Reklama

Reklama

Kriminálka Anděl

(seriál)
TV spot 7
Česko, (2008–2023), 71 h 45 min (Minutáž: 53–60 min)

Hrají:

David Švehlík, Marek Taclík, Martin Stropnický, Ladislav Frej st., Michal Novotný, Miloslav Mejzlík, Helena Dvořáková, Jan Skopeček, Igor Chmela (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

První klapkou odstartovalo v pátek 28. března v Praze natáčení původního seriálu TV Nova s názvem Kriminálka Anděl, který chce být novým typem českého kriminálního seriálu, podívanou plnou napětí s moderními obrazovými postupy, který představí Prahu jako těkavé, rychle tepoucí, moderní kosmopolitní město, jež však má i své temné stránky. Každá z epizod seriálu přinese jedno pátrání inspirované skutečnými kriminálními případy. Na oddělení fiktivní pražské Kriminálky Anděl pracuje tým celkem pěti hlavních kriminalistů, kteří pátrají po pachatelích nejzávažnějších trestných činů - loupežných přepadení, úkladných i sexuálně motivovaných vražd. Šéfuje mu nejstarší a nejzkušenější Ivan Tomeček (Martin Stropnický). Jeho kolegy jsou nováček Tomáš Benkovský (David Švehlík), praktik Oliver Hajn (Marek Taclík), dokumentarista Rudolf Uhlíř (Michal Novotný) a policejní psycholožka Jana Chládková (Helena Dvořáková). Jejich důležitým spolupracovníkem je patolog Karel Benkovský (Ladislav Frej). Celé oddělení řídí vrchní ředitel kriminálky Milan Horký (Miloslav Mejzlík). (TV Nova)

(více)

Diskuze

EmilyL.

EmilyL. (hodnocení, recenze)

Ale notak, chlapci... :) Já bych třeba řekla, že prvních pět dílů takovejch sběratelů kostí stálo za nic a pak se celkem vylepčili, takže myslim, že první díl neřekne všechno... No nic, dělejte si co chcete... ;)

spacylemon

spacylemon (hodnocení, recenze)

Jerryy: ale já jsem přece nikoho nejmenoval ;) ... hele, já myslím, že už jsem toho, proč to vidím jinak než třeba ty, napsal dost (ne tyvoe, málo toho bylo) a další vysvětlování nemá smysl, akorát bych se opakoval.. a stejně, tyhle hodnocení každého jenom otravují. Já bych všechny ty csfd a imdb zakázal.

Jerryy

Jerryy (hodnocení, recenze)

Jj žiješ v cestné iluzi, protože já osobně dokážu podle prvního dílu rozlišit kvalitu seriálu.... není seriál který by měl první díl na 5 hvězd a druhý na odpad nebo obráceně to je jedno, jestli mi takový ukážeš, pak smeknu. Za druhé - pokud jsi si všiml, tak jsem tento seriál s opravdu originálním názvem nehodnotil. Já teda seriály hodnotím podle toho jak mě chytnou.... od toho se odvíjí kolik dílů vidím. 5hvězd - nenechám si ujít nic , odpad + 1 hvězda - stačí mi jeden díl, tomu vidět druhý se stejně nevyhneš, protože se občas dostaneš do společnosti kde je na programu právě onen seriál.

spacylemon

spacylemon (hodnocení, recenze)

Já prostě žiju v naivní a v prostředí csfd asi úplně scestné iluzi, že by filmy a seriály měli hodnotit jenom lidi, kteří je opravdu viděli, resp. se dívali aspoň na pár dílů... Hodnocení někoho, kdo viděl jeden díl, mi prostě vůbec nic nedá... A ještě míň mi dá hodnocení lidí, kteří se jdou dívat na seriál rovnou s tím cílem, aby mu to pak na csfd pořádně vytmavili... Já třeba čas od času víceméně nechtěně vidím (spíš jenom slyším) Ordinaci a Ulici a tak taky vidím, kam se ten seriál vyvinul a jsem schopen srovnání, ale nikdy by mě nenapadlo hodnotit ňáké Rodinné pouta, ze kterých jsem viděl dohromady tak půl hoďky. No nevím jak to máte ostatní, ale osobně mám csfd hlavně k tomu, abych měl přehled, co jsem v životě viděl a jak se mi to líbilo a ne abych tady měl ňákou sbírku Kriminálek, o kterých si sice myslím, že stojí za absolutní hovno, ale ve skutečnosti v mém životě nezanechaly vůbec žádnou stopu................................................ Nechci srovnávat nesrovnatelné, ale když už jsem je načal vedle u Comebacku, tak jsou lidi, kteří fakt nemaj rádi první řady Simpsonů ještě s tou nevycválanou grafikou a dali by jim tak 2, maximálně 3 hvězdičky, přitom v dalších by už míň než 5 nedali... takže mi tu neříkejte, že po prvním díle je vždy vše jasné :P ...anyway, já se samozřejmě dívám na Simpsony od prvního u nás vysílaného dílu (to byl ten vánoční se Spasitelem a rolničkami prdlačkami) - v téhle diskusi je to sice úplně scestná informace, ale když se nepochválím sám, nikdo jiný to za mě neudělá...

Dlo'h-osh

Dlo'h-osh (hodnocení, recenze)

Jerryy: to je pravda, první díl ukazuje kvalitu a přednosti seriálu a ostatní mohou být lepší nebo horší ale moc se toho nemění. Na hodnocení si ještě počkám na druhý...

Jerryy

Jerryy (hodnocení, recenze)

Nechci vam do toho kecat :), ale první pohled je vždy nejdůležitější. Hodnocení po prvním díle se změní +-1 hvězda.... víc ani prd.

spacylemon

spacylemon (hodnocení, recenze)

EmilyL: víš, já jsem línej bastard, takže osobně bych se radši podíval na pár dílů a hodnotil až potom, bez ňákého měnění ;P ... ale každý, ať si dělá, co chce, jenže já si jsem jistý, že polovina lidí to ohodnotí po jednom díle a na další se už v životě nepodívá - hodnocení zůstane a csfd může jít do hajzlu.

EmilyL.

EmilyL. (hodnocení, recenze)

>spacylemon: Když to ohodnotim špatně, tak se snad podivám na další díl a pak změnim hodnocení... Nebo snad ne?

Jerryy

Jerryy (hodnocení, recenze)

Ještě jsem to neviděl a ani se na to nechystám, ale ten kdo vymýšlel název by se měl jít určitě zahrabat:). Když se podívám do TV, tak originální název - Kriminálka Miami, Las Vegas atd...... Vedle toho Kriminálka Anděl působí opravdu důstojně :)

Isherwood

Isherwood (hodnocení, recenze)

Cival: Zas tolik z té české tvorby nadšený nejsem, takže nevim. Ale rýpnout jsem si musel, i když co se současné české tvorby týče, tak z toho mála co jsem viděl, s tebou víceméně souhlasím. Ale u Anděla jsem se bavil... A jo, daleko by jsme se asi fakt nedostali. :)

giftf

giftf (hodnocení, recenze)

Ješte že nedali do hlavni role Langmajera...to by byl českej Horácio :-D

WIZZ

WIZZ (hodnocení, recenze)

Trapna kopia serialu ''Mesto tienov'' Laksie je kupit ako napisat nieco originalne...

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

Matty: jj. Jsem téhož názoru. Jediná čmouha zatím ty herecké výkony a plno zbytečných a jak píšeš nezáživných keců.. Roby: To je najednou změna:-)

Matty

Matty (hodnocení, recenze)

Po první epizodě: Nedokonalý plagiát CSI. Na jednu stranu snaha budit "cool" dojem, na stranu druhou mají necharismatičtí herci plné huby nezáživných keců a celé se to děsně pomalu vleče. Vzhledem k tuzemské konkurenci jde však stále (bohužel) o nadprůměr.

Cival

Cival (hodnocení, recenze)

Muzu ti na to opacit tim samym (akorat opacne), ale to se moc daleko nedostanem, ze :-)

Isherwood

Isherwood (hodnocení, recenze)

Cival: U tebe, jako zažité metly české tvorby všeobecně, ale nízké hodnocení nepřekvapí. :)

Jinak já se u prvního dílu docela solidně bavil, což je u českého seriálu vzácný jev. Nuž, uvidím dále...

Cival

Cival (hodnocení, recenze)

Roby: Jinak mozna, ale stejne tak i spatne. Navic je vtipny branit serial, kterej se snazi okopirovat zapadni vzory proti temhle zapadnim vzorum. Osobne budu ale hodnotit az po druhym/tretim dilu, teda jestli se doziju jeho konce. Sice obslehli vizual, alespon letmo, ale ze by mel ten serial alespon polovicni drajv zahranicnich predloh, to se rict neda. Nuda k posrani, jak rekl klasik. To ze Ordinace a VKVjsou jeste horsi na tom nic nemeni.

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

Roby: I po prvním díle se dá někdy docela objektivně seriál hodnotit, pečlivě když tedy bude čas budu sledovat další díly a neříkám že časem své hodncení třeba úplně překopu stejně tak i komentář...

spacylemon

spacylemon (hodnocení, recenze)

Roby: It's dejà vu, baby...;) teda jako ta 1. věta.
Seriál snad hodnotím až potom, co jsem z něho fakt něco viděl a ne jenom jeden pitomý díl :P ... polovina se na to stejně už v životě nepodívá, no hlavně že jste tomu dali hvězdičku... já tady asi některé věci prostě nepochopím...

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

Seriál snad hodnotím sám o sobě a ne dle toho jak si vede s (ještě k tomu žánrově odlišnou) konkurencí.

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

Přesně, přefiltrovaný Pitaval, použil jsem včera stejné přirovnání. Btw mí nekritičtí rodičové, nezvládli dokoukat ani ten první díl, což mě docela překvapilo.

Ten začátek nebyl zlý, naopak, scéna přepadení byla velmi slušná, ale pak to všechno šlo do háje. Naorzdíl od západního vzoru totiž Kriminálka Anděl zapomněla - jak se u našich seriálů stává - na diváka.

krypton22

krypton22 (hodnocení, recenze)

Jak říká Karlos80 - takový pitaval po pětadvaceti letech. Úplně stejná nuda, akorát ti herci jaksi nejsou tak dobří. Pravda, není jednoduché vypadat věrohodně, když vás scénář nutí i v nejvypjatějších momentech mluvit spisovnou češtinou.

PeterBlack

PeterBlack (hodnocení, recenze)

Fitin: "Naše počáteční inspirace slovenským Městem stínů bude postupně stále volnější," říká šéf projektu Tomáš Feřtek.

Andie42

Andie42 (hodnocení, recenze)

Víte, co se mi na komentářích k filmu líbí?? Jací jsou tu všichni znalci! :D Možná by si měli vzít kameru a natočit něco sami... kdo ví, jakého hodnocení by to tu pak dosáhlo... vždyť i jeden z hodnotících říká, že natočit něco takového není o penězích... ;)

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Ale noták! Vadilo mi akorát to, že to nemá takový drajv jako zámořské kopie a taky skutečnost, že se jedná o doslovný remake úspěšného slovenského díla. :-(

woody

woody (hodnocení, recenze)

Dudek: Obzvlaste zasahovka na konci tomu nasadila korunu... Hrozive klisovity... Nechci byt nejak panovacny, ale ja bych napsal lepsi dil se zajimavejsimi hrdiny... A stale zajimavy pro cechy, vime jak jsou na tyhle moresy haklivi...

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Reklama

Reklama