Reklama

Reklama

Kriminálka Anděl

(seriál)
TV spot 1
Česko, (2008–2023), 71 h 45 min (Minutáž: 53–60 min)

Hrají:

David Švehlík, Marek Taclík, Martin Stropnický, Ladislav Frej st., Michal Novotný, Miloslav Mejzlík, Helena Dvořáková, Jan Skopeček, Igor Chmela (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

První klapkou odstartovalo v pátek 28. března v Praze natáčení původního seriálu TV Nova s názvem Kriminálka Anděl, který chce být novým typem českého kriminálního seriálu, podívanou plnou napětí s moderními obrazovými postupy, který představí Prahu jako těkavé, rychle tepoucí, moderní kosmopolitní město, jež však má i své temné stránky. Každá z epizod seriálu přinese jedno pátrání inspirované skutečnými kriminálními případy. Na oddělení fiktivní pražské Kriminálky Anděl pracuje tým celkem pěti hlavních kriminalistů, kteří pátrají po pachatelích nejzávažnějších trestných činů - loupežných přepadení, úkladných i sexuálně motivovaných vražd. Šéfuje mu nejstarší a nejzkušenější Ivan Tomeček (Martin Stropnický). Jeho kolegy jsou nováček Tomáš Benkovský (David Švehlík), praktik Oliver Hajn (Marek Taclík), dokumentarista Rudolf Uhlíř (Michal Novotný) a policejní psycholožka Jana Chládková (Helena Dvořáková). Jejich důležitým spolupracovníkem je patolog Karel Benkovský (Ladislav Frej). Celé oddělení řídí vrchní ředitel kriminálky Milan Horký (Miloslav Mejzlík). (TV Nova)

(více)

Recenze (501)

májovec13 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem část jednoho dílu, ale pochybuju, že sem narazil na nejstupidnějších 20 minut ze seriálu, takže moje hodnocení nebude až zas tak nekomplexní. Dialogy neuvěřitelně novácký (chápej debilní), herci působí jako sbor ruskejch ochotníků a vizuální stránka, jakkoliv je moderní, k tomu prostě vůbec nepasuje...prostě hrůza, bohužel i tak nadprůměrný seriál tv nova:) ()

LucMosss odpad!

všechny recenze uživatele

Češi, sypejte si na hlavu nejen popel, ovšem i ty metry negativů... Nevím, zda to je mou silnou nechutí k české produkci, ovšem půlhodina strávená u tohoto mi připadala až přiliš... Vypla jsem to. Těch odkazů za své zahraniční "předchůdce" bylo dle mého názoru příliš. ()

KeiGe 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli mám pokus o "americké efekty" brát jako plus nebo minus... Je ale hezké, že se někdo snaží. Já kriminálky moc nežeru, ale maminka je jejich velká "fanynka". Takže mi nezbívá víceméně nic jiného, než koukat se na to s ní. Jinak je to klasická kriminálka - žádný zázrak a ani tam nic zásadního nepokazili. Což je na poměry českých seriálů docela dobrý výkon. ()

Movie Maniak 

všechny recenze uživatele

Konečně česká kriminálka na kterou se dá dívat. Každým dalším dílem se seriál zlepšuje, takže v poslední sérii herci opravdu hrají a dočkáme se i akčních scén. Nevtíravá hudba,efektní přechody a celkem kvalitní scénář ukazují, že už i na Nově přišli nato jak natočit, který není sto let za okolním světem. ()

pan_ponozka 

všechny recenze uživatele

Je absolutní kravinou srovnávat KA s CIS Miami, NY apod. Uvědomte si, že rozpočet na emerické seriály jsou někde jinde. Tím neříkám, že by si Nova nesáhla hlouběj do kapsy . Pro mě je KA velmi příjemným zpestřením dne v týdnu. Libí se mi vizuálně, případy jsou zajímavé, psychologie postav jasně daná a nechybí ani klišé parťáků. Uhlazený sympaták, přemýšlivý, opatrný - 1 ks. Rebelující, občas opilý a na Baník sázející protiklad - taktéž 1 ks . A všechny je zastřešuje takový mladší Cowly. Koho tam teď nechápu je I. Chýlková, ale to bude jenom můj problém. Jasně, vyřešení případu je pro hrdiny hračka, ale to by pak nebylo ono.. jak říká Cival - zrajících 8/10 ()

anti.rybka 

všechny recenze uživatele

Nebyl by to tak děsné, kdyby si NOVA přizvala nějaké znalce... zase stejně jako v Ordinaci je nesmyslné chování nemocnice a doktorů, tak to samé je i zde. Proto nemůžu dát jinak jak jednu hvězdu, jelikož oproti právě běžícímu seriálu na ČT 1 Případy 1. oddělení, je toto opravdu slabota. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Ha ha. Druhý díl 4. série a pokus o filmařský vtip. "Ten už sem nepatří" a na zdi foto bývalého policejního prezidenta Červíčka. Asi měli představu, že na služebnách policie jsou pověšeny fotky policejních prezidentů jako fotky Gusty Hasáka ve školních učebnách. Bulšit! ()

easer07 

všechny recenze uživatele

Toto je asi jediná česká kriminálka, která má nějaký řád a podíl akčnosti. Scénář i herecké obsázení je docela slušné. ()

Pavlosos 

všechny recenze uživatele

Ale jo, to můžu. Na rozdíl od Las Vegas či Miami se zde slušně řeší případ pomocí výslechů a hereckého projevu... Prostě lahoda. ()

johnnie78 

všechny recenze uživatele

Moje guilty pleasure, kterou si trávím večery doma :-D viděl jsem už skoro všechny díly a baví mě to, až na Chýlkovou, která mi sice jinde nevadí, ale tady nebetyčně. ()

aronofsky 

všechny recenze uživatele

Hodnocení prvního dílu: Ničím se neliší od dalších českých krimi seriálu, jedině snad tím, že tu jsou „roztěkané a zelené flashbacky”, které si půjčili (rozuměj ukradli) z CSI. Zbytečný seriál. ()

Cycake 

všechny recenze uživatele

Příliš okatá kopie již tak méně povedených kopií, český pokus o americký detektivní seriál, ale jako by se tvůrci rozhodli si z nich vybrat jen to horší. Chybí tomu dynamika a některé dialogy jsou vyloženě stupidní a amatérské. Škoda, mohlo to dopadnou mnohem lépe. Jedna hvězda navíc za poslední dobou méně okoukané herce, doma bych kvůli tomu nezůstala, ale v situaci "co s načatým večerem" se to dá zkouknout. ()

vykyn 

všechny recenze uživatele

viděl jsem sice jenom 2 díly,ale musím říci,že je tady konečně seriál,který má tah na branku a vyší kritéria než většina seriálů českých..tohle tady chybělo..opravdu slušná podívaná,která se naprosto liší od všech těch patosů a slátanin z našich luků a hájů..jenom vydržet a latku držet stále takto vysoko. ()

jamall666 

všechny recenze uživatele

mozna me hodnoceni neni zrovna nejobjektivnejsi, protoze jsem videl pouze 2 dily, ale myslim si ze mi bohate stacilo rozpoznat o co jde. Prijde mi to jako velice trapny pokus o nejakou napodobeninu kriminalek Miami, Vegas...... Jedna hvezzdicka je pouze za snahu a protoze je hromada mnohem horsich serialu. Jinak : spatne herecke vykony poznate jiz z ukazek na serial. Myslim si ze tvurci si troufli na neco na co proste nemaji. ()

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Reklama

Reklama