Reklama

Reklama

Kriminálka Anděl

(seriál)
TV spot 4
Česko, (2008–2023), 71 h 45 min (Minutáž: 53–60 min)

Hrají:

David Švehlík, Marek Taclík, Martin Stropnický, Ladislav Frej st., Michal Novotný, Miloslav Mejzlík, Helena Dvořáková, Jan Skopeček, Igor Chmela (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

První klapkou odstartovalo v pátek 28. března v Praze natáčení původního seriálu TV Nova s názvem Kriminálka Anděl, který chce být novým typem českého kriminálního seriálu, podívanou plnou napětí s moderními obrazovými postupy, který představí Prahu jako těkavé, rychle tepoucí, moderní kosmopolitní město, jež však má i své temné stránky. Každá z epizod seriálu přinese jedno pátrání inspirované skutečnými kriminálními případy. Na oddělení fiktivní pražské Kriminálky Anděl pracuje tým celkem pěti hlavních kriminalistů, kteří pátrají po pachatelích nejzávažnějších trestných činů - loupežných přepadení, úkladných i sexuálně motivovaných vražd. Šéfuje mu nejstarší a nejzkušenější Ivan Tomeček (Martin Stropnický). Jeho kolegy jsou nováček Tomáš Benkovský (David Švehlík), praktik Oliver Hajn (Marek Taclík), dokumentarista Rudolf Uhlíř (Michal Novotný) a policejní psycholožka Jana Chládková (Helena Dvořáková). Jejich důležitým spolupracovníkem je patolog Karel Benkovský (Ladislav Frej). Celé oddělení řídí vrchní ředitel kriminálky Milan Horký (Miloslav Mejzlík). (TV Nova)

(více)

Recenze (501)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 6/10/// +Švehlík a Taclík a jejich vzájemná chemie a fórky, démonická hudba, v menších rolích se tu mihnou (ne)známí herci (Hruška, Prachař, Hoffman, Dyk) -některé případy jsou dost zamotané a jejich rozuzlení není efektní, chybý tomu emoce, ostatní kriminalisté jsou jak šedé myšky (Novotný, Dvořáková), efekty s obrazem (první tři části originální, později rušivé)/// Tak na českou Kriminálku jsem byl zvědavej. Krimi jako žánr moc nevyhledávám, ale tuhle českou partičku jsem si nechtěl nechat ujít. A pratička je to veskrze typizovaná, tak jak to bývá všude. A pak jde o to jestli překonají své konkurenty. Taclíkovi a Švehlíkovi se to povedlo. Dlouho jsem neviděl tak sehranou dvojici. S něma jsem se vždy bavil. S ostatníma už to bylo horší. Co víc Michal Novotný si to u mě trošičku rozházel, protože neměl ani moc prostoru a ani nebyl nijak výrazný. Důležité na tomto žánru jsou samotné příběhy. Dost mi začalo vadit, že je zde vidět jasná inspirace na reálných případech a přišlo mi, že tvůrci nedokáží přijít s něčím vlastním. Přesto seriál není špatný, náhodou mě docela bavil a nejvíc jsem se zajímal o hlavní postavy. Dokonce jsem uvažoval o 4*. Důvod proč to nedám je ten, že žádná část nevybočila z vod mírného nadprůměru a žádná na sebe nestrhla veškerou pozornost. Prostě to chce ještě větší tempo a přidal bych i na akci, pak to bude hodně slušný./// Celkem 69%/// ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Doufám, že Nova dodrží americký zvyk přiblížit nám práci kriminálních sborů po celých státech. Kriminálka Suché Vrbné bude pecka jako prase. A crossover, kde se vachmajstr Stropnický potká s digitálním vachmajstrem Marvanem z Putimi, až si budou předávat digitálního ruského pravicového extremistu Hrušínského....to bude ňamka. Výsledek snažení vypadá asi tak, jako by jste vzali balík kancelářských papírů, nastrkali do něj šest kopíráků a s údivem sledovali, že na poslední stránce máte místo Mona Lisy kosočtverec. Bída. Jedna za Odvahu. P.S. Teď skončil pilot a je tu 32 hodnocení. Takže všichni členové filmového štábu? ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, nápadité, originální... Ale pouze ve chvíli, pokud netušíte, co je to CSI: Miami, NY a Las Vegas. Věčně mrzutý a uzavřený Stropnický mi až moc připomíná Maca Taylora v první řadě New Yorku, ostatní jsou až moc nijací (Taclík je tu bohužel nesympatický až to tříská dveřma). A nevím proč, ale americká verze mi přijde naprosto reálná (tohle není zrovna moje parketa, takže nevím, co už je možné a co ješte ne), ale naše verze mi přijde jako naprosté sci-fi.:-D ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

No, uznávám, že snaha se cení, přeci jenom se jedná o lepší český filmový počin než některé české, nesnesitelné, novodobé filmy. Seriál má dobré herce, zajímavé případy. Ze začátku vypadal seriál obstojně, lehce nadprůměrně, ale pak se z toho pomalu stávala natahovačka, která byla plná zbytečných a nudných scén. Takže to kleslo na slabší průměr. Já to celkově vidím tak na 44% = ** ()

kingik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, který námět a režijní postupy opsal od svých amerických seriálových kolegů, ale pak se s tím vyrovnal tak nějak po česku. Nejčastěji se řeší drsné případy brutálních vražd anebo promyšlené loupeže. Vyšetřovací tým vedený soustředěně se tvářícím Stropnickým zpravidla postupuje sofistikovanými způsoby a kolegové se mezi sebou občas špičkují. Staticko-popisný ráz vyprávění u každé epizody převládá. Do dynamických, akčních scén se seriál skoro vůbec nepouští, a když ano, nejsou zajímavě natočeny. Když zrovna v televizi není nic lepšího k mání, je tohle poměrně dobrá volba. A Malý pitaval se svými jednoduchými, a hlavně dnes už notně archaickými, ale o třídu lépe řemeslně natočenými kriminálními případy, může svým nováčkům z 21. století jen závidět. Klady: tým je dobře poskládán, panující souhra při vyšetřování, představení méně známých vyšetřovacích postupů a metod, časté návštěvy pitevny, sympatická snaha vymanit se ze seriálových stereotypů. Zápory: někdy jsou si kriminální případy natolik podobné, že je obtížné je od sebe odlišit, statický až příliš popisný ráz vyprávění bez většího oživení, tým působí občas arogantně, nevýrazný hudební doprovod, nepříliš napínavé, po zhlédnutí více dílů to začne působit jednotvárně, nudně natočeno. Mé hodnocení: 50% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Kopírování stylu a schémat CSI sérií je sice nepřehlédnutelné a navíc určitě hodně nedokonalé, ale jinak je tenhle krimi seriál úplně v pohodě - tedy aspoň já s ním větší problémy rozhodně nemám a svým způsobem jsem za něj i rád. Konečně nějaký současný český televizní projekt, při jehož sledování se vám každou chvíli nezvedá žaludek z diletantského a totálně umělého vizuálu a odpadového (ne)děje, řešícího jen a pouze ubohé vztahy ještě ubožejších postav. Od Hospody asi nejlepší 'novácký' seriál vůbec. (Hodnocení po prvních dvou dílech, snad to časem nepůjde tradičně úplně do háje) ()

Šakal

všechny recenze uživatele

Hodnotit (po mnou viděných nejnovějších 3 dílech) nebudu. Těžko si z toho „mála“ udělat ucelený obrázek (na to jsou tu ostatně jiní experti, shlédnuvší pilot a neomylně se tasící s 1* (popř. rovnou odpadem), ale musím konstatovat: „ne vše je (k divákově) spokojenosti, ale já jsem převážně spokojen“. Lidi, vy už jste snad vážně zmagořený sledováním amerických kriminálek, kdy mrtvolu najdou pomalu dřív než je spáchán zločin, kdy podle nalezeného lejna (na místě činu) s drobnýma jadýrkama zjistí, že dotyčný byl vegetarián a tudíž se nejednalo o vraždu, ale pouhou náhodu, kdy dotyčnému (nešťastně) spadl na hlavu trs melounů. Hlavní devíza tohoto seriálu je právě ta autenticita, kdy se divák v křesle neošívá nad nelogičnostmi a naopak si říká: takhle nějak by to mohlo ve skutečnosti i fungovat. Zde se kladou celkem pochopitelné otázky, následně se na ně hledají odpovědi, (postupně) se vylučují nepravděpodobné (nemožné) varianty, zužuje se okruh pachatelů a zejména, za postavami člověk vidí skutečné lidi a nikoliv roboty (čti model(k)y odběhnuvší si z přehlídkových mol) odříkávající (povinné) repliky. Já vím, na vás je to unylé a málo akční...... Uvidíme, zda se tvůrcům podaří posunout (nebo min udržet) nasazená laťka. Já každopádně budu držet palce, protože tohle je (po dlouhé době) svěží vlaštovka v místních zatuchlých seriálových vodách. P.s. jediná moje (podstatná výtka) směřuje k faktu, že se člověk nedozvídá více o soukromí hlavních postav. Je ale dost možné, že se mýlím a dostatečné nakouknutí do jejich soukromí proběhlo v předchozích sériích........ ()

Ellesime 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč to hned zatracovat jen proto, že je to novácký seriál. Po prvním díle 3*, možná se to časem zvedne. Nebudu to srovnávat s americkýma kriminálkama. To je jako srovnávat české a hollywoodské filmy. A Stropnický mi taky nepříjde tak špatný, kdyby to hrál Vašut, jak už tu bylo psáno výše, bylo by to takové deja vu, a jeden Tomsa už tu byl. Takže uvidíme po dalších dílech, snad půjde kvalita nahoru.----- Tak po 6. dílu 4*. Myslím, že tento seriál se Nově povedl... ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Ještě jsem nezažil, že by češi podle tupé, dementní a kreténské americké předlohy udělali strašně poutavou českou kriminálku. Kriminálka Anděl je totálně směšný počin. Naprosté dno české kinematografie a obrovská urážka pro náš národ. Narváno trapnými herci současnosti. Totální vrchol trapnosti a debilismu. Tuplovaný odpad. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Co si o sobě kurva myslej?!! Snad jim mohlo bejt jasný, že z toho vzejde jenom další česká sračka. Snaží se ject v duchu CSI a vůbec neví jak na to, melou neuvěřitelně tupý hovadiny, herecký výkony jsou hrozný (až na Stropnickýho) když někdo mluví tak je to jak když čte knížku a logiku to moc nedává. Proč se pořád musej vopičit po něčem co nikdy nemůžou zvládnout? Jedna hvězda ani nevim proč. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Novácká kriminálka plná vražd apod. Není to žádná sláva, ale dá se na to dívat. Dnes už má Martin Stropnický zcela jiné starosti. :D ()

AllShallFall odpad!

všechny recenze uživatele

Další kriminálka v řadě. Miami, Las Vegas a tak podobně. Chabý pokus o napodobeninu amerických seriálů. Které jsou jak jinak, něž propagandou vládnoucího režimu. Ubohé, nudné a trapné. Nova a její amerikanizace. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pozrel som si iba niekoľko epizód, ani neviem ktorej série. Je to pozerateľný seriál, ktorý nemá väčšie ambície. Herci sú akceptovateľní, príbehy sú inšpirované skutočnými prípadmi a jediné, čo ma iritovalo boli roztrasené pohľady na Prahu, ktoré oddeľovali jednotlivé scény. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Desetkrát vyvařený detektivní čajíček s naprosto neatraktivním dějem. Nehledě na fakt, že postavy kriminalistů snad spadly z Marsu či odkud. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem sice jenom dva díly, ale jako oddechovka příjemné překvapení. Modernější pojetí "Malého pitavala". A líbilo se mi zapojení slovenských kriminalistů v poslední epizodě. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale Martin Stropnický mi není sympatický. A tenhle seriál je dost hloupý. Nesahá Americké produkci ani po kotníky a ani to není vtipné. 1 hvězdička je vážně jen za snahu. ()

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Reklama

Reklama