Reklama

Reklama

Herbie Hancock: Possibilities

  • Česko Herbie Hancock (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Uznávaný jazzový pianista Herbie Hancock natočil v roce 2005 album Possibilities: Duets. Tehdy si pozval do studia celou řadu slavných interpretů a společně s nimi nahrávku natočil. U mikrofonu se tak vystřídaly hvězdy jako Sting, Trey Anastacio, John Mayer, Annie Lennox, Christina Aquilera a mnoho dalších. Dokumentární snímek Possibilities zachycuje po dobu osmnácti měsíců vznik tohoto alba a nabízí záběry ze studia, archivní materiály a samozřejmě povinné rozhovory se všemi, kteří se na nahrávce podíleli. (Flopps)

(více)

Recenze (5)

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

V první řadě překvapení, že je hudební dokument nadabován do češtiny. Velice zajímavé informace ze zákulisí vzniku desky Hancocka a jeho přátel. Hudební ukázky a práce na nich - moc příjemný zážitek. Na 90 minut v této kombinaci moc dlouhé. Z hlediska dokumentu by stačila poloviční doba. A očekával jsem více ucelené hudby. Tvůrci si měli rozmyslet, co hodlají předložit. Jako reklama na nové CD (i když s použitím krásných myšlenek a hudby) nevhodně dlouhé. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hudba za pět, film za tři... H.H. pak jako jedna velká Hvězda... A troška jazzíku - jen se olíznete... ;-} - - - - - (Poprvé viděno za dvou nedělních nocí na ČT2, komentář po druhé části zde jako první - 7.9.2009) ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Z diskuse hudebníků: "Když se snažíš zasáhnout nějakou stránku lidského života, je třeba k tomu využit eleganci, krásu, nadhled a důstojnost. Přesně opačně to udělá člověk, který se snaží zasáhnout část lidské osobnosti pomoci síly kvůli získání moci. A v tom to je – nemusí nás trápit, co dělají jiní. Jediné, o co tady jde, je, že každý den stojíš na bitevním poli. Když bojuješ plný zloby, vyvoláš problém, ale když bojuješ s radostí, najdeš řešení." ____ Herbie Hancock: "Skrze svou hudbu jsem pochopil, že neexistuje pouze jediný pohled na svět, že není jen jedna možnost jak se dívat na těžkosti, které nás v životě potkají – těch možností je nekonečně mnoho. Někdy si tento pohled nebo možnost musíme sami vytvořit, ale lidský duch tuto schopnost má." ____ Hudba je v první, druhé a třetí řadě záležitost emocí a duše a teprve pak je to věc rozumu. Ne nadarmo je hudba hned po obrazové složce druhou hlavní složkou filmů, která zásadně ovlivňuje emoční vnímání diváků. Hudba je neverbální sdělení a nápověda působící převážně na úrovni smyslů a podvědomí. Jinak řečeno filmaři využívají hudbu pro vytvoření nálady filmových scén a čím méně si takové ovlivnění divák uvědomuje, tím je víc mistrovská práce režiséra a případného skladatele hudby ke konkrétnímu filmu. ____ Dokument o spolupráci různých hudebníků na albu Hancocka jako lehké a příjemné doplnění k samotnému albu. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Příjemný dokument o velmi významném jazzovém muzikantovi jménem Herbie Hancock. Ten zde nahrává ve studiu se spoustou známých i méně známých kolegů. Osobně se mi nejvíce líbila pasáž s elektronickou hudbou. Je fajn, že i v jeho věku má zájem o tento druh vytváření hudby. Viděno na FilmBox Plus. ()

Kivis 

všechny recenze uživatele

Standartně odvedená práce. Žádné přehnané glorifikování legendárního klávesisty, vše střízlivě podané s potřebným odstupem. Díky dokumentu se dostáváme do zákulisí natáčení jedné ze zásadních Herbieho desek. Dozvěděl jsem se pár perliček jak o Herbiem samotném, tak i o dalších interpretech a jednotlivých skladbách. Dostal jsem přesně to, co jsem chtěl, takže poctivé čtyři hvězdy. ()

Reklama

Reklama