Reklama

Reklama

Jaká byla Koněvka

všechny plakáty

Obsahy(1)

Dokument JAKÁ BYLA KONĚVKA vznikl v dubnu 2007 a popisuje jedno brněnské gymnázium od jeho vzniku až do dnešní doby. Tvůrci oslovili několik významných absolventů a bývalých či současných profesorů, aby všem přiblížili, jak to vlastně na "Koněvce" chodilo. Výsledkem je téměř hodinový dokumentární film, který je složen z rozhovorů, které jsou navíc doplněny autentickými filmovými záběry a archivními fotografiemi. (fannah)

(více)

Zajímavosti (5)

  • Premiéra proběhla u příležitosti oslav 50. výročí založení školy, dne 17.11.2007 v klubu Livingstone za účasti režiséra a producentů. Druhý člen autorské dvojice byl tou dobou na studijním pobytu v Německu. (fannah)
  • Gymnázium, o kterém je natočen tento dokument, navštěvovali významní čeští herci Miroslav Donutil a Tomáš Matonoha. (fannah)
  • Natáčení probíhalo v květnu - červnu 2007, do konce srpna byla vytvořena první verze, ještě bez hudebního doprovodu a dobových fotografií a konce. (fannah)
  • "Jaká byla Koněvka" měl být původně jen desetiminutový sestřih, promítaný před proslovy u příležitosti oslav 50. výročí založení školy. Nakonec se ale tvůrci rozhodli pro velkolepější pojetí. (fannah)
  • První film dvojice Havíř - Pečenka, který byl vydán na DVD nákladem 2000 ks. Pro velký zájem byly všechny disky rozprodány. (fannah)

Reklama

Reklama