Reklama

Reklama

Nekonečný víkend

  • Austrálie Long Weekend (více)

Peter s Carlou jsou manželé, kterým to už vůbec neklape. Peter vymyslí, že pojedou na víkend kempovat, přestože by Carla raději letěla na dovolenou do hotelu v Thajsku. Po cestě je slabý signál a Peter se nemůže dovolat svému kamarádovi, který má jet na odlehlou pláž s nimi. Kvůli slabému signálu přestane fungovat i navigace, Peter jede zkratkou, ale na pláž nedorazí, a tak spolu s Carlou přespí v autě. Další den si na místě rozloží stan a utáboří se. Carla se tu nudí, nelíbí se jí tu a chce jet domů. Peter si to užívá, plave ve vodě, surfuje a zastřílí si. Carla zahlédla ve vodě plavat něco velkého a dostala strach, a tak to Peter zastřelil. Manželé neuctívají přírodu – hází odpadky na zem i do moře, jezdí autem přírodou, Petr střílí po zvířatech a poseká živý strom. Zkazí se jim kuře, které chtěli sníst, a pak Petera napadne orlice, zřejmě kvůli vejci, které spadlo ze stromu, a Carla ho rozbije o strom. Vedle Carly proletí šíp a na pláži se objeví mrtvý dugong a zdá se, že se posouvá dopředu. Peter chce další den před odjezdem zkontrolovat, jestli není někde poblíž jeho kamarád, a chce jet na místo, kde viděl jiný vůz. Peter na místě objeví vůz ve vodě s mrtvou dívkou, mrtvou ženu ve stanu a muže oběšeného na stromě. Jedou zpátky sbalit si věci a chtějí odjet, ale nemohou najít svého psa. Peter s Carlou se hádají, a dokonce se poperou. Když jde Peter pejska najít, Carla mu ujede. (TV Prima)

(více)

Recenze (171)

mysiak 

všechny recenze uživatele

Krásna scenéria prírody...a v nej nachádzajúci sa jeden pár na pokraji manželstva...a k tomu vykonanie osudovej chyby - zahrávanie s prírodou...Long Weekend je celkom zaujímavý eko horror s Jamesom Caviezelom...tvorený napätím a dosť zaujímavým koncom, ktorý je trošku predvídateľný..ale Long Weekend je iným hororom, ktorý určite stojí za videnie ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Zajimavý film, který mě snad nenechal ani na jednu vteřinku vydechnout. Ta zvláštní atmosféra, která z něj přímo vyzařuje každou novou scénkou, mě prostě pohltila a nemohl jsem se dočkat, jak to celé nakonec dopadne. Nápad s pomstichtivou přírodou se mi proto jevil dosti originální, ikdyž vím, že jde prakticky pouze o remake staršího filmu od režiséra Colina Egglestona. Ten sem však ještě bohužel neměl možnost vidět, takže se ani nemůžu pustit na přímé porovnávání, ale určitě to na 100% v blízké době napravím. S ústředním hereckým párem už to ovšem, tak slavné nebylo. Zatím co James Caviezel se mi líbil, tak na jeho partnerku Claudii Karvan jsem nedokázal přijít zkrátka na chuť. Nepřišla mi nejenom málo mému oku atraktivní, ale připadala mi i o trošičku starší, než by měla tato role nakonec být. Závěr pak možná trochu zbytečně přiostřil, ale mě nevadil. V hodnocení jsem se proto rozhodoval mezi 3mi až 4mi hvězdičkami, takže mě mrzí, že nemohu dát třeba kompromis 3,5 hvězd, pač to by mi zde pasovalo náramně. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Všechny horrory o pomstě Matky Přírody jsou hloupoučké a nejinak je tomu i v tomto případě. Jediná věc, kterou oceňuji, je líbivá kamera proplouvající australskými krajinkami - herci, efekty, scénář, střih ani masky nestojí za řeč. Jednohubka. ()

blackrain odpad!

všechny recenze uživatele

Úvodní záběry byly jako vystřižené z nějakého přírodovědeckého filmu. To je to jediné, co se mi opravdu líbilo. Potom jsme zřejmě podle zdejších kometářů asi všichni sledovali něco úplně jiného, ale nějak se nemůžu dopátrat toho, co to vlastně bylo. Takže, pravda bude asi tam někde venku. Třeba mi Mulder a Scullyová s nekonečným víkendem pomůžou a já se konečně dovím pravdu, ať už bude jakákoliv. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Režijne v poriadku, scenáristicky neoriginálne, herecky...hmmm. Blanks dokáže pracovať so zábermi s pomocou využitia minimalistických zvukov a vyvodiť slušnú atmosféru, spektakulárnu austrálsku prírodu nám podáva sugestívne. Strach z neznáma funguje, no málo využíva prírodu ako hlavné pojítko s osudom dvoch hlavných predstaviteľov, ktorí, poviem to naostro, boli otravní až k nepríčetnosti. Aha , a ešte niečo: ďalší dôkaz, že Caviezel je síce zaujímavý typ, ale mizerný herec. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Příliš málo razantní. Čekal jsem, kdy už začne to správné peklo a ono nic. Pár lekaček, pár šikovných momentů, ale výsledek jalový. Větší nervák a boj o přežití s matkou přírodou by rozhodně neuškodil. Ale tu ženskou bych asi zabil dřív a osobně. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Na záver leta mi úplne preplo, zadĺžil som sa celkom statočne a vysmrdel do slnečného Talianska, aby som svoju neforemnú body vystavil nemilosrdným lúčom Jadranu, aby som svoje pivné chúťky, vzhľadom na cenu piva v blízkosti Terstu, vymenil za lacné červené a aby som, v neposlednom rade spoznal, po čom dávajú v Pukanci ovos. Naprataný lacnej pizzy som sa ( v poslednom desaťročí) vybral po druhý krát do Benátok. Blahoslavení, chudobní duchom, samozrejme minú súkromného podnikateľa, ponúkajúceho parkovanie osobného vehiklu za 5 celých Euro za hodinu v záseku vľavo a použijú benátske verejné parkovanie, minimálne na desiatom poschodí z desiatich. Pokiaľ sa návštevník Benátok z toho výstupu na desiate nepozvracia, pozvracia sa určite z ceny parkovného 28 Euro za deň ( že „no hourly rate“). Zlatý súkromník. Buď tí brčkaví a čiernovlasí murkovia skončia v talianskom horúcom pekle, alebo začnem čítať tabuľky pred vchodom. Každopádne som vo Venecii zostal na keksoch a minerálke bez bublín. Sám San Marco je mi svedkom. Ale tento Dlhý víkend si pozrite, nie je to zlé, dávam 60%. No hourly rate. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Už v úvodních titulkách překrásné záběry australské přírody mně navnadily zhlédnout film do konce. Ikdyž jako horor to na mně nepůsobilo, přesto to byl velice dobrý oddechový thriller s vynikajícím zvukem. Výborná kamera a zvuk udělá i z průměrného filmu skvost. Možná se mi to líbilo také proto, že jsem předem nečetl komentáře, které někdy zkazí dojem z celého filmu. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Bol som prekvapený,pekný film.Ale asi som mal začať s pôvodným filmom z roku 1978.Tak by bolo možno hodnotenie iné.Je to síce divný film,ale na remake ozaj dobrý.Nie je to síce žiadne majstrovské dielo,ale dýcha z toho niečo nevysvetliteľné a nadprirodzené,trochu podobné ako v inom austrálskom filme Picnic At Hanging Rock,ale oveľa desivejšie.Matka Príroda vie byť veľmi krutá,keď sa nahnevá.Dá sa povedať že je to horror,aj keď tam nepobehuje žiadny magor s motorovou pílou,ani zamaskovaný Jason.Ale skôr ekologický horror,alebo aj krutá dráma.Každý si môže vybrať,čo mu lepšie pasuje.Túto mestskú dvojicu spája jedná zásadná vec,a to je neúcta k prírode.No a nakoniec matka príroda stratí trpezlivosť a ukáže im,kto je na tom mieste pánom.Z to filmu vyplýva aj to,že keď všetko ide ako má,dá sa nafilmovať aj film s dvoma hercami a jedným psom.No a s tým dugongom-kapustňakom to bolo veľmi originálne,na takéto niečo sa nezabúda. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Slaby horor s minimalnou atmosferou a dementnym dejom. Mozno James Caviezel /my Own Private Idaho, Policajtka/ je pre niekoho sympatak, ale ja som sa nudil. Ako jednohubka : jakz, takz, ale DVD by som urcite nechcel, maximalne mi staci film niekde v telke vidiet. 10 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu docela solidní,až po první setkání s kapustňákem mě to způsobovalo docela příjemný mrazení v zádech.Pak se ale napětí vytratilo,dvojice začala hysterčit,a bylo po filmu.Následující polovina filmu už byl jen sled podivnejch,do sebe nepasujících událostí,a konec jak z klipů o autonehodách Nemyslíš,zaplatíš.40%. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Na filmu je nejzajímavější kamera, která hodně zabírá krásnou přírodu. Příběh je neskutečně komorní kdy se vše odehrává jen mezi jednou dvojicí, která má problémy. Do toho se tu motá jakési zlo v podobě přírody, která se mstí, ale za co? Na mě to nefungovalo a neustále jsem koukal po stopáži, kdy že se začne něco dít a ono se nedělo do konce skoro nic. Mimochodem ten konec byl tak neskutečně kýčovitý až mě to ještě víc znechutilo. Tohle se nepovedlo. Proč si víc nepohrát s charaktery obou postav? ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Slušné psycho, kterému k dokonalosti něco chybí (dialogy působí někdy uměle a kamera někdy působí jako z televizního filmu, obzvlášť když je v autě), ale jinak si mě to získalo hned na začátku a už nepustilo. Ono už od začátku to má zvláštní atmosféru a ta se v průběhu filmu jen a jen stupňuje, dokonce je tu i několik funkčních lekaček (!) a nejmíň dvě se odehrají za jasného dne (!!!!!), taky tu je několik psycho scén (třeba ta mrtvá potvora podobná kapustňákovi nebo ten běh lesem) a celkově ten film prostě fungoval tak, jak měl, je tam mnoho záhad, líbilo se mi to. Jak jsem psal výše, k dokonalosti něco chybí, ale i tak se jedná o dost slušný horor. 4* ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Rádoby napínavej thriller plnej potenciálu, nicméně tak šíleně vokatě amatérsky béčkově natočenej, že nelze hodnotit víc, než maximálně průměrně. Copak ono to prostředí krásné pláže, skal, sluníčka a moře moc napomáhalo oku diváka, avšak děj a laciný výkony párečku vše dokonale przní! No, že mám Caviezela rád, mrdnu 50% ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší než Last Winter. Původně to vypadalo max. na 4* ale díky naprosto LUXUSNÍmu konci 5*. Na jedné straně naprosto dementní páreček :) a na té druhé neporazitelný nepřítel příroda..i když o tom kdo tu byl nepřítel by šlo diskutovat. Nutností přehlédnout pár hloupých chyb........... ()

Reklama

Reklama