tak na půl hodinovej snímek. Nedostatek nápadů se projevuje i ve filmu a je hodně uměle natahován. 1* za zajimavý konec a závěrečné titulky. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film, ktorý sa mi ťažko hodnotí. Zo začiatku ma to dosť chytilo a bol som zvedavý čo bude ďalej. Prostredie bolo super a sem-tam bolo aj napätie. Stále som však čakal na niečo, čo vlastne vôbec neprišlo. A navyše, postavy sa začali chovať dosť divne a niektoré scény boli až smiešne. Stále som mal pocit, že niečo tomu chýba, ale neviem presne čo. Aj záver bol taký rozporuplný, nie zlý, ale ani nič extra. Ale nenudil som sa. Nápad bol zaujímavý, malo to myšlienku a je tam veľa krásnych záberov prírody. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Originál z roku 1978 bol "klasický horor s enviromentálními prvky". Tu som nevidel nič hororové, len situáciu samotnú: Arogantný debil v hlavnej roli strieľa na vtáky, pretože zo svojím vtákom nemôže nič. Jeho žena hysterka s ním totiž odmieta spávať, pretože má nejaký blok. Tak to na čo s takou ženskou niekam vôbec chodil? ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Pěkná příroda, dobrá kamera a posledních 30 vteřin. To jediné stojí za zmínku. Zbytek (90%) filmu tvoří jen nesmyslné chování postav, všelijaké nesmysly, trapný scénář a minimální napětí. 40% ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Mysteriózna dráma/horror so sólom pre dvoch hercov a nádhernú a nebezpečnú austrálsku prírodu. Iba ten záver sa mi zdal neuveriteľne hlúpy a vykonštruovaný. Ale je to iba detail pretože film má skvelú a napínavú atmosféru. Každopádne tuná možné nízke hodnotenie pochopím a ktovie, možno po ďalšom zhliadnutí tiež znížim. Zatiaľ ale spokojnosť. (20.7.2009) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Díky tomuto filmu jsem se přesvědčil jak důležité je vidět původní snímek před remakem. Osobně moc nechápu vychvalování tohoto kousku, když jde jen o obyčejnou kopii a to ještě hodně průměrnou. Většina scén i dialogů je věrohodně okopírovaných, jenže se zde dá nalézt i několik do očí bijících chyb a těch jsem napočítal skoro tucet. Jediný velký prim zde hraje skutečně jen onen skvělý výběr prostředí, kde se natáčelo. Nádherná krajina mně doslova dostala a jakožto vášnivý cestovatel jsem slintal blahem. Již od začátku je sice patrné, že na snímek byl použit větší rozpočet, jenže ani on nepomohl navýšit jeho kvalitu. Je až k nevíře, jak byl samotný začátek filmu oproti originálu ořezaný, urychlený a především nudný. Scéna s přejetým klokanem byla pěkně odfláknutá, stejně jako příjezd na pláž. Úplně se vytratilo ona kouzelná „lehce mysteriózní“ atmosféra, kterou jsem si v původním snímku užíval téměř po celou dobu. Tady přišlo výrazné zlepšení až ke konci filmu, který se tvůrcům opravdu povedl. Posledních cca 20. minut zachránilo alespoň průměrné hodnocení, protože jinak to byla fakt bída. Ani herecké výkony obou hlavních představitelů se nemůže co do kvality rovnat jejich předchůdcům. Caviezel se sice snažil - co mohl, ale já ho nějak extra nemusím. Jeho partnerka mu moc nepomáhala, místy přehrávala a osobně pro mne nebyla zas až tolik zajímavá jako Briony Behets. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Když už matku jó fakt nasereš, zpravidla přiletí pohlavek. Tady má ale sílu rozjetého kamionu. I kdyby stál celý film za hovno, ta úvodní titulková část je po všech stránkách (kamera, hudba, to, co je zabíráno) vynikající. Naštěstí je dobrý i film. Je docela věrnou kopií původního filmu z roku 1978 (což je dobře), který mi sice připadal jaksi syrovější, ale tenhle má zato naprosto vynikající lokace, v nichž se natáčelo a samozřejmě mnohé scény díky technickému pokroku a evidentně většímu rozpočtu, jsou lépe natočeny. Trochu mě zaskočil Jim Caviezel, nějak mi nekoliduje s tím, jak jsem na něj zvyklý z jiných (předchozích) filmů a přemýšlím, jestli to je tím, že je tak dobrý herec a dokázal skvěle vymyslet a odehrát charakter zdejší postavy, nebo jsem si celou dobu myslel, že je zajímavý herec omylem? Nevím, trošku mi tu neseděl. Ale ten nápad je pořád stejně silný, i po těch třiceti letech. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Slabounce zřežírovaná a otřesně zahraná EKO agitka. Zvířátka se zlobí a Kristus serfuje před kamerou. Hahaha. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Skoro vůbec nic film nepřinesl což je škoda protože takový námět skvělé místo se musí využít slabota. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Neházejte v lese papírky po zemi a nestřílejte po sojkách, i kdyby to byly práskačky. Příroda se vám pomstí. Třeba bludnym kořenem, jako v tomto případě. Zprvu celkem nuda. manželský pár chce restartovat svůj vztah a tak ho nenapadne nic jiného, než se vypravit na čundr. Ona není čundrovský typ. Pak už stačí pár střepů na dně moře a trocha Raidu na mravence a máte to spočítaný. Od chvíle kdy začala příroda řádit to bylo celkem slušné psycho s atmosférou, napětím, solidními herci a debilním koncem. Ale ten mi ani nevadil. odteď v lese nekouřim a žvejkačky polykam. 60% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Víte, už jak se tato dvojice v úvodu filmu hádá, stala se pro mně velice nesympatickou. A jakmile se toto stane, začínám fandit druhé straně. V tomto případě je to sama Matička příroda. Když naše dvojice konečně po dlouhých hádkách a hledání, najdou vytouženou pláž, vytáhnou své " nádobíčko " z plastů a začnou dělat nepořádek a zabíjet zvířata. Ten film je docela depresivní až z toho bolí hlava. A poučení z filmu ? Jsme jen hnojivo pro naší Matku přírodu... v prachu lehnou. Tak se jí nepokoušejte nas..naštvat ať se z vás to hnojivo nestane. Natočeno jako remake a památka na režiséra Colina Egglestona. A ti dva, co se pořád hádají a nemají úctu ? To jsou PETER ( Jim Caviezel ) a CARLA ( Claudia Karvan ), budiž jim... ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Originální nápad, krásné prostředí a posledních 20 minut to na tři hvězdy dá. Jinak po zbytek filmu je to slabší drama s pár znepokojivými momenty. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vzťahové drama s hororovými prvkami. Alebo to neboli prvky hororové? Ono vzťahy v takomto stave, sú určite horor sám o sebe. Možno, keby sa vyvinul viac ten, akože strašidelný motív, mohlo ísť o pomerne skľúčujúci filmík, ktorý by prekvapil. Aj mňa. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších thrillerů, co jsem v poslední době viděla. Dle mě to není jen o vzpouře přírody. Ale především o vztahu těch dvou. Trochu to odráží můj soukromý život. Chlapi jsou sebestřední tupci a ženy podceňují. Já říkám, co žena chce vědět, to si zjistí. A to co chce, tak toho dosáhne svými rafinovanými metodami. OMG a ten znechucující konec, který přišel opravdu v poslední minutě. Volám Bravo! 100%. ()

Reklama

Reklama