Reklama

Reklama

Kriminálka Anděl

(seriál)
TV spot 6
Česko, (2008–2023), 71 h 45 min (Minutáž: 53–60 min)

Hrají:

David Švehlík, Marek Taclík, Martin Stropnický, Ladislav Frej st., Michal Novotný, Miloslav Mejzlík, Helena Dvořáková, Jan Skopeček, Igor Chmela (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

První klapkou odstartovalo v pátek 28. března v Praze natáčení původního seriálu TV Nova s názvem Kriminálka Anděl, který chce být novým typem českého kriminálního seriálu, podívanou plnou napětí s moderními obrazovými postupy, který představí Prahu jako těkavé, rychle tepoucí, moderní kosmopolitní město, jež však má i své temné stránky. Každá z epizod seriálu přinese jedno pátrání inspirované skutečnými kriminálními případy. Na oddělení fiktivní pražské Kriminálky Anděl pracuje tým celkem pěti hlavních kriminalistů, kteří pátrají po pachatelích nejzávažnějších trestných činů - loupežných přepadení, úkladných i sexuálně motivovaných vražd. Šéfuje mu nejstarší a nejzkušenější Ivan Tomeček (Martin Stropnický). Jeho kolegy jsou nováček Tomáš Benkovský (David Švehlík), praktik Oliver Hajn (Marek Taclík), dokumentarista Rudolf Uhlíř (Michal Novotný) a policejní psycholožka Jana Chládková (Helena Dvořáková). Jejich důležitým spolupracovníkem je patolog Karel Benkovský (Ladislav Frej). Celé oddělení řídí vrchní ředitel kriminálky Milan Horký (Miloslav Mejzlík). (TV Nova)

(více)

Recenze (501)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení, jemuž dopomáhá hlavně fakt, že 99% seriálů pod značkou Nova jsou totální trapnosti. Redakce a teď Kriminálka Anděl, to jsem zvědav za kolik let Nova vytvoří opět dobrý seriál. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak to dopadá, když chce NOVA být zatraceně cool a trendy....vznikne seriálové hovno s herci, kteří to myslí "zatraceně vážně" a nulovou atmosférou..."ale je tam ten zatraceně cool modrý filtr" my ass.. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

"Líbí"se mi,jak každý automaticky dává nízký hodnocení kvůli tomu,že je to a)český seriál a b)novácký seriál.Pro mě je to obrovské překvapení,na české poměry vážně dobré!:) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ivana Chýlková a Martin Stropnický jako tváře z pražské Kriminálky Anděl? Dejme tomu. Epizodní případy situované do české současnosti lehce stylizované podle oblíbeného mustru německých a rakouských SOKO a amerických CSI seriálů. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Nic extrovního, avšak hodně slušný a na nic si nehrající krimiseriál se solidním hereckým obsazením (Taclík jako hláškař Oliver je mojí nej postavou od začátku), který působí civilně a opravdově. A kvalita s přibývajícími díly IMHO vzrůstá, což je (obzvlášť v dnešní době) naprosto nevídaný jev. 75%. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kriminálka Anděl vychází ze skutečných příběhů a využívá osvědčený formát podobných zahraničních seriálů. To sice zajišťuje sledovanost, ale značně snižuje originalitu ... Některé příběhy jsem poznala z dokumentárního seriálu 112 v ohrožení života. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nebudu hodnotit po pouhém prvním dílu, ale řeknu že to nebylo zase tak příšerné jak jsem čekal a jak jsem od dnešní seriálové produkce zvyklý. Kamera byla docela fajn, herci nehrajou tak prkenně jako v těch telenovelách co u nás furt dávaj ( i když ten Stropnický mi tam moc nesedí), příběh byl docela zajímavý i když jsem vraha po chvíli odhadnul (ale to bude nejspíš tím, že už jsem všemi těmi kriminálkami přesicen a už to mám tak nějak v oku). A celý to docela uteklo. Na druhou stranu dialogy byly někdy příšerný, na střihu se potřebuje zapracovat a chtělo by to nějakýho hláškaře. Ale nebyl to marnej pokus, má to sice velký rezervy, ale v dnešní seriálový produkci je to docela osvěžení. Zatím takovejch 50% a asi se ještě párkrát kouknu.......tak po dalších pár dílech už mě to vůbec nebaví a klesá to čím dál víc. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Kriminálka Anděl je další z řady zaručeně (úspěšných) seriálů televize Nova něco na způsob americké CSI, protože se snaží vyrovnat zahraniční produkci, nebo alespoň trochu přiblížit, ale to se jim samozřejmě nemůže podařit. Takže zde v první řadě vidíme práci vyšetřovatelů a technici jsou ukázáni jaksi v pozadí. Jen s obsazením role hlavního vyšetřovatele Stropnickým, nebyla moc dobrá volba, určitě by se našli pro tu roli vhodnější herci, ale například Ladislav Frej, jako soudní patolog zase není vůbec špatný. Je to takový starší ostřílený šéf pitevních stolů. No, uvidíme co nám v dalších dílech ještě předvedou. Nebudu tak krutá, když tohle téma krimi je mi dost blízké a dám 3*. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Rozhodně velké překvapení, které klidně ohodnotím vysoko, protože si myslím, že v záplavě seriálů typu pojistovna atd, je tohle vymodlene. Taclík ruluje :-) ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že naše detektivní seriály nemají špatnou tradici a tak nechápu proč zde tvůrci mají zapotřebí špatně kopírovat průměrné americké seirály. Tím si sami sobě podpeisují odsudek, protože tak musí zákonitě seirál působit šíleně amatérsky. A taky že ano. Vyjma občasných solidních hereckých výkonů toto dílko působí vedle svých amerických vzorů jako špatný čtyřproužkový plagiát abibasek od vietnamců. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděl jsem pouze první díl, mrzí mě, že jsem se nějak nedostal k těm ostatním, protože podle úvodních 55 minut (což nemám ve zvyku - hodnotit seriál dle první epizody) dávám vysoké hodnocení! Kriminálka z moderní doby s prvky "amerických krimi", poměrně málo známí herci v titulní vyšetřovací dvojici je snad i dobrá volba režiséra, občas mi připadali jako český Bodie a Doyle či Walker a Trivette :) Snad ještě nějaký díl stihnu ;) Příjemné překvapení...Doplnění komentáře (po zhlédnutí více dílů): I po zhlédnutí více dílů a několika sérií ponechávám vysoké hodnocení. Opravdu povedená kriminálka s humorem, dobrými případy, sympatickými herci a to vše v moderním kabátu. Jediné, co je škoda, je skutečnost, že je to "pouze" česká verze slovenské krimi Mesta tienov, škoda, škoda, že mnoho případu je prakticky zcela totožných..ale po Tomsovi konečně něco, co je ze současnosti a je to fajn :) P. S. Série po odchodu Martina Stropnického už nebyla tak dobrá. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu zatím ucházející, i když typicky český seriál. Scénáristicky slabší, výtvarně "progresivní" kousek. Uvidíme, co z toho bude ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Docela překvapení. Celkem poutavé. Čekala jsem to daleko horší, i když podobnost s kriminálkama Las Vegas atd. trochu do očí bijící ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Po módní vlně seriálů z nemocničního prostředí se po vzoru zahraničních seriálů CSI, LAPD atd.. u Kriminálky Anděl setkáváme s českým týmem kriminalistů. Neváhám se to nazvat další sérií Malého pitavala, ovšem točenou v moderních kulisách dneška....Šílené pletené svetry vystřídaly moderní obleky, žluto-bílé žigulíky nahradily oktávie ve stříbrném nátěru s reflexnímy pruhy a rohlík s vlašákem v papíru tvůrci naštěstí nenahrazovali ničím .... Schéma hlavních postav je naprosto shodné se seriálovou konkurencí ať už se jedná o Kobru 11 či jiná oddělení... Máme zde většinou přísného a rozmrzelého šéfa oddělení Mejzlíka, šéfa kriminalistů Stropnického, vyšetřovatele Taclíka a Švehlíka ml. přičemž tato dvojce se snaží dělat humor, počítačového experta a znalce veškerých systémů Novotného a bloďatou kočičku vyšetřovatelku Helenu Dvořákovou. A abych nezapomněl, je tu i starý kozák soudní lékař a patolog Frej. To je tým, který s veškerými možnostmi jaké nabízí dnešní forenzní vědy stíhá lupiče a vrahy napříč celou Prahou. Kupodivu scénáře nejsou tak tupé jako u kolegů v bílých pláštích a na seriál se dá docela dobře dívat když není nic lepšího v TV. Celkem je to na dvě hvězdy, tu třetí dávám za fakt, že seriál u veřejnosti propaguje v pozitivním světle dnešní policii jako složku na kterou je možno se spolehnout a která se podle hesla Pomáhat a chránit chová. Tři majáčky. * * * ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Detektiv:„Kde jste byl včera večer?“ Vyšetřovaný:„V hospodě na fotbale, klidně se zeptejte, byli tam všichni!“ Detektiv na detektivku: „Tak ten je z toho venku.“ Myslíte, že se šli někoho zeptat? Asi ne, ale ono je to vlastně docela realistický, když mě jednou zastavili policajti jak jsem odvážel přepitou kámošku domu autem a ptali se mně, jestli jsem pil, řekl jsem že ne, ať mi klidně dají dejchnout a oni zalezli zpátky a odjeli. Já jí přitom měl jak z praku! Kriminálka Anděl je směšná v tom, jak se snaží být jako bruckheimerovské kriminálky, přitom kdyby jí ta snaha být jako něco jiného nelezla až z uší, nebylo by to špatný. Vedle nějakého Edenu je to doslova klenot. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Myslim že v rámci českejch seriálů / filmů se to řadí k nadprůměru. Pěkmá kamera, sympatičtí herci (spíš ale ti dva co nejvíc jezděj do akce, Stropnickej sice hraje dobře ale vypadá hrozně zkrachovale) a celkem to odsejpá. Uvidíme, jestli si další díly udrží úroveň toho prvního. Sympatická šedesátka. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Komplexní sedmero kriminalistických otázek - Kdo? Kdy? Kde? Jak? Čím? Proč? Výše škody?, vyučované na policejních školách snad již od vzniku kriminalistiky, sice poněkud dostává trhliny pravidelným vynecháváním některého z dotazů, ale celkově seriál dopadl nad očekávání slušně. Některý ze scénáristů má totiž evidentně zkušenosti s fungováním 1. OOK SKPV nebo alespoň pozorně odposlouchal hospodské kecy některého z opilých detektivů. V leckterých detajlech práce hereckých detektivů jsou totiž vidět trefné profesní postřehy, které by si laik z prstu nevycucal. ()

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Reklama

Reklama