Reklama

Reklama

Zaprášená restaurace v poušti Mojave se stává ve filmu Legie, velice originálním a děsivém zpracování Apokalypsy od režiséra a scenáristy Scotta Stewarta, dějištěm poslední pozemské bitvy. Zatímco se lidstvo samo ničí v záchvatech divoké zuřivosti, chystá se skupinka lidí, uvězněných kdesi v pustině, na poslední zoufalý pokus o odpor. Pomoci se jim dostává od tajemného a mocného cizince. Bob Hanson (Dennis Quaid), majitel odlehlého motorestu se svým partnerem Percym (Charles S. Dutton) nemají o panice, která se po světě šíří, nejmenší tušení a poklidně se dál věnují své práci. Krásná servírka v pokročilém stupni těhotenství, Charlie (Adrianne Palicki), obsluhuje u snídaně Sandru a Howarda, dobře zajištěný pár (Kate Walsh a Jon Tenney) a jejich dospívající dceru Audrey (Willa Holland), kteří tu čekají na to, až jim Bobův syn Jeep (Lucas Black) opraví auto. Když vypadne televize a posléze i telefony, uvědomují si všichni přítomní, že ztratili veškerý kontakt s okolním světem. Zatímco se snaží přijít na to, co se vlastně stalo – zemětřesení? Teroristický útok? - vstoupí do motorestu příjemná stará žena (Jeanette Miller) a objedná si od Charlie steak. Když ho dostane, začne ale po všech přítomných pokřikovat velice šokující hrozby. V několika málo vteřinách odhalí, že disponuje nadlidskou sílou a zaútočí na Howarda, kterého velice vážně zraní. Zoufalé snahy o zajištění lékařské pomoci skončí předčasně poté, co se z motorestu následkem neproniknutelného oblaku hmyzu stane jediné bezpečné místo široko daleko. Zatímco si lidé v něm začínají zvolna uvědomovat vážnost své situace, objevuje se cizinec (Paul Bettany) s celým arzenálem kradených zbraní. Oznámí Charlie, že její nenarozené dítě je poslední nadějí lidstva a že je ochoten udělat cokoliv, jen aby ho ochránil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (762)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Legie je sračka. Proč to tajit. Je to hrozná sračka. A to dost možná bylo patrný už z obrázků a hodnocení přidalo svoje. I když na to bych tady v žádným případě nehleděl. Na druhou stranu ho ale točil člověk, co to s efekty umí a tak ty špatné zase tolik nejsou. Jenže mně se více než efekty líbilo to místo, kde se film odehrával. Uprostřed vyprahlé pouště na benzínové stanici v Americe. Taková ta klasická, kde je jedna silnice, a z obou stran je to dalších padesát kilometrů k místu, kde je alespoň elektrická rozvodna. To místo se mi hrozně líbilo. Hlavně, co se týče ze začátku filmu, než to propukne v šílenou melu. Krom toho Paul Bettany opět překvapil se zajímavou postavou. Po tenistovi, Geffrey Chaucerovi a albínském zabijákovi si vystřihl padlého anděla a docela se mu ta drsná tvář dařila udržet. Vždyť asi především na něj se tvůrci snažili upoutat, protože na obrázku je vidět jeho pekelný žebřík na pupku, za který bych klidně položil trojitýho Kozla. Jenže za toho mi to asi nikdo nevymění, i když je to pivo neskutečně kvalitní. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

na roziel od hrozne negativnych hodnoteni, ja s cistym svedomim davam silne hodnotenie. Film ma vsetko, co som od neho ocakaval....beckovy scenar, ackove hlasky, a kopec odkazov na davne pribehy...najsilnejsie som vsak citil odkaz na Terminatora, kde sa mi az zdalo, ze v niektorych scenach je film totozny...spasitel, zachranca, matka, zbrane, cesta...a kedze mam termika hrozne rad, nevadi mi, ze mu niekto vzda aj takymto sposobom holt... ()

Reklama

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Z tohohle filmu se dalo vytáhnout více si myslím. Do půlky filmu to vypadalo solidně, ale pak to šlo do nesmyslných akcí, které pro mě neměly hlavu ani patu...nevím co si o tomhle filmu myslet. Uvažoval jsem v půlce i o 4*, některé scénky mě braly, byly zajimavé a předurčovaly slušný děj následného dramatu, ale pak už slabší a slabší... Nakonec nedávám ani 3*, protože si to tento film celkově prostě nezaslouží... 2* a ani o cent víc:-) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Dvě a půl hvězdy zaokrouhluji dolů. Se spoustou názorů na tenhle film je třeba souhlasit - dialogy jsou otřesné a děj plácá páté přes deváté, chybí mu logika (čím jsme toho boha tak namíchli, kruci?). To jsou hlavní dva minusy. Jinak se dá říct, že Legie vypadá jako kříženec filmů Dogma, Terminátor a Constantine, přičemž by ráda byla vtipná jako první jmenovaný, akčně-apokalyptická jako druhý a zábavná jako ten třetí. Nic z toho jí ovšem pořádně nejde. Škoda, no. Líbily se mi scény jako "mračna valící se na benzinku", "babka" a "zmrzlinář" a pak skoro závěrečný andělský souboj. Velkou část atmosféry udělala hudba Johna Frizzela (hned si musím zjistit, kdo to vlastně je). Kdo si budete Legii pouštět, očekávejte jen oddychový film. Pak jí asi odpad nedáte a hodinka a půl vám snad rychle uteče. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

"Hííír ááá jééém, vil Jůů send míían ejndžl..", vyju opojen kulantním trailerem! A On mi ho seslal! Stylově! V krabici s kusem mýdla. Je to filantrop. Tváří se bezpohlavně a jmenuje se Majkl jako ... jako?? ...jako??? ... ááá, dzisisit, jako ten béžový pedofil. Ale nevadí, vypadá drsně a kérku má jak z Valdic! A pak mi seslal druhého. V kataklyzmatickém rozmaru. Má podmalované oči a jmenuje se Gej-bríjel. Trochu homojméno, ale nevadí! Je vybaven posledním modelem motorového palcátu "Apocalypse 1" s teleskopickým bodákem a pancéřovanými turbokřídly třetí generace! A pak jim seslal komparz. Bandu posedlých lidí, kteří umí kmitat hlavou jako já na koncertě Megadeth!! Tak, je nás tu dost, dáme si do držky! .... A teď pěkně popořadě: Chorál alá Orf. První sqělá scéna z traileru, druhá sqělá scéna z traileru, třetí sqělá scéna z traileru (***), chorál alá Orf, trailer over, film over, nálada over... Tak to bychom měli tři scény na hodinu třicet, to je matematicky naprosto přesně ... ??? !!! MÁLO! Nehledě na to, a teď opět trochu aplikované matematiky, že logika závěru v intervalu selského rozumu limitně konverguje k prdeli (viz. J.Milota, Matematická analýza I, SPN, Praha, 1984). "Aj viš ajhed jóór péér ofvings..." skřehotám si sebemzkačsky při závěrečných titulcích. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (11)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 40. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Za první víkend promítání vydělal film 17 501 625 dolarů. (Chatterer)
  • Na tvorbe vizuálnych efektov sa podieľali spoločnosti Great FX, Optic Nerve Studios, SPIN VFX a SPIN West VFX. (Greenpeacak)

Související novinky

Z Camelotu do Města z kostí

Z Camelotu do Města z kostí

01.06.2011

Přestavitel mladého krále Artuše z aktuálního seriálu Camelot Jamie Campbell Bower (foto) si připíše do filmografie další fantasy roli. Zahraje si totiž v adaptaci ságy spisovatelky Cassandry Clare… (více)

Včera jsme to roztočili, drahoušku

Včera jsme to roztočili, drahoušku

26.08.2009

No, možná ne tak úplně včera, spíš „nedávno“. Tento týden padla první klapka historicko-dobrodružného The Eagle of the Ninth a upírského westernu Priest, taktéž už je v plném proudu natáčení fantasy… (více)

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

S kolty na upíry

S kolty na upíry

18.12.2008

Tento týden jsme psali výhradně o komiksových adaptacích. Dnes tady pro změnu máme... ehm, komiksovou adaptaci. Korejskou „mangu“ Priest (u nás vyšla jako „Kazatel“ – pozor, nezaměňujte s Preacherem,… (více)

Reklama

Reklama