Reklama

Reklama

Brick Lane

Trailer

Obsahy(1)

Film vypráví příběh o bengálské dívce Nazneen, která vyrůstala na venkově v Bangladéši. V 17 letech ji otec provdá za Chanua, bengálského přistěhovalce žijícího v Anglii, který je dvakrát starší než ona. V Londýně se usadí uprostřed bangladéšské přistěhovalecké komunity v Brick Lane a stane se matkou. Její sestra Hasína jí mezitím v dopisech líčí svůj život, který je na hony vzdálen tomu jejímu a ona stále více touží vrátit se zpět domů. Nakonec se i pokorná Nazneen začne cítit příliš svázaná tradicí, vírou a výchovou v zemi, která nabízí tolik příležitostí. A když jí osud pošle do cesty přitažlivého mladého muže, musí se poprvé v životě rozhodnout sama za sebe. (xjane)

(více)

Recenze (12)

emma53 

všechny recenze uživatele

Nazneen mně bylo líto po celou dobu filmu a soucítila jsem s její rozporuplnou dušičkou. A i když se jedná v tomhle případě o bangladéšskou ženu, která je svázána mnoha tradicemi, potažmo i silnou vírou a těžce se dopracovává k svému vlastnímu názoru a postoji k životu, tak si myslím, že se to může stát komukoliv, v kterémkoliv jiném státě s nějakými jinými, silně zakořeněnými tradicemi. Byla jsem zamilovaná s Nazneen a sdílela s ní ty krásné chvíle, ale pochopila jsem její rozhodnutí, ke kterému muselo v tomhle směru nutně dojít. Já v podstatě ani nevím co bych měla Brick Lane vytknout, ale ta čtyřka je slaboučká jak nitka. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Dívku (muslimskou Bengálku), která vyrostla v jedné z nejchudších zemí světa v Bangladéši , otec provdá do Londýna za sice vzdělaného, ale již starého a "jako prase" tlustého krajana . 16 let manžela prosí, aby se vrátlili domů, nemá tu žádné přátele a tak žije jen pro něj a své 2 dcery mezi čtyřmi stěnami bytu s občasnou vycházkou za nutnými nákupy. Poté, co manžel odejde z práce (návrat domů tím pádem v nedohlednu), dostane se k domácí práci - šití. A my sledujeme její proměnu z netečné pasivní ženy bez emocí v její pravý opak. Zdánlivě jednoduchý příběh, má mnoho rovin, na první pohled zřejmý vztah k odpornému manželovi se časem mění, do toho se prolínající důsledky z porušování tabu danými přísnou islámskou vírou, těžko cokoli popisovat, pro mě silný příběh . ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavo a citlivo natočený film o vnútornom živote ženy, ktorú dohodnuté manželstvo bez lásky odvialo na druhý koniec sveta. Kde žije realitu svojho života a púta sa k snu, že raz sa do krajiny svojho detstva vráti. Jediným spojivom s rodnou zemou sú listy od jej sestry. Po rokoch keď jej dcéry už dospievajú, prežije svoju prvú lásku s mladším mužom. Keď sa konečne jej sen o návrate domov môže uskutočniť, zistí, že vlastne už o to nestojí. Veľmi pekný príbeh, ktorý čiastočne ovplyvnia okolnosti po 11. septembri. Napriek tomu, tu ide hlavne o jej duševný prerod, nadobudnutie vedomia seba samej, pochopenia vlastnej duše, pocitov, potrieb a svojej hodnoty. Z mála filmov vo mne zostáva tak silný dojem, tento patrí k jednému z takých. ()

Petjaa 

všechny recenze uživatele

Film podle knihy Ve čtvrti Brick Lane od Monicy Ali. Byla jsem zvědavá na jeho zpracování a zklamaná rozhodně nejsem, některé části z knihy tam zfilmované nejsou a kdo nečetl knihu, tak se mu film může zdát lehce divný. Ale s romantickým nádechem a smutný k slzám mi rozhodně nepřišel, podstatu jsem viděla jinde než že bych to oplakala. ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Atmosféra, krása a jednoduchosť, nevinnosť a skryté vášne, farebnosť orientu a očarujúca indická hudba. Pomalý, jemný a hlboký film. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Na to ako film pomaly plynie je neskutočne hlboký a zobrazuje mnoho zo sveta prisťahovalcov z Bangladéša, ich zvykov, spôsobu života a zatrieďovania sa do spoločnosti. Snímok dokáže očariť svojou nevinnou atmosférou, krehkosťou a vášňami a to nielen skrytými. Naozaj príjemné a oku lahodiace dielko. ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Takový román pro ženy, napsaný a natočený asi opravdu jen pro ženy, protože já se královsky nudil. Mít to klasickou indickou filmovou délku, tak bych dozajista trpěl, takto jsem to ještě přežil. Nebylo to špatné, ale jednoduše vytvořené pro jiné publikum, do kterého určitě nepatřím. Zapomenutelné a ničím výrazné hořké drama. Tannishtha Chatterjee hrála výborně, o tom se nemá cenu přít. Nemohu dát nic jiného než tři hvězdy, které drží provedení, ale rozhodně nikoliv děj samotný. ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Sympatický filmek o Bangladéšance, která se provdala do Anglie a nakonec zjistila, že to místo plné smetí, rasové nenávisti, betonu a cihel může být stejným domovem, jako krásná příroda v původním domově v Asii, a že její nedobrovolný obtloustlý chrápající manžel může být opravdu láska jejího života. Zaujala mě i kamera krásných exteriérů s jasně zelenou trávou v začátku filmu. V té betonové džungli už na mě působila obyčejně a barvy šedivě. Možná to byl záměr. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

i když tento film je z jiné kultury, na kterou nejsme moc zvyklý, přesto tento film měl něco do sebe, a nebyl to vyloženě špatný film, jen jiná odlišnost, ale i jiné národnosti mají své trápení zejména s láskou, když neví kudy kam, najde se možná ten pravý, a v tomto filmu to bylo zřejmé, takže milé překvapení, protože od tohoto filmu jsem moc nečekala ()

pierre9 

všechny recenze uživatele

Stáva sa, že je film dobre nakrútený, s hviezdnym obsadením a napriek tomu mi je osud hlavných postáv ľahostajný. Tu to absolútne neplatilo a aj to je jeden z dôvodov, prečo som si Brick Lane vychutnal. Výborné obsadenie, silný príbeh a vynikajúco natočené... nie je čo dodať. Azda len, že treba vidieť. ()

Reklama

Reklama