Reklama

Reklama

Kriminálka Anděl

(seriál)
TV spot 4
Česko, (2008–2023), 71 h 45 min (Minutáž: 53–60 min)

Hrají:

David Švehlík, Marek Taclík, Martin Stropnický, Ladislav Frej st., Michal Novotný, Miloslav Mejzlík, Helena Dvořáková, Jan Skopeček, Igor Chmela (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

První klapkou odstartovalo v pátek 28. března v Praze natáčení původního seriálu TV Nova s názvem Kriminálka Anděl, který chce být novým typem českého kriminálního seriálu, podívanou plnou napětí s moderními obrazovými postupy, který představí Prahu jako těkavé, rychle tepoucí, moderní kosmopolitní město, jež však má i své temné stránky. Každá z epizod seriálu přinese jedno pátrání inspirované skutečnými kriminálními případy. Na oddělení fiktivní pražské Kriminálky Anděl pracuje tým celkem pěti hlavních kriminalistů, kteří pátrají po pachatelích nejzávažnějších trestných činů - loupežných přepadení, úkladných i sexuálně motivovaných vražd. Šéfuje mu nejstarší a nejzkušenější Ivan Tomeček (Martin Stropnický). Jeho kolegy jsou nováček Tomáš Benkovský (David Švehlík), praktik Oliver Hajn (Marek Taclík), dokumentarista Rudolf Uhlíř (Michal Novotný) a policejní psycholožka Jana Chládková (Helena Dvořáková). Jejich důležitým spolupracovníkem je patolog Karel Benkovský (Ladislav Frej). Celé oddělení řídí vrchní ředitel kriminálky Milan Horký (Miloslav Mejzlík). (TV Nova)

(více)

Recenze (501)

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Kriminálka Anděl je velmi ambiciózní projekt, který se snaží jet na vlně amerických kriminálek. Ale ne vždy se mu to daří. Herecké obsazení se mohlo povést lépe. Martin Stropnický mi jako šéf kriminálky absolutně nesedí. Navíc, když si vezmeme to pomrkávání na tu jejich psycholožku, tak se nabízí scénáristická berlička v podobě milostného vztahu. (Navíc okopírovaná z Kriminálky Las Vegas). Opravdu. V těch několika dílech, co jsem viděla na sebe vždycky tak pomrkávali, pošilhávali (zůstane jim to:P). Naopak moc se mi líbí Ladislav Frej jako patolog. Taková sice nevyužitá, ale moc milá vedlejší postava. Duo vyšetřovatelů se celkem doplňuje, najdou se i vtipnější momenty (müsli tyčinky ve druhém dílu). Celkově je mi sympatičtější role Davida Švehlíka, protože Taclíkovi toho jeho drsňáka prostě nějak nedokážu uvěřit. Vadí mi i rozklepaná kamera. (Střih, kamera jako kdyby zaostřuje). Tyhlety vychytávky opravdu nemám ráda. Kriminálka Anděl je nakonec zcela průměrná. Některé epizody jsou lepší, jiné horší. Bohužel pro ni ji místo s Kriminálkami Las Vegas, či Miami spíše srovnáváme s Malým pitavalem z velkého města. Ale je to celkem logické. Ale musím Nově pogratulovat za snahu. Žádné Nemocnice na kraji města, ale nový původní seriál (Anděl), sitcom (Comeback) a série filmů (Soukromé pasti), s tím vším Nova vytáhla do boje a já se nedivím, že vyhrává. Proti usoplené Pojišťovně štěstí a Ordinaci (proboha už ty seriály skončete!!!!!) či VKV je to svěží vítr do zatuchlých českých soap oper. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Skoro by to i byly tři, jen by to chtělo trochu víc emocí a opravdového hraní. A ještě jedno...jestli to takhle chodí na český kriminálce, tak by to kromě popisu drama a krimi zasloužilo ještě scifi :-) ()

bouchy 

všechny recenze uživatele

Stojím si za svým - je to vážně moc a moc dobrý. Stropnický, Taclík i ostatní hrají na české poměry překvapivě dobře, kriminalistické postupy zde ukazované (odebírání otisků, pitvy atd.) jsou snadno uvěřitelné a ta místy rozostřená, klepající se a jinak "przněná" kamera se mi líbí. Je to zase něco nového - prostě pokus o vylepšení šedého průměru... to by se snad nemělo kritizovat, pokud to není úplná katastrofa, ne? (Jakože vážně není!) Ty kriminální případy sice nejsou takové trháky jako v zahraničním zpracování, ale pro nás čecháčky je to tak lepší. Asi bychom nespolkli, kdyby v Praze řádil klan po střechách poskakujících ninjů. První série byla za 4, druhá je zatím za 3 hvězdy a mrzelo by mě, kdybych musel jít níž. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Po dlouhe dobe na nasich obrazovkach dobry kriminalni serial a nebyt Stropnickeho, jehoz herecke kreace me neskutecne irituji, pridal bych jeste hvezdicku. Solidni pribehy. ()

ic 

všechny recenze uživatele

Ten způsob, který to n@va dává je odporný… stále opáčko sem tam nějaký nový díl… přitom ten seriál je tak nevýrazný, že obsah dílů snadno splývá. Ve výsledku je to stále to samé dokola, jen nevím, jestli z nedostatku inovací, nebo další opakování. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nejsem si až tak úplně jistá, zdali jsem obeznámena s dostatečným množstvím epizod, abych mohla vynést konečný verdikt ohledně kvalit "Kriminálky Anděl", neboť osudy jejích hrdinů sleduju jen sporadicky. Nicméně pokud mohu soudit, jedná se o seriál, který nezastírá, že by chtěl být strašně cool - tudíž se nepokrytě poohlíží po zahraniční produkci a nechává se inspirovat jejím stylem, ale taky 1) zná své možnosti a 2) má svou hrdost … byť trochu ušlápnutou. Takže se nenechává vyvést z míry a pod okopírovaným vizuálem si jede pěkně ve svých trochu zrezivělých českých kolejích. V důsledku toho konverzace občas skřípe a dějová linie místy neví, čí (nebo spíš kde) je, leč postavy jsou s menšími výhradami uvěřitelné … a totéž platí pro celkové zpracování jednotlivých dílů. Prozatím to vidím na takové pěkné, české, byť mírně usmolené 3*. ()

Eviator 

všechny recenze uživatele

Kupodivu žádné hrůzné překvapení. Až na tu přemrštěnost střihových efektů, které někdy se užívají více než v hojné míře. ()

frings 

všechny recenze uživatele

Ale no tak... na české poměry, myslím, dost slušné, má to spád, dialogy snesitelné, děj zajímavý, Kriminálky New York, Las Vegas, Miami tak nějak na český způsob.... ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Na české poměry solidní kriminálka, i když vlastně jen kopíruje Američany, nicméně chtělo by to vyšší rozpočet, 3 hvězdy. ()

phoebe.h2 

všechny recenze uživatele

prozatím nebudu hodnodit..myslím že po prvním dílu je to brzy...čekala jsem naprostou katastrofu a i nu zázrak...nestalo se tak..herci jsou celkem sympatičtí..kamera špatná není..ale kriminálka anděl má ještě co vypilovat..doufám že až přijde čas k hodnocení budu moc dát lépe než 2 hvězdičky..Je to spestření po samých těch Vékávéček a ordinaci,ošklivce a podobně tak po pár dílech musím říct že to není katastrofa,je to takovej slabej průměr kterej se dá vydržet ()

Pája=)

všechny recenze uživatele

Viděl jsem prvních deset minut než přišla reklama....snad někdy budu mít ty nervy se dodívat aspoň na jeden díl ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pár dílů a můžu k tomu říci jen jedno. Kriminálka Anděl se snaží napodobit CSI kriminálky na které zkrátka nemá. Ale na české poměry to ještě ujde. Bohužel pro mě nejde o nic převratného a působí kolikrát komicky. 40% ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je to ideální model na spaní anebo na žehlení. Nesmírně mne iritují tupé dialogy postav, naprosto nevěrohodné chování postav. Na samotných hercích je vidět, že projektu nevěří a že hrají jen pro peníze. Podle toho to taky vypadá. 30% ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První dvě série určitě za 4 hvězdy, další dvě už jen za tři. Devízou seriálu byla dobrá partička pod vedením suše humorného Stropnického, který se bohužel od třetí série pomalu ztrácel z obrazovky, až mu ve čtvrté sérii zbylo pár minut. Jakoby s jeho nepřítomností tým ztratil šťávu a bohužel ani Chýlková, ani Adamovská s tím moc nezmohly. Aniž bych to čekal, nakonec se Mejzlík ukázal jako nejlepší volba pro šéfa kriminalistů. Jinak na to, že to točila Nova, to nebylo tak špatné, některé záběry z piteven vtipné i poučné. Celkově průměr s výrazně lepším začátkem a horším koncem. ()

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Reklama

Reklama