Reklama

Reklama

Kriminálka Anděl

(seriál)
TV spot 6
Česko, (2008–2023), 71 h 45 min (Minutáž: 53–60 min)

Hrají:

David Švehlík, Marek Taclík, Martin Stropnický, Ladislav Frej st., Michal Novotný, Miloslav Mejzlík, Helena Dvořáková, Jan Skopeček, Igor Chmela (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

První klapkou odstartovalo v pátek 28. března v Praze natáčení původního seriálu TV Nova s názvem Kriminálka Anděl, který chce být novým typem českého kriminálního seriálu, podívanou plnou napětí s moderními obrazovými postupy, který představí Prahu jako těkavé, rychle tepoucí, moderní kosmopolitní město, jež však má i své temné stránky. Každá z epizod seriálu přinese jedno pátrání inspirované skutečnými kriminálními případy. Na oddělení fiktivní pražské Kriminálky Anděl pracuje tým celkem pěti hlavních kriminalistů, kteří pátrají po pachatelích nejzávažnějších trestných činů - loupežných přepadení, úkladných i sexuálně motivovaných vražd. Šéfuje mu nejstarší a nejzkušenější Ivan Tomeček (Martin Stropnický). Jeho kolegy jsou nováček Tomáš Benkovský (David Švehlík), praktik Oliver Hajn (Marek Taclík), dokumentarista Rudolf Uhlíř (Michal Novotný) a policejní psycholožka Jana Chládková (Helena Dvořáková). Jejich důležitým spolupracovníkem je patolog Karel Benkovský (Ladislav Frej). Celé oddělení řídí vrchní ředitel kriminálky Milan Horký (Miloslav Mejzlík). (TV Nova)

(více)

Videa (8)

TV spot 6

Recenze (501)

kinej 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že naše detektivní seriály nemají špatnou tradici a tak nechápu proč zde tvůrci mají zapotřebí špatně kopírovat průměrné americké seirály. Tím si sami sobě podpeisují odsudek, protože tak musí zákonitě seirál působit šíleně amatérsky. A taky že ano. Vyjma občasných solidních hereckých výkonů toto dílko působí vedle svých amerických vzorů jako špatný čtyřproužkový plagiát abibasek od vietnamců. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Když se nudím a v bedně není nic tak mi ,,Kriminálka Anděl" většinou zpříjemní večer. Je to jedna z mála z rolí, kde snesu Stropnického, kterému jinak jeho huhňání nerozumím a hereckému projevu nefandím. Trochu mě šokoval až nezdravě vyhublej Taclík, který úplně změnil podobu a pro mně šmrnc. Příběhy jsou slušný průměr, který se vypaří z hlavy po vypnutí telky. ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Mě se seriál velmi líbí. Jednak je to podle skutečných kriminálních případů a též Martin Stropnický spolu s Davidem Švehlíkem jsou prima. Nějak mi tam nesedí Marek Taclík. Snad pro jeho špatnou artikulaci slov nebo rychlou a mnohdy nesrozumitelnou řeč. Asi ho neměl při výuce herectví pan Přeučil. 4.května 2010 Musím doplnit své horní řádky : Marek Taclík je "dršťka" a najednou jsem si na jeho mluvu zvykla. Sedí tam, pro hbitý postřeh. Je to výborný seriál a též je výborná Helena Dvořáková. Proto přidávám i 1 hvězdičku. ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

no jasně.. není to new york, není to ani los angeles.. dokonce ani miami to není.. (kolín naštěstí taky ne..) je to prostě praha a já jsem ráda, že od dob malého pitavala se celkem dost věcí změnilo a tomuto počinu z produkce tv nova ještě šanci určitě dám.. vždyť v záplavě všech těch křehkej vztahů, ordinací, pojišťoven je anděl skoro mistrovské dílo:-) a bože, chybí mi letiště.. strašně mi chybí..:))) ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, nápadité, originální... Ale pouze ve chvíli, pokud netušíte, co je to CSI: Miami, NY a Las Vegas. Věčně mrzutý a uzavřený Stropnický mi až moc připomíná Maca Taylora v první řadě New Yorku, ostatní jsou až moc nijací (Taclík je tu bohužel nesympatický až to tříská dveřma). A nevím proč, ale americká verze mi přijde naprosto reálná (tohle není zrovna moje parketa, takže nevím, co už je možné a co ješte ne), ale naše verze mi přijde jako naprosté sci-fi.:-D ()

Galerie (1 263)

Zajímavosti (128)

  • Točilo se v Praze: na Chodově, ve Strašnicích, Záběhlicích a na Smíchově. Pečovatelský ústav je v Michli. (sator)
  • Skládkový stroj je BOMAG BC. Bopparder Maschinenbau-Gesellschaft mbH, známější pod zkratkou BOMAG, je německá společnost vyrábějící zařízení na zhutňování zeminy, asfaltu a odpadu, stejně jako stabilizátory a recyklátory. (sator)
  • Vyšetřovací tým používá v první řadě seriálu jako služební vůz bílou Škodu Fabia první generace. V některých záběrech jde o verzi z let 1999-2004, v jiných o verzi z období 2004-2007, přestože podle registrační značky je to stále jeden a ten samý vůz. Na registrační značce 2A3 0197 je patrné, že je vyrobena z plastu a navíc opatřena modrým pruhem, který ale obsahují až značky začínající 4A0. (Martin_L)

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Reklama

Reklama