Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravdivý příběh o princezně z Havaje, která se pokouší udržet nezávislost ostrova proti hrozbě kolonizace Ameriky. (machrus)

Recenze (3)

Bety88 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době krásný životopisný a dojemný film. Skvělá hudba, nádherné kostýmy, špetka romantiky, plus prostředí Havaje. Takové filmy vřele vítám. Navíc slouží i jako taková malá sonda do historie, i když mírně zkreslená, jak už to u amerických filmů bývá. ()

ragnar1 

všechny recenze uživatele

Jednou bych určitě rád navštívil Havajské ostrovy a poznal zdejší kulturu, proto také mám rád filmy, které nějakým způsobem souvisí právě se touto krajinou. Bohužel nabídka není zrovna bohatá, spíše naopak. Byl jsem tak nadšen, když jsem našel snímek, který vypovídá něco málo o historii Sandwichových ostrovů. Děj se odehrává v pozdní fázi jakžtakž samostatného Havajského království, kde můžeme vidět šíření demokracie a pokroku na americký (kolonizační a imperialistický) způsob v závěru 19. století. Hlavní role je ztvárněna princeznou Kaiulani, která se v konečném účtování stává nehynoucím historickým symbolem "boje" za samostatnost a soběstačnost Havaje. ()

Reklama

Reklama