Reklama

Reklama

Zaprášená restaurace v poušti Mojave se stává ve filmu Legie, velice originálním a děsivém zpracování Apokalypsy od režiséra a scenáristy Scotta Stewarta, dějištěm poslední pozemské bitvy. Zatímco se lidstvo samo ničí v záchvatech divoké zuřivosti, chystá se skupinka lidí, uvězněných kdesi v pustině, na poslední zoufalý pokus o odpor. Pomoci se jim dostává od tajemného a mocného cizince. Bob Hanson (Dennis Quaid), majitel odlehlého motorestu se svým partnerem Percym (Charles S. Dutton) nemají o panice, která se po světě šíří, nejmenší tušení a poklidně se dál věnují své práci. Krásná servírka v pokročilém stupni těhotenství, Charlie (Adrianne Palicki), obsluhuje u snídaně Sandru a Howarda, dobře zajištěný pár (Kate Walsh a Jon Tenney) a jejich dospívající dceru Audrey (Willa Holland), kteří tu čekají na to, až jim Bobův syn Jeep (Lucas Black) opraví auto. Když vypadne televize a posléze i telefony, uvědomují si všichni přítomní, že ztratili veškerý kontakt s okolním světem. Zatímco se snaží přijít na to, co se vlastně stalo – zemětřesení? Teroristický útok? - vstoupí do motorestu příjemná stará žena (Jeanette Miller) a objedná si od Charlie steak. Když ho dostane, začne ale po všech přítomných pokřikovat velice šokující hrozby. V několika málo vteřinách odhalí, že disponuje nadlidskou sílou a zaútočí na Howarda, kterého velice vážně zraní. Zoufalé snahy o zajištění lékařské pomoci skončí předčasně poté, co se z motorestu následkem neproniknutelného oblaku hmyzu stane jediné bezpečné místo široko daleko. Zatímco si lidé v něm začínají zvolna uvědomovat vážnost své situace, objevuje se cizinec (Paul Bettany) s celým arzenálem kradených zbraní. Oznámí Charlie, že její nenarozené dítě je poslední nadějí lidstva a že je ochoten udělat cokoliv, jen aby ho ochránil. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (762)

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Pokérkovaní andělé s černými křídly, kouřící spasitelka lidstva, dva černoši bez hlášek a spousta zbraní navrch. Podle prvních zvěstí (a trailerů) všechno směřovalo k řádnému béčku. Výsledek je užvaněná zhovadilost bez hlavy, paty, logiky, pořádného děje, spádu, akce (!!!) i sebemenší zábavy. Devadesát pět minut ničím neředěné nudy, kterou odmítám zařadit do škatulky ‚guilty pleasure‘, i když zmrzlinář je na stejné úrovni, jako nedávný Schumacherův hořící zombie kůň. Směšné to sice je, ale k pláči ještě víc. Režisér by měl zahodit Bibli i software na výrobu triků, ani s jedním moc neumí. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

"Hííír ááá jééém, vil Jůů send míían ejndžl..", vyju opojen kulantním trailerem! A On mi ho seslal! Stylově! V krabici s kusem mýdla. Je to filantrop. Tváří se bezpohlavně a jmenuje se Majkl jako ... jako?? ...jako??? ... ááá, dzisisit, jako ten béžový pedofil. Ale nevadí, vypadá drsně a kérku má jak z Valdic! A pak mi seslal druhého. V kataklyzmatickém rozmaru. Má podmalované oči a jmenuje se Gej-bríjel. Trochu homojméno, ale nevadí! Je vybaven posledním modelem motorového palcátu "Apocalypse 1" s teleskopickým bodákem a pancéřovanými turbokřídly třetí generace! A pak jim seslal komparz. Bandu posedlých lidí, kteří umí kmitat hlavou jako já na koncertě Megadeth!! Tak, je nás tu dost, dáme si do držky! .... A teď pěkně popořadě: Chorál alá Orf. První sqělá scéna z traileru, druhá sqělá scéna z traileru, třetí sqělá scéna z traileru (***), chorál alá Orf, trailer over, film over, nálada over... Tak to bychom měli tři scény na hodinu třicet, to je matematicky naprosto přesně ... ??? !!! MÁLO! Nehledě na to, a teď opět trochu aplikované matematiky, že logika závěru v intervalu selského rozumu limitně konverguje k prdeli (viz. J.Milota, Matematická analýza I, SPN, Praha, 1984). "Aj viš ajhed jóór péér ofvings..." skřehotám si sebemzkačsky při závěrečných titulcích. ()

Tsunami_X odpad!

všechny recenze uživatele

Jako když necháte malé a tlusté děcko postávat samotné u zmrzlinářského auta. Jsou tam toho doslova mraky, jenže co s tím, když tu změť motivů a odkazů tvůrci neumí ani elementárně vršit a dát jí sebemenší posloupnost. Vrcholem kauzality je pak černoch, který má někde své dítě, následně vidí cizí dítě v nesnázích, zachová se emotivně a nelogicky, dítě v nesnázích je past a černoch umírá. Po hodině je toho už opravdu moc, zvláště pak, když auta po pár sekundách na scéně vybuchují, největší rebelií jsou cigára té těhotné spasitelky a na diváka se mrká tak, že se pouštní hospoda nazve Paradise Falls. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tohle mohl být kult všech kultů a počátek skvělé postapokalyptické sci-fi série, k níž by se diváci vraceli celá následující desetiletí, jako se dnes vracíme k Terminátorovi. Bohužel se tak nestalo. Scott Stewart není nijak extra neschopný režisér, ale psát scénáře by si raději neměl. Naprosto největší pnutí se v celém filmu tvoří mezi tím, jak je v mnoha scénách vyloženě hloupý, a tím, jak se snaží tvářit relativně vážně. Jako akční monster béčko to není vyloženě špatné, ale když se člověk na základě rok starých informací těší na ultimátní andělskou apokalypsu, nemůže nebýt zklamán. 5/10 ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Prvý vážny kandidát na titul "sračka roku 2010". Nehorázna zlátanina bez zmyslu, bez nadhľadu a bez elementárnej logiky (prečo sú všetci posadnutí, len tí v moteli nie? prečo Starý nepošle na ten motel rovno tú namakanú letku anjelov? prečo... atd), ktorá mimoriadne zle natočenú a príšerne zostrihanú akciu strieda s dlhánskymi stupídnymi dialógmi, v ktorých sa postavy smrteľne vážne pokúšajú filozofovať o viere a zmysle živote, ale sú to všetko len neopísateľné kydy. K tomu si pridajte príšerné herecké výkony (Quaidov preslov nad telom mŕtveho kuchára vojde do dejín), mizerné triky a čudnú hudbu. Bettany sa snaží, ale s tými samopalmi mu to veľmi neverím a celkovo nie je zďaleka až tak cool, ako vám niektorí budú tvrdiť. Ešte pouvažujem, či som to s tou jednou hviezdičkou neprehnal. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Legie je sračka. Proč to tajit. Je to hrozná sračka. A to dost možná bylo patrný už z obrázků a hodnocení přidalo svoje. I když na to bych tady v žádným případě nehleděl. Na druhou stranu ho ale točil člověk, co to s efekty umí a tak ty špatné zase tolik nejsou. Jenže mně se více než efekty líbilo to místo, kde se film odehrával. Uprostřed vyprahlé pouště na benzínové stanici v Americe. Taková ta klasická, kde je jedna silnice, a z obou stran je to dalších padesát kilometrů k místu, kde je alespoň elektrická rozvodna. To místo se mi hrozně líbilo. Hlavně, co se týče ze začátku filmu, než to propukne v šílenou melu. Krom toho Paul Bettany opět překvapil se zajímavou postavou. Po tenistovi, Geffrey Chaucerovi a albínském zabijákovi si vystřihl padlého anděla a docela se mu ta drsná tvář dařila udržet. Vždyť asi především na něj se tvůrci snažili upoutat, protože na obrázku je vidět jeho pekelný žebřík na pupku, za který bych klidně položil trojitýho Kozla. Jenže za toho mi to asi nikdo nevymění, i když je to pivo neskutečně kvalitní. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $26miliónovTržby USA $40,168,080Tržby Celosvetovo $67,918,658Tržby za predaj DVD v USA $18,150,343 //počet predaných kusov 1,005,870║ Len samoúčelná tláchačka, kde si neužijeme ani len tej poriadnej akcie, ktorá je prevažne odbitá rýchlim strihom a ešte aj v tmavom prostredí. Základná kostra príbehu nebola zlá len nijak zvlášť sa s ňou od polovice filmu nemaznali a bezducho to odbili do prázdna, zamrzí aj nevyužité zaujímavé obsadenie, ktoré nemá čo hrať, zbytočné béčko. /40%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Béčkové potěšení. Bůh ztratil víru v lidstvo a rozhodl se ho vyhladit. Archanděl Michael je vyslán, aby sprovodil ze světa poslední ztělesnění naděje, nenarozené dítě. On se však vzepře a chce uchránit naději pro lepší budoucnost. Béčkový námět i provedení, ale vše perfektně sedí. Silná chorálová hudba, nebesky pekelná atmosféra a hromada krvavé akce, která se nemaže s důchodci, dětmi ani zmrzlináři(?!). Střídání působivých záběrů ("nebe") a temných časů na zemi uprostřed války dotváří atmosféru nasyceného díla, které pokud se chcete bavit nezklame. Vždyť kdo by nechtěl být jako Paul Bettany, který si může odškrtnout kolonku "zahrát si Ramba" ze svého seznamu dětských snů. Krom zábavy tu je i jistý zajímavý podtext, ať andělská tématika, pocity předurčenosti nebo Boha a významu jeho skutků. Krom toho, přesně tuhle tématiku mám velmi rád. CCa po dvou týdnech se dojem ustálil na pěkných 3*. PS: Stewart natočil ještě podobný film, Priest, který bude mít za nedlouho také premiéru...opět s Paulem Bettanym a dalšími dobrými herci:) Více zde. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Proč se Bůh hněvá na své děti? Asi je unavený...... Máme tu zajímavej náboženskej úvod. Hmmm – co bude dál? Nudná pasáž, která má za úkol nudit. Keci o ničem ....(ale je jich hodně). Naštěstí přijede babička, která má ráda krvavej steak, drsnou mluvu, místo po horách leze po zdech a jako vedlejšák má hryzání lidí. ZKURVYSYNI !! A jelikož už ani Bible není co bývala, nemá cenu se divit, že je tu většina věcí zvláštních. Scény u kterých se člověk (třeba) v Zombielandu baví tady vypadají divně. Dialogy zajímají asi jen toho kdo je psal a kazí vše dobré. Což je zvuk, solidní napětí v závěru a přehršel akce. Výsledkem je film, u kterého jsem se sice občas dobře bavil, ale finální dojem je na hovno! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Zjistím, jak to vypadá, když se Bůh nasere a je zapotřebí nového Ježíška. 2.) Nevím k čemu je dobrá Bible. 3.) Jsem pravidelným účastníkem v soutěži o nejnudnější dialog. 4.) Mám potřebu zjistit, jaké ,,kérky“ se teď nosí ,,tam nahoře“. 5.) Z jakého důvodu by jsme měli znát proroctví. 6.) Nechápu, proč je důležité milosrdenství a neztratit víru. PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ** P.S: Milovníky vánoc potěší nejedna vánoční koleda. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Trailer obsahuje 70% filmu, čo je veľká škoda, pretože toto polo-priemerné béčko nieje taká prkotina, ako každý vraví. Skôr by som povedal, že atmosféra a dosť scén je veľmi vydarených, čomu však nezodpovedá naozaj nepodarený dej a priebeh filmu. Čiže v konečnom dôsledku si to viac ako 50% asi nezaslúži. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Wau! Že já si tenhle zážitek Nechal Ujít! Já mám slabost pro Filmy.. Které se odehrávájí na jednom pustém místě kde se sejde pár Náhodných Lidí.. Kteří se už nemohou vrátit a postupně začínají Umírat.. ke Každé postavě jsem si udělal Krásný Vztah a bylo mi líto každého Mrtvého! Zavzpomínal jsem na filmy jako je Identita, Mlha atd.... Film byl krásně Ákční, Napínavý.. a Super Efekty! Hodnotím film velmi Kladně!! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Idem si pre Bibliu. Niekto by sa mal začať modliť.“ Dočerta, ani neviem, čo by som napísal. Légia nie je katastrofa, nie je to dobrý film, je to proste blbosť (ak blbosť nepokladáte za to isté, čo katastrofu). Bettany, Quaid a spol. rozohrávajú bizarnú hru s kurióznym námetom, kde často neviete, čo si máte myslieť. Postavy schematické, ponaučenie o „dobre v nás“ patetické, celé je to o ničom nakrútené, triky také všelijaké, „posadnutých anjelov“ stačí zastreliť samopalom a finálny megasúboj o budúcnosť ľudstva pozostáva z dvoch čudných chlapov, mlátiacich sa stoličkami. Tak OK, díky no. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"Legie" je typické béčko, kde se víc mluví, než koná, které si ale na nic nehraje a pouze se snaží povrchním sepjetím s křesťanskou mystikou dodat svému ději osudovost. Nekoná se tedy žádná sebestředná nabubřelost ala "Kniha přežití", ale také ani zábavné a zevrubné vytěžení mystiky jako v "Boží armádě". Odmítavé reakce a výsměch vůči filmu jsou neadekvátní a předpokládám, že pramení z toho, že čeští diváci už nejsou v distribuci zvyklí na přítomnost čistě béčkových titulů, které by nebyly navlečené na zavedené jméno herce (filmy s Jasonem Stathamem) či tvůrce (snímky od Bessonovy Europa Corp.). 5/10 Více v recenzi na Aktuálně.cz. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak na tohle jsem se kurevsky tesil uz od prvniho traileru. Pak se ale zacli vynorovat naprosto mizerny hodnoceni, takze sem zacal mit trochu obavy. Ty nastesti nebyly opodstatneny, tohle je totiz paradni rezba. Po povinny uvodni predstavovacce postav se na scenu prodere armada posedlejch a zacne tak trochu variace na typicky zombie filmy o lidech uveznenejch nekde. Az na to, ze lidi nejsou zadna pochcana particka, ale banda celkem tvrdaku s hodne velkou hromadou zbrani, kterou se neboji pouzit a vede je drsnak vzbourenej andel. Mozna to zni lehce smesne a nektery dialogy takovy opravdu jsou, jenze nekdy zhruba po pul hodine zacne ultimatni rezba, kde se rube kazdej s kazdym a chcipa se tu po desitkach, cehoz nejsou vyvarovany ani hlavni postavy, takze sem na ty drobny chybky za chvily zapomnel a proste si uzival dokonale temnou atmosferu, podbarvenou skvele sednouci "klasterni" hudbou. Navic triky nejsou na v podstate skoro becko vubec spatny, Stewart se s tim naprosto nemaze a je mu fuk, ze zaporak je stara babka nebo dite a je mu tudiz nutno vystrelit mozek z hlavy. Navic herecka sestava fakt libova, v cele s ultra drsnackym Bettanym, popravde receno, v tyhle roli se mi asi zatim libil nejvic. No a kdyz uz by to mohlo zacit bejt po case lehce stereotypni, dostavi se dalsi andel a zacne masakralni finale. Proste skvele natoceny, paradne obsazeny, zajimavej pribeh, skvela atmosfera a ja si to uzil od zacatku do konce. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tenhle akční fantasy horor si mě získal už svým trailerem. Samozřejmě, mohl jsem to tušit, jeho tvůrci naprali do něj to nejlepší, zbytek je jen trapná omáčka. Vůbec to tak ale nevypadá. Paul Bettany jako anděl s uřízlými křídly je docela cool, zápletka vycucaná z Terminátora a nevim, z čeho všeho ještě, ale postrádá opravdu silné momenty. Jediná zapamatovatelná scéna je s nerudnou babkou a snad ještě s mračnem much, ta je taky príma. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Nebudu se zbytečně rozepisovat. Legion je sračka, která nemůže zabodovat ani u naprostého neznalce, který chodí jednou za rok do kina a tím končí jeho zájem o filmy. Totálně zabitý potenciál, který v sobě skrýval neotřelý a svěží příběh. Postavy naprosto otřesné, od hlavní až k té nejmenší. Ubohé herecké výkony, kterým kraluje ten Dennise Quaida ala "starej motherfucker vidlák, co postavil benzinku v poušti". Michael je nezajímavý, jeho postava mohla vyniknout maximálně precizně zvládnutým odkopáváním a ručním zabíjením "posedlých", toho jsem se dočkal jen dvacet sekund. Charisma neměl ani Gabriel, kterému nepomohla ani slza připomínající ranní pomočení stařeckého senila. Režisér neuměl pracovat s napětím, celý film jsem byl tak vysmátý, že bych byl ochotný si stoupnout mezi ty posedlé ven a čuměl bych na výlohu s pivem v ruce, spolu s nima. Nevim, kdo je Scott Stewart, ale vim, že neumí využít šanci a točit filmy. 55% 06.03. 2010 04/19 nejočekávanějších 2010 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Smysl postrádající hovadina bez logiky. Apokalyptický film bez Apokalypsy. Kopie Terminátora a všech zombie filmů, která se bere až moc vážně na to, abych jí mohl brát vážně já. Parazitický nesmyl. ()

Související novinky

Z Camelotu do Města z kostí

Z Camelotu do Města z kostí

01.06.2011

Přestavitel mladého krále Artuše z aktuálního seriálu Camelot Jamie Campbell Bower (foto) si připíše do filmografie další fantasy roli. Zahraje si totiž v adaptaci ságy spisovatelky Cassandry Clare… (více)

Včera jsme to roztočili, drahoušku

Včera jsme to roztočili, drahoušku

26.08.2009

No, možná ne tak úplně včera, spíš „nedávno“. Tento týden padla první klapka historicko-dobrodružného The Eagle of the Ninth a upírského westernu Priest, taktéž už je v plném proudu natáčení fantasy… (více)

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

S kolty na upíry

S kolty na upíry

18.12.2008

Tento týden jsme psali výhradně o komiksových adaptacích. Dnes tady pro změnu máme... ehm, komiksovou adaptaci. Korejskou „mangu“ Priest (u nás vyšla jako „Kazatel“ – pozor, nezaměňujte s Preacherem,… (více)

Reklama

Reklama