Reklama

Reklama

Brick Lane

Trailer

Obsahy(1)

Film vypráví příběh o bengálské dívce Nazneen, která vyrůstala na venkově v Bangladéši. V 17 letech ji otec provdá za Chanua, bengálského přistěhovalce žijícího v Anglii, který je dvakrát starší než ona. V Londýně se usadí uprostřed bangladéšské přistěhovalecké komunity v Brick Lane a stane se matkou. Její sestra Hasína jí mezitím v dopisech líčí svůj život, který je na hony vzdálen tomu jejímu a ona stále více touží vrátit se zpět domů. Nakonec se i pokorná Nazneen začne cítit příliš svázaná tradicí, vírou a výchovou v zemi, která nabízí tolik příležitostí. A když jí osud pošle do cesty přitažlivého mladého muže, musí se poprvé v životě rozhodnout sama za sebe. (xjane)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

john.h 

všechny recenze uživatele

Sympatický filmek o Bangladéšance, která se provdala do Anglie a nakonec zjistila, že to místo plné smetí, rasové nenávisti, betonu a cihel může být stejným domovem, jako krásná příroda v původním domově v Asii, a že její nedobrovolný obtloustlý chrápající manžel může být opravdu láska jejího života. Zaujala mě i kamera krásných exteriérů s jasně zelenou trávou v začátku filmu. V té betonové džungli už na mě působila obyčejně a barvy šedivě. Možná to byl záměr. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Dívku (muslimskou Bengálku), která vyrostla v jedné z nejchudších zemí světa v Bangladéši , otec provdá do Londýna za sice vzdělaného, ale již starého a "jako prase" tlustého krajana . 16 let manžela prosí, aby se vrátlili domů, nemá tu žádné přátele a tak žije jen pro něj a své 2 dcery mezi čtyřmi stěnami bytu s občasnou vycházkou za nutnými nákupy. Poté, co manžel odejde z práce (návrat domů tím pádem v nedohlednu), dostane se k domácí práci - šití. A my sledujeme její proměnu z netečné pasivní ženy bez emocí v její pravý opak. Zdánlivě jednoduchý příběh, má mnoho rovin, na první pohled zřejmý vztah k odpornému manželovi se časem mění, do toho se prolínající důsledky z porušování tabu danými přísnou islámskou vírou, těžko cokoli popisovat, pro mě silný příběh . ()

Reklama

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavo a citlivo natočený film o vnútornom živote ženy, ktorú dohodnuté manželstvo bez lásky odvialo na druhý koniec sveta. Kde žije realitu svojho života a púta sa k snu, že raz sa do krajiny svojho detstva vráti. Jediným spojivom s rodnou zemou sú listy od jej sestry. Po rokoch keď jej dcéry už dospievajú, prežije svoju prvú lásku s mladším mužom. Keď sa konečne jej sen o návrate domov môže uskutočniť, zistí, že vlastne už o to nestojí. Veľmi pekný príbeh, ktorý čiastočne ovplyvnia okolnosti po 11. septembri. Napriek tomu, tu ide hlavne o jej duševný prerod, nadobudnutie vedomia seba samej, pochopenia vlastnej duše, pocitov, potrieb a svojej hodnoty. Z mála filmov vo mne zostáva tak silný dojem, tento patrí k jednému z takých. ()

Petjaa 

všechny recenze uživatele

Film podle knihy Ve čtvrti Brick Lane od Monicy Ali. Byla jsem zvědavá na jeho zpracování a zklamaná rozhodně nejsem, některé části z knihy tam zfilmované nejsou a kdo nečetl knihu, tak se mu film může zdát lehce divný. Ale s romantickým nádechem a smutný k slzám mi rozhodně nepřišel, podstatu jsem viděla jinde než že bych to oplakala. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

i když tento film je z jiné kultury, na kterou nejsme moc zvyklý, přesto tento film měl něco do sebe, a nebyl to vyloženě špatný film, jen jiná odlišnost, ale i jiné národnosti mají své trápení zejména s láskou, když neví kudy kam, najde se možná ten pravý, a v tomto filmu to bylo zřejmé, takže milé překvapení, protože od tohoto filmu jsem moc nečekala ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama