Reklama

Reklama

Kriminálka Anděl

(seriál)
TV spot 7
Česko, (2008–2023), 71 h 45 min (Minutáž: 53–60 min)

Hrají:

David Švehlík, Marek Taclík, Martin Stropnický, Ladislav Frej st., Michal Novotný, Miloslav Mejzlík, Helena Dvořáková, Jan Skopeček, Igor Chmela (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

První klapkou odstartovalo v pátek 28. března v Praze natáčení původního seriálu TV Nova s názvem Kriminálka Anděl, který chce být novým typem českého kriminálního seriálu, podívanou plnou napětí s moderními obrazovými postupy, který představí Prahu jako těkavé, rychle tepoucí, moderní kosmopolitní město, jež však má i své temné stránky. Každá z epizod seriálu přinese jedno pátrání inspirované skutečnými kriminálními případy. Na oddělení fiktivní pražské Kriminálky Anděl pracuje tým celkem pěti hlavních kriminalistů, kteří pátrají po pachatelích nejzávažnějších trestných činů - loupežných přepadení, úkladných i sexuálně motivovaných vražd. Šéfuje mu nejstarší a nejzkušenější Ivan Tomeček (Martin Stropnický). Jeho kolegy jsou nováček Tomáš Benkovský (David Švehlík), praktik Oliver Hajn (Marek Taclík), dokumentarista Rudolf Uhlíř (Michal Novotný) a policejní psycholožka Jana Chládková (Helena Dvořáková). Jejich důležitým spolupracovníkem je patolog Karel Benkovský (Ladislav Frej). Celé oddělení řídí vrchní ředitel kriminálky Milan Horký (Miloslav Mejzlík). (TV Nova)

(více)

Recenze uživatele rakovnik k tomuto seriálu (61)

Kriminálka Anděl (2008) 

Seriál jsem začal sledovat postupně a nakonec jsem byl nerad, když se chýlil ke svému konci. Co se týče zajímavosti případů a hereckého projevu, jedná se o celkem povedené dílo. Postava Marka Taclíka je velmi sympatická, vtipná a prosvětluje děj, i díky jeho parťákovi hezounovi. Naopak mi nesedí Martin Stropnický, byť uznávám jeho jisté charisma. Na nováckou produkci velmi silný nadprůměr. Sice mě štvaly prostřihy s rozklepanými vizuály a usmíval jsem se nad detailními záběry na policejní techniky vyšetřování, ve srovnání s technikami amerických kriminálek, ale celkový dojem mi to nezkazilo. Příjemné překvapení. ()

Záchvěv lidskosti (2008) (S01E01) 

Na první díl se nechali tvůrci unést a vyrobili podle mého zbytečně mnoho mrtvol. Navíc důkazy byly nejen přesvědčivé, ale zároveň v tak velkém množství, že kriminalistům práci tak zjednodušily, že se poté motali vícekrát na stejném místě. Tým je ale sympatický a děj nesklouzl ani k trapnosti, natož směšnosti. ()

Bezdomovci (2008) (S01E02) 

Samotný případ byl celkem zajímavý, už jen díky modu operandi vraždění. Rozuzlení ovšem bylo poněkud přemštěné, respektive způsob vyřešení byl tak trochu zvláštní. Střípky se sice poskládaly do správné mozaiky, přesto mi k odhalení pachatele chyběl přesvědčivější způsob. ()

Chladnokrevně (2008) (S01E03) 

Konečně jsem pochopil, co mi zatím nesedí na seriálu, který jsem si oblíbil. Je to spolupráce a špičkování Tomáše s Oliverem. Ti dva spolu zatím příliš nekomunikují. Jinak u mě se šok na konci nekonal, spíše překvapení nemilé. Ale Kristýna Frejová jako utrápená žena je opravdu k politování. ()

Mrtvý v hotelu (2008) (S01E04) 

Tomáš s Oliverem začínají fungovat jako parťáci a hned je děj zábavnější. Přes zásahy otce vyšetřování celkem ubíhalo, jen poslední kapka byla moc už i na mě. Ovšem z pointy i tak mrazilo. ()

Smrtelný žert (2008) (S01E05) 

Začnu-li od konce, ten mě příliš nenadchl. Sice k němu vedly všechny nitky, nicméně jsem stále doufal, že takto ne. Děj a vyšetřování byly ale příjemné a Hofmann přímo k zulíbání. ()

Staré vraždy (2008) (S01E08) 

Zajímavé vyšetřování, s přesahem se vztahu policie - média. Tento díl byl poněkud více v režii majora Tomečka,nicméně závěrečný psychologický přístup Olivera k pachateli potěšil jistě každého otce mladé oběti vraždy. Spoiler: Konečně nebyl pachatel odhalen předčasně castingem! ()

Baba na zabití (2008) (S01E09) 

Slabší díl, především kvůli příliš brzy jasnému pachateli. Scénáristé se pokusili tento nedostatek napravit vsuvkou o sebeobětování, ta přišla ale již pozdě. I tak mě chvilku zamrazilo a závěr byl smutný více, než při "obyčejné" vraždě. ()

Loupež (2008) (S01E10) 

V Unhošti se každý zná s každým, jsou navzájem příbuzní a a když jeden o druhém řekne že je "vůl", třetí mu dá "na hubu", protože je to jeho švagr. Nebo tak nějak. V této epizodě šlo dokonce o loupežnou vraždu. Přestože vesničtí "burani" se chovali opravdu dost hloupě, místní myslivecký spolek patřil spíše na divoký západ a kriminalisté z města vše pochopili a lstí vyjasnili, byl tento díl opět zábavný. Snad i díky tomu "venkovskému" prostředí. ()

Manželský kosočtverec (2008) (S01E11) 

Zajímavý díl s příjemným hereckým obsazením. Cherchez la femme. ()

Posedlost (2008) (S01E12) 

Pan doktor je sice blb, ale negativní reklama je také reklama. Zajímavě byl zakomponován moderní street sport, i když hon jako na Predátora byl trochu přehnaný. ()

Korunní princ (2008) (S01E13) 

Když lžou úplně všichni, hledá se pachatel o to hůře. Rozuzlení a samotný skutek byly přinejmenším takové "po česku". ()

Minuta ticha (2010) (S02E01) 

Přijde mi trochu na škodu, jak se případ/oba dva případy vyvíjely. Rozuzlení bylo nicméně velice zajímavé. Trochu mi chyběl tradiční humor a nadhled, jen minuta ticha nestačila. ()

Lidská skládačka (2010) (S02E02) 

Tento díl mě rozebral, stejně tak jako byla rozkrájena oběť. Pachatele jsem objevil neobvykle rychle a bylo mi ho tentokrát opravdu líto. ()

Legionář (2010) (S02E03) 

Případ je v podstatě banální a jednoduchý, protože pachatel(é) policii pomáhají. I tak je vyšetřování zajímavé. Závěr je ale trochu rozpačitý. ()

Miluj bližního svého (2010) (S02E04) 

V tomto dílu neobvykle v podstatě od začátku známe pachatele a posléze čekáme, zda se nachytá. A čekáme až moc dlouho. ()

Nenávist (2010) (S02E05) 

Samotný případ a jeho vyšetřování bylo zajímavější, než odhalení pachatele. ()

Otázka víry (2010) (S02E06) 

Podezřelých se nabízely spousty, obzvláště, když mezi nimi byl i farář (zahradník tentokrát chyběl). Opět jsem se ale s pachatelem mýlil, byť modus operandi byl přinejmenším poněkud diskutabilní. ()

Klášterní tajemství (2011) (S02E07) 

Natáčeno na zámku v Kostelci nad Černými lesy. Hezké prostředí, fajn atmosféra a Ruda, jenž se dostal do terénu, vytěžil telefonní číslo dívky. ()

Švýcarský řez (2011) (S02E08) 

V podstatě všichni, až na Žlutého - cituji - "blba", chtěli dobro, ale nějak se to vymklo. Kluci kriminalisté se mile špičkují, Ruda využil známosti a babička...to se musí vidět 😊 ()

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Reklama

Reklama