Reklama

Reklama

Zaprášená restaurace v poušti Mojave se stává ve filmu Legie, velice originálním a děsivém zpracování Apokalypsy od režiséra a scenáristy Scotta Stewarta, dějištěm poslední pozemské bitvy. Zatímco se lidstvo samo ničí v záchvatech divoké zuřivosti, chystá se skupinka lidí, uvězněných kdesi v pustině, na poslední zoufalý pokus o odpor. Pomoci se jim dostává od tajemného a mocného cizince. Bob Hanson (Dennis Quaid), majitel odlehlého motorestu se svým partnerem Percym (Charles S. Dutton) nemají o panice, která se po světě šíří, nejmenší tušení a poklidně se dál věnují své práci. Krásná servírka v pokročilém stupni těhotenství, Charlie (Adrianne Palicki), obsluhuje u snídaně Sandru a Howarda, dobře zajištěný pár (Kate Walsh a Jon Tenney) a jejich dospívající dceru Audrey (Willa Holland), kteří tu čekají na to, až jim Bobův syn Jeep (Lucas Black) opraví auto. Když vypadne televize a posléze i telefony, uvědomují si všichni přítomní, že ztratili veškerý kontakt s okolním světem. Zatímco se snaží přijít na to, co se vlastně stalo – zemětřesení? Teroristický útok? - vstoupí do motorestu příjemná stará žena (Jeanette Miller) a objedná si od Charlie steak. Když ho dostane, začne ale po všech přítomných pokřikovat velice šokující hrozby. V několika málo vteřinách odhalí, že disponuje nadlidskou sílou a zaútočí na Howarda, kterého velice vážně zraní. Zoufalé snahy o zajištění lékařské pomoci skončí předčasně poté, co se z motorestu následkem neproniknutelného oblaku hmyzu stane jediné bezpečné místo široko daleko. Zatímco si lidé v něm začínají zvolna uvědomovat vážnost své situace, objevuje se cizinec (Paul Bettany) s celým arzenálem kradených zbraní. Oznámí Charlie, že její nenarozené dítě je poslední nadějí lidstva a že je ochoten udělat cokoliv, jen aby ho ochránil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (762)

HAL 

všechny recenze uživatele

Netuším jak je možné natočit TAK NUDNĚ i Běčko o tom, že Bůh ztratil víru a rozhodl se svou armádou andělů vyhladit lidstvo, které se jim brání s kulomety v rukou. "Legie" je příšerná krávovina bez pořádné akce, bez nekorektního humoru, bez trashové estetiky... jen vizuálně sterilní nuda plná patetických keců o ničem s naprosto nesmyslným dějem a "poučným" rozuzlením jak z čítanky pro malé děti. Mám rád přiznaně blbé akční filmy, které se neberou moc vážně a snaží se jen přímočaře zabavit, ale tohle je sračka ať už se na to dívám z jakéhokoli úhlu pohledu. 2/10 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Režisér tejto hlúpučkej skomoleniny, Scott Stewart, letmo nazrel do Biblie a rozhodol sa, že natočí coolový film o konci sveta. Malá skupinka ľudí je izolovaná v starom, zanedbalom bufete Paradise Falls, niekde na okraji Mohavskej púšte, kde musia čeliť apokalypse. Na pomoc im prichádza archaniel Michael. Každého z nich vyzbrojí automatickou zbraňou alebo samopalom a potom spoločne kosia zástupy posadnutých ľudí, čo bezhlavo útočia na ich úkryt. Lenže pozor, vo finále sa objavuje na scéne archaniel Gabriel so svojim opancierovanými krídlami, ostrými ako britva. Na príkaz samotného Boha musí zabiť nemanželské dieťa umastenej servírky, ktoré je jedinou nádejou ľudstva na prežitie. Strašná blbosť. Filmové efekty, kamera, aj niektorí herci sú celkom v pohode, ale scenár musel napísať úplny idiot. ** ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak na tohle jsem se kurevsky tesil uz od prvniho traileru. Pak se ale zacli vynorovat naprosto mizerny hodnoceni, takze sem zacal mit trochu obavy. Ty nastesti nebyly opodstatneny, tohle je totiz paradni rezba. Po povinny uvodni predstavovacce postav se na scenu prodere armada posedlejch a zacne tak trochu variace na typicky zombie filmy o lidech uveznenejch nekde. Az na to, ze lidi nejsou zadna pochcana particka, ale banda celkem tvrdaku s hodne velkou hromadou zbrani, kterou se neboji pouzit a vede je drsnak vzbourenej andel. Mozna to zni lehce smesne a nektery dialogy takovy opravdu jsou, jenze nekdy zhruba po pul hodine zacne ultimatni rezba, kde se rube kazdej s kazdym a chcipa se tu po desitkach, cehoz nejsou vyvarovany ani hlavni postavy, takze sem na ty drobny chybky za chvily zapomnel a proste si uzival dokonale temnou atmosferu, podbarvenou skvele sednouci "klasterni" hudbou. Navic triky nejsou na v podstate skoro becko vubec spatny, Stewart se s tim naprosto nemaze a je mu fuk, ze zaporak je stara babka nebo dite a je mu tudiz nutno vystrelit mozek z hlavy. Navic herecka sestava fakt libova, v cele s ultra drsnackym Bettanym, popravde receno, v tyhle roli se mi asi zatim libil nejvic. No a kdyz uz by to mohlo zacit bejt po case lehce stereotypni, dostavi se dalsi andel a zacne masakralni finale. Proste skvele natoceny, paradne obsazeny, zajimavej pribeh, skvela atmosfera a ja si to uzil od zacatku do konce. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Asi nikdo nečekal, že by Legie byla víc než jen efektní béčko, a taky ničím jiným není. A to je nakonec dobře, s vážnou tváří by se asi film o bojujících démonských andělech natočit nedal. Každopádně Bettany je borec a souboj anděl na anděla je absolutní guilty pleasure. Jen škoda pasáží, kde si postavy vylévaly svoje srdce, to byla strašně klišé brzda. Celkově na mě tahle andělská akce udělala dobrý dojem. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

říkejte si co chcete, já se bavil. Vím že příběh není nejlepší ale rozhodně mě tolik nezklamal jak se tady píše. Co se zábavnosti týče tak byla vysoko, bavil jsem se dobře. Jen škoda že na některý postavy nezbyl čas. Byly vykresleny dost lehce. Ale třeba Quaid tu hraje výborně a ani ostatní herci nebyly nejhorší, navíc nikdy bych to do sebe neřekl mi Bettany přišel dost sympaticky. Efekty ušly a scéna s mouchama byla parádní, no a konečnej boj mě posadil do židle. Je to sice film kde se banda lidí snaží uchránit v malém obchodě, něco jako Dawn of the dead, nedosahuje žádné atmosféry ani to není nic extra, ale já se bavil. Navíc když k tomu připočteme geniální hudbu, ost je radost poslouchat i když na tenhle styl moc nejsem, tak se vám ukáže parádní věcička. Na 5* to sice rozhodně není, a to díky celkem nudnému začátku, ale po utoku babky to byla paráda. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (11)

  • Většina filmu se natočila v Novém Mexiku v létě 2008. (Chatterer)
  • Choreografiu súboja medzi archanjelmi Michaelom a Gabrielom určoval špecifický bojový štýl, ktorému ľudia zo štábu začali hovoriť anjel-fu. (drake31)
  • Rozpočet filmu byl 26 milionů dolarů. (Chatterer)

Související novinky

Z Camelotu do Města z kostí

Z Camelotu do Města z kostí

01.06.2011

Přestavitel mladého krále Artuše z aktuálního seriálu Camelot Jamie Campbell Bower (foto) si připíše do filmografie další fantasy roli. Zahraje si totiž v adaptaci ságy spisovatelky Cassandry Clare… (více)

Včera jsme to roztočili, drahoušku

Včera jsme to roztočili, drahoušku

26.08.2009

No, možná ne tak úplně včera, spíš „nedávno“. Tento týden padla první klapka historicko-dobrodružného The Eagle of the Ninth a upírského westernu Priest, taktéž už je v plném proudu natáčení fantasy… (více)

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

S kolty na upíry

S kolty na upíry

18.12.2008

Tento týden jsme psali výhradně o komiksových adaptacích. Dnes tady pro změnu máme... ehm, komiksovou adaptaci. Korejskou „mangu“ Priest (u nás vyšla jako „Kazatel“ – pozor, nezaměňujte s Preacherem,… (více)

Reklama

Reklama