Reklama

Reklama

Kriminálka Anděl

(seriál)
TV spot 2
Česko, (2008–2023), 71 h 45 min (Minutáž: 53–60 min)

Hrají:

David Švehlík, Marek Taclík, Martin Stropnický, Ladislav Frej st., Michal Novotný, Miloslav Mejzlík, Helena Dvořáková, Jan Skopeček, Igor Chmela (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

První klapkou odstartovalo v pátek 28. března v Praze natáčení původního seriálu TV Nova s názvem Kriminálka Anděl, který chce být novým typem českého kriminálního seriálu, podívanou plnou napětí s moderními obrazovými postupy, který představí Prahu jako těkavé, rychle tepoucí, moderní kosmopolitní město, jež však má i své temné stránky. Každá z epizod seriálu přinese jedno pátrání inspirované skutečnými kriminálními případy. Na oddělení fiktivní pražské Kriminálky Anděl pracuje tým celkem pěti hlavních kriminalistů, kteří pátrají po pachatelích nejzávažnějších trestných činů - loupežných přepadení, úkladných i sexuálně motivovaných vražd. Šéfuje mu nejstarší a nejzkušenější Ivan Tomeček (Martin Stropnický). Jeho kolegy jsou nováček Tomáš Benkovský (David Švehlík), praktik Oliver Hajn (Marek Taclík), dokumentarista Rudolf Uhlíř (Michal Novotný) a policejní psycholožka Jana Chládková (Helena Dvořáková). Jejich důležitým spolupracovníkem je patolog Karel Benkovský (Ladislav Frej). Celé oddělení řídí vrchní ředitel kriminálky Milan Horký (Miloslav Mejzlík). (TV Nova)

(více)

Recenze uživatele otík k tomuto seriálu (65)

Kriminálka Anděl (2008) 

První dvě série určitě za 4 hvězdy, další dvě už jen za tři. Devízou seriálu byla dobrá partička pod vedením suše humorného Stropnického, který se bohužel od třetí série pomalu ztrácel z obrazovky, až mu ve čtvrté sérii zbylo pár minut. Jakoby s jeho nepřítomností tým ztratil šťávu a bohužel ani Chýlková, ani Adamovská s tím moc nezmohly. Aniž bych to čekal, nakonec se Mejzlík ukázal jako nejlepší volba pro šéfa kriminalistů. Jinak na to, že to točila Nova, to nebylo tak špatné, některé záběry z piteven vtipné i poučné. Celkově průměr s výrazně lepším začátkem a horším koncem. ()

Série 1 (2008) (S01) 

Vadí mi ty rozmlžené a roztřepané záběry na paneláky - to bylo zcela zbytečné. Jinak velmi slušné kriminálky, nerušivá hudba a slušné špičkování hlavních postav. První série ukázala, že i Nova dokáže natočit slušné kriminálky, i když ve srovnání třeba s Modravou to nemá tak velkou filmařskou kvalitu, šedý filtr je zcela zbytečný a celkově to je tak o stupínek horší kvality. ()

Záchvěv lidskosti (2008) (S01E01) 

Hned první díl brutální případ - čtyři zavraždění na jednom místě, později ještě pátý. Hlavní postavy se nám představí a můžeme jít pátrat. Nakonec z toho vylezl nejen zajímavý případ, ale i tragický osud otce a syna. Velká spokojenost s tímto dílem. ()

Bezdomovci (2008) (S01E02) 

Případ bezdomovce, který přišel nahlásit oběšení svého psa a pak chudák také dostal provaz, jen visel opačně a chudák srdíčko to nezvládlo. Pak další uhořel ve stanu, takže začalo jít do tuhého. Takový podivný případ s magorem vedle magora a rozuzlení tak trochu na náhodu navíc s možná i trochu tak otevřeným koncem. Trochu smutný díl. ()

Chladnokrevně (2008) (S01E03) 

Slušná krimi s nechutných nálezem mrtvoly v rybníce, vtipným ornitologem, chudinou manželkou násilníka a sem tam slušně vtipnou hláškou. ()

Mrtvý v hotelu (2008) (S01E04) 

Pro mě jeden z těch slabších dílů. Vlastně se až zas tak moc při vyšetřování neděje, člověk od začátku tuší, jak to s mladíkem bylo a pointa je jasná už dávno během pátrání snad každému. ()

Smrtelný žert (2008) (S01E05) 

Podařený díl, pořád se něco děje, případ dostává grády už v půlce dílu a pachatelé jsou velmi překvapiví. Hofmann slušný, i když u výslechu teda hodně rychle vyměkl. Díl rozhodně patří do lepšího průměru. ()

Úmyslné nehody (2008) (S01E06) 

Na začátku někdo porazí mladou holku, pak ji vytáhne na silnici a znovu ji natvrdo přejede. Masakr. Pak se rozjíždí vyšetřování, které vede od jedné slepé uličky k druhé. Až na konci se to všechno provalí náhodou a dost rychle. Díl slušný, závěr ale zklamal. ()

Čarodějnice (2008) (S01E07) 

Bratři Batěkovi si zahráli pořádné floutky, kteří mají doma černou dílnu na opravu aut, ale také si sebou nesou jakési tajemství, které odhalí až kriminalisté. Slušný díl s dost dobrými vtípky a hodně prostoru pro Taclíka. ()

Staré vraždy (2008) (S01E08) 

Velmi slušný díl, který řeší vraždu(y) mladých žen, které "sériový" vrah po vraždě vysvleče a někam je zakope, takže tělo rychle podléhá zkáze a brzy zůstane jen kostra. Zajímavý případ je jedna věc, na druhé straně tu skoro zcela chybí humor a vtipné hlášky. ()

Baba na zabití (2008) (S01E09) 

Pěkně drsný a povedený začátek, pak ale už jen klasická detektivní práce. Nic extra zajímavého, šedý průměr ovšem v rámci povedené kriminálky. ()

Loupež (2008) (S01E10) 

Úvodní přepadení pošty výtečné, konfrontace pražských kriminalistů s venkovskými policisty také vtipná. Zatím jasně nejlepší díl, i když rozmazaných záběrů na jedoucí Fabie bylo něúrekom. Celkově však musím přiznat, že tento díl měl spád, napětí i slušné rozuzlení. PS: zcela chybí Dvořáková i Frej ()

Manželský kosočtverec (2008) (S01E11) 

Ženská krasavice tu byla za pořádnou mrchu, tu si herečka musela opravdu užít. Jinak ale případ zavražděného maníka, který vydíral koho mohl, zas tak moc zajímavý nebyl. Ovšem nechybějí slušné hlášky, takže hezký průměr. ()

Posedlost (2008) (S01E12) 

Tentokrát musel tým vyšetřovatelů až do Bratislavy, kam jim utekl jeden hopsajda, který skáče jako veverka a střílí po lidech. Slušný díl se sem tam hodně vtipnými hláškami. ()

Korunní princ (2008) (S01E13) 

Co se týká pátrání velmi dobrý a zajímavý díl, ve kterém není dlouho jasné, kdo je pachatelem. Škoda jen, že určitý očekávaný vrchol pátrání nepřijde a z velkého případu zbude pouze případ "z našeho rybníčku". Ale slovenský kolega byl vtipný a s Dvořákovou mu to sedělo. Podařený závěr první série. ()

Série 2 (2010) (S02) 

Druhá série nabízí v podstatě to samé, co jednička - stejný pracovní tým, stejné postupy, lepší i průměrnější díly, ale rozhodně to není slabší. Slušná krimi podívaná. ()

Minuta ticha (2010) (S02E01) 

Asi to spíš chtělo oba zajímavé případy řešit v dvou samostatných dílech. Takto je to místy chaos, kdo, koho, kde a jak. Ale i tak velice dobrý začátek série, laťka byla nasazena docela vysoko. Zaujme tu především manžel z rozestavěného penzionu, to je fakt "borec", jak umí bez mrknutí oka tahat policajty za nos. Druhý případ byl spíše od začátku jasný, jen bylo otázkou jak. ()

Lidská skládačka (2010) (S02E02) 

Tentokrát to hodně připomíná Případy 1. oddělení, jen tady to bylo takové "novácké". Ale i tak velmi povedený díl o neznámé mrtvole, ze které se našla pouze část ruky a noha. Druhý případ s dalším nezvěstným, na kterého se přišlo v souvislosti s prvním případem, už tolik zajímavý nebyl. ()

Legionář (2010) (S02E03) 

Trocha historie nikoho nezabije, do kriminálu nedostane, ale přeci jen trochu ublížit může. I tak by se dal jednoduše vylíčit děj tohoto dílu, ve kterém partičky novodobých nácků vyostrakizuje svého parťáka kvůli lásce k libanonské dívce. Podařený díl díky silnému uvěřitelnému příběhu. ()

Miluj bližního svého (2010) (S02E04) 

V podstatě tři čtvrtě dílu se nic neděje, sledujeme potencionálního pachatele, ale pak se na něj nachystá past a o drama je postaráno. Díky tomu nápadu, pasti a pak i výslechu lehčí nadprůměr. ()

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Reklama

Reklama