Reklama

Reklama

Kriminálka Anděl

(seriál)
TV spot 3
Česko, (2008–2023), 71 h 45 min (Minutáž: 53–60 min)

Hrají:

David Švehlík, Marek Taclík, Martin Stropnický, Ladislav Frej st., Michal Novotný, Miloslav Mejzlík, Helena Dvořáková, Jan Skopeček, Igor Chmela (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

První klapkou odstartovalo v pátek 28. března v Praze natáčení původního seriálu TV Nova s názvem Kriminálka Anděl, který chce být novým typem českého kriminálního seriálu, podívanou plnou napětí s moderními obrazovými postupy, který představí Prahu jako těkavé, rychle tepoucí, moderní kosmopolitní město, jež však má i své temné stránky. Každá z epizod seriálu přinese jedno pátrání inspirované skutečnými kriminálními případy. Na oddělení fiktivní pražské Kriminálky Anděl pracuje tým celkem pěti hlavních kriminalistů, kteří pátrají po pachatelích nejzávažnějších trestných činů - loupežných přepadení, úkladných i sexuálně motivovaných vražd. Šéfuje mu nejstarší a nejzkušenější Ivan Tomeček (Martin Stropnický). Jeho kolegy jsou nováček Tomáš Benkovský (David Švehlík), praktik Oliver Hajn (Marek Taclík), dokumentarista Rudolf Uhlíř (Michal Novotný) a policejní psycholožka Jana Chládková (Helena Dvořáková). Jejich důležitým spolupracovníkem je patolog Karel Benkovský (Ladislav Frej). Celé oddělení řídí vrchní ředitel kriminálky Milan Horký (Miloslav Mejzlík). (TV Nova)

(více)

Recenze (501)

Pavel.Kubik 

všechny recenze uživatele

Překvapení! Po dlouhé době se Nova "vycajchnovala" a vyprodukovala seriál, jenž předčil mnohé z amerických kriminálních seriálů. Postavy, které mají vývoj, pod kterými si můžeme představit skutečně žijící osoby, hlášky občas jako ze života a příběhy, kterým lze uvěřit, inu, veliké překvapení, čekám, jestli to Nova zase zařízne v nejlepším, jako například Comeback.Byla by to škoda!Taky! ()

Maza2222 

všechny recenze uživatele

První český novější seriál, co se nerovná těm s prominutím pí*ovinam typu ulice. Některé díly jsou dobré, některé ujdou a některé stojí za nic. Herecké výkony nejsou k zahození. Příběh seriálu je dobrý. Průměr je na tento seriál tak akorát. 50% ()

tajemna 

všechny recenze uživatele

v rámci českých seriálu bych to určitě zařadila do té lepší půlky, ale spíš někam ke konci seznamu, prvnímu oddělení nesahá ani po kotníky ()

killer1992 

všechny recenze uživatele

Neoznačil bych to za propadák, nicméně pan ministr a jeho parta není něco, co bych vyloženě vyhledával. Ze začátku jsem se i vcelku pravidelně koukal, teď už na to narazím jen zřídka. Seriál k zapamatování to není, každopádně u nás vznikají mnohem horší věci. ()

zuzam 

všechny recenze uživatele

Tak i na Nově umí dobré seriály, nemám problém se kouknout na x-té opakování. Vtipné dialogy, napětí, dobrý spád a švih, sympatické herecké výkony, zajímavá kamera. Kriminální práce je sice ve skutečnosti o něčem jiném, ale v tomto případě to odpouštím, seriál má jiné kvality. Jen Chýlková a Adamovská mi tam nesedí. ()

cartouche 

všechny recenze uživatele

Nečekané překvapení. Nikdo by nemohl říct, že jsem vůči TV Nova a tomuto seriálu pozitivně zaujatý, protože jsem ho při premiéře zcela minul. Sem tam jsem zhlédl pár minut nějakého dílu, ale nebyl jsem schopen to dokoukat do konce, protože překombinované zápletky, předramatizované akční scény a psychologicky ploché postavy z amerických detektivních seriálů mi tento žánr zcela zprotivily. Dívám se proto jen na kriminální filmy a seriály, které mají v záhlaví "natočeno podle skutečné události". O tomto seriálu jsem věděl, že byl rovněž inspirován skutečnými případy, ale znáte to... TV Nova z toho určitě udělá kovbojku! Nicméně když jsem se nedávno přemohl a dokoukal několik dílů od začátku do konce, byl jsem překvapen, že jde o velmi solidní detektivky s uvěřitelnými příběhy a "normálními" dialogy, které se doufám skutečné práci kriminalistů příliš nevzdalují. Pro ty, kteří se raději dívají na americké detektivní pohádky, kde se půl stopáže střílí, to bude asi málo "akční", ale já rozhodně preferuji pořady pro dospělé. ()

kratajirka odpad!

všechny recenze uživatele

95% věcí, kam se nasere ryze komerční úspěch 20. století TV Nova, je průšvih. Anděl není výjimkou. Scénář je otřesnej a dialogy ještě otřesnější. A přitom herecký obsazení není tak špatný - jen to chtělo much more drivu!! Kriminálky čechům už nejdou - zlatá doba komunistická - to byl jeden trhák vedle druhýho!! ()

PanIncognito 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za tento seriál se netřeba stydět. Autoři jsou opravdu schopní. Režie je svižná. Herci jsou uvěřitelní. Těším se i z toho, že se scenáristé inspirují reálnými případy. Toto jednoduše stojí za shlédnutí... ;-) ()

drovi 

všechny recenze uživatele

Samozrejme to nedosahuje kvality Rapla alebo Prípadov prvého oddelenia, ale bol som aj tak príjemne prekvapený. Najviac ma bavil Marek Taclík a v štvrtej sérii ma potešila Jana Pidrmanová a Zlata Adamovská. Bol to na české pomery a na to že to točila Nova nadpriemerný seriál. ()

Michal.Sever 

všechny recenze uživatele

Mně je úplně ukradené, kdo to dělal. I když je NOVA neodpornější televizní žumpa, tak ty herce mám skoro všechny rád. A hrají to prostě dobře. ()

Hidoshito 

všechny recenze uživatele

První tři série celkem pohodová kriminálka "amerického typu". Bohužel v poslední čtvrté řadě šla kvalita hodně dolů... Upozadění Stropnického a nástup Adamovské seriálu výrazně uškodilo. Stejně tak mateřské povinnosti Dvořákové a povýšení Taclíka ničemu neprospívá. Nová (mladá) kriminalistka rovněž nezaujala. Nechci u těchto případů hodnotit herecké výkony, spíš ty jejich postavy jsou neskutečně blbě napsané. ()

dalia 

všechny recenze uživatele

Samotné detektivní případy i hlavní představitelé jsou fajn, co mi trochu vadilo, byla absence osobního života postav, nedozvídáme se nic o jejich soukromí či minulosti, což je škoda. Stejně tak nevyužito zůstalo prostředí Prahy, vlastně by se seriál mohl odehrávat v jakémkoli městě, nebýt názvu seriálu, nebylo by to snad ani poznat. Zbytečné mi přišly i "mezihry" se schizofrenickými problikávajícími záběry, které měly zřejmě seriál připodobnit americkým předlohám. Za mne průměr. ()

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Reklama

Reklama