Reklama

Reklama

Kriminálka Anděl

(seriál)
TV spot 4
Česko, (2008–2023), 71 h 45 min (Minutáž: 53–60 min)

Hrají:

David Švehlík, Marek Taclík, Martin Stropnický, Ladislav Frej st., Michal Novotný, Miloslav Mejzlík, Helena Dvořáková, Jan Skopeček, Igor Chmela (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

První klapkou odstartovalo v pátek 28. března v Praze natáčení původního seriálu TV Nova s názvem Kriminálka Anděl, který chce být novým typem českého kriminálního seriálu, podívanou plnou napětí s moderními obrazovými postupy, který představí Prahu jako těkavé, rychle tepoucí, moderní kosmopolitní město, jež však má i své temné stránky. Každá z epizod seriálu přinese jedno pátrání inspirované skutečnými kriminálními případy. Na oddělení fiktivní pražské Kriminálky Anděl pracuje tým celkem pěti hlavních kriminalistů, kteří pátrají po pachatelích nejzávažnějších trestných činů - loupežných přepadení, úkladných i sexuálně motivovaných vražd. Šéfuje mu nejstarší a nejzkušenější Ivan Tomeček (Martin Stropnický). Jeho kolegy jsou nováček Tomáš Benkovský (David Švehlík), praktik Oliver Hajn (Marek Taclík), dokumentarista Rudolf Uhlíř (Michal Novotný) a policejní psycholožka Jana Chládková (Helena Dvořáková). Jejich důležitým spolupracovníkem je patolog Karel Benkovský (Ladislav Frej). Celé oddělení řídí vrchní ředitel kriminálky Milan Horký (Miloslav Mejzlík). (TV Nova)

(více)

Videa (8)

TV spot 4

Recenze (501)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pátý díl a docela to ušlo. Vizuál pěknej a dokonce i kamera něco dělá. Musím se přiznat, že nemám rád fantasmagorické kriminálky jako Las Vegas nebo New York a všechny americké (až na poručíka Colomba) a německé (to je fakt děs!) kriminálky mi přijdou nezáživné a na jedno brdo pořád dokola to samé. Anděl je realističtější. Opravdu mě překvapila několikaminutová scéna, kde hrál nějakej tvrdej metal. Sice občas skřípou dialogy a pár herců prostě neumělo, ale asi se ještě na pár dílů podívám. Jen mě mrzí, že Nova použila scénář z velmi dobře hodnoceného slovenského seriálu Mesto tieňov a jedná se vlastně o remake, který až na herce dělají opět Slováci, stojící za Mestem tieňov. ()

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Já tak miluju tenhle seriál!!-KECÁM...Větší propadák v dějinách kriminalistických seriálů snad ani neznám..raději bych se podívala na Hercule Poirota nebo Vraždy v Mindsomeru,přestože v tom městečku snad bydlí jen milovníci adrenalínových sportů :-D. Tahle věc co se nabubřele tváří jako Kriminálka Las Vegas a Stropnický, kterého jsem nikdy neměla ani trošičku ráda se tu ukazuje jako ten největší trn v oku. Velice mě mrzí,že se do takového projektu zapojily ikony jako je například Igor Chmela - seznam herců,kteří si zahráli štěk v nějákém z těch úděsných dílů je neskutečný počet avšak je to většinou jakási plejáda pochybných cvoků, snažící se novácky ze všeho udělat senzaci...Podobně pochybné alibi, které díl od dílu stupňují na hlouposti mi evokují známou dětskou hru - městečko Palermo. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Dobrá, viděl jsem jen pět minut z jedné akční scény a následného výslechu, ale i za tak krátkou dobu se mi stihnul zvednout kufr. Dialogy šustí papírem a musel je psát snad nějaký ukrajinský kopáč, kterého Nova vyhrabala kdo ví odkud, Stropnickému krutě chybí jakékoliv charisma a všichni okolo něj čumí do blba jako by jim právě chcípla tetička a oni podědili tunu hliníkových příborů. P.S.: Možná jsem narazil jen na blbý segment, ale nemělo by se to místo na vesnici odehrávat v Praze? ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tak předně - všechny ty americké kriminálky jsou naprosto průměrné. Narativní linie totiž najdeme ve všech detektivkách, od Agathy Christie, přes Hlavního podezřelého až třeba k inspektoru Borůvkovi. Američani je neumí tak dobře, a tak kladou důraz na věci, jako jsou třeba vědecké metody, které se jinde nerozebírají, protože se s nimi počítá prostě automaticky. No a "česká verze?" Kopírování cizích vzorů vám přestane vadit u druhého dílu, je škoda, že se toho o postavách moc nedozvíme, ale i tak tenhle seriál kvalitativně stoupá. Od prvního dílu, který byl z hlediska zápletky velice průměrný, se toho hodně zlepšilo. Jasně nejlepší český seriál podzimu 2008. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Čím začít? Nápad pražské (andělské) kriminálky mě napadl hned poté, co jsem viděl její americký originál. Dokonce jsem si napsal scénář podle skutečného případu Otýlie Vranské. Ale to je tak všechno co jsem udělal. Proto jsem měl radost, když se z toho jedna z našich televizí ujala a pokusila se o stejný úspěch jako mají CSI v USA. Pokusila se, ale nepodařilo se jí to. V některých bodech se řídila pravidly CSI seriálu - atmosféry, kamera atd. Jenže to je tak všechno. Největší mínus je střih, který byl z mého hlediska téměř katastrofální. Herci - těšil jsem se na neokoukané tváře, ale u nás je problém s herci, aby zahráli v takovýchto žánrech, takže na to už jsem si zvykl. A jen jedna ženská v celým týmu? Doufám, že to tak nebude po celý seriál. Na co by se potom měli chlapy koukat? Vždyť cílová skupina jsou převážně muži! V každé CSI jsou minimálně dvě hlavní postavy, které hrajou holky. Nevím jestli mám chválit nebo schodit kriminalistické prostředí. Je pravda, že české laboratoře a márnice nejspíš tak vypadají, ale nemá to takový ten efekt čistého prostředí, který je založen na detailech. Když jsem viděl tabuli, která je pomalovaná křídou, tak jsem musel vyprsknout smíchy. Vždyť už i ve školách je tabule, a které se kreslí fixou. Další mínus je ohledávání těl. Je tam toho sakra málo vidět. Lidi právě tohle zajímá a to je taky jeden z úspěšných klíčů CSI. A nazávěr co dodat? S názvem Anděl jděte někam. Proč ne Praha? Budou zločiny i jinde po Čechách? Nebo je to jen taková vedleší reklama na českej film Anděl Exit? ()

Galerie (1 263)

Zajímavosti (127)

  • Češi, kteří se nechali naverbovat do armády jiného státu NATO nebo do francouzské cizinecké legie, se díky novele armádního zákona v době natáčení epizody již nemuseli bát v Česku vězení. Novela z roku 2005 se vztahovala i na vojáky odvedené v minulosti. Služba v armádě jiného státu NATO od tohoto datumu nebyla trestný čin. Za odchod do cizího vojska či k cizí policii hrozilo až osm let vězení, v případě ohrožení země dokonce deset let. (sator)
  • Herce Ladislava Freje ztvárňujícího postavu pataloga Karla Benkovského musel kvůli zdravotním potížím ve třetí řadě seriálu nahradit herec Martin Hoffman. Dramaturg Tomáš Feřtek řekl, že se s Ladislavem Frejem domluvili na tom, že po dobu jeho zdravotní indispozice bude nemocná i jeho postava. Dialogy se přepisovaly na poslední chvíli. (navabaca)
  • Pachatelé si v souladu se zákonem zažádali po 25 letech o podmínečné propuštění, bylo jim však zamítnuto. (sator)

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Reklama

Reklama