Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(37)

Dospívání jako vzrušující cesta za novými přáními, touhami a sny. Rodina Carlinových se stěhuje z Ohia do L.A. Změna je náročná nejen pro rodiče, ale především pro jejich tři děti – sebevědomý basketbalista Glen, naivní a dobrosrdečná Spencer i tichý intelektuál Clay se budou muset vyznat ve spletitých vztazích na nové škole. Kingova střední nabízí koktejl zbohatlických dětiček, kluků z ghetta, roztleskávaček, cílevědomých studentů i aspirujících rockových hvězd. Jednou z nich je i zkušená Ashley, která Spencer Carlinovou od první chvíle velmi silně přitahuje...
Do neznáma představuje klasickou škálu témat seriálů pro teenagery – vztahy a chození, drogy, sport i potíže s rodiči. Oproti jiným teen soap operám zde ale nejde tolik o to ukázat životní styl a módní výstřelky „mladých a neklidných". Seriál spíš zpodobňováním společenských rolí v prostředí střední školy ukazuje dospívání jako období, kdy člověk přestává naplňovat očekávání druhých a naopak si ujasňuje, čím chce být on sám. Zároveň se jedná o prvního amerického zástupce žánru, který otevřeně ukazuje homosexualitu dospívajících. (Česká televize)

(více)

Recenze (23)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové Beverly Hills so všetkými neduhami podobných seriálov a jednou neuveriteľne rozkošnou ultra extra mega cute lezbičkou. A je to naozaj hodne decentné, takže s očakávaniami opatrne. Prvá vôbec pusa padne až niekedy v predposlednej časti prvej série. Hmm, a asi to dám aj ďalej, ja z tých teenage a lesbo vzťahových blbín proste nikdy nevyrastiem. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

K tomuhle seriálu jsem se dostala uplně náhodou a nečekala jsem, že místama to bude i trochu originální. Čekala jsem hrozné klišé, ale právě naopak. Ze začátku jsem si nemohla zvyknout na způsob, jakým tento seriál byl natočen, cukání a trhání kamerou mě trošku rušilo, ale postupně jsem si zvykla. S odstupem času můžu říct, že za to tvůrcům patří velké plus za originalitu, o to vypadá seriál reálněji. Příběh začíná velmi jednoduše, rodina přijíždí do nového města, má tři děti a všechny jdou na jednu střední školu. Nevím, jak vy, ale já mám filmových amerických středních škol po krk. Ale tady to prostředí je podané nenásilně a opravdu velmi zajímavě. Ústřední romance Ashley a Spencer není nepříjemná a velké plus tohozo seriálu je, že žádná postava není černobílá. Každá postava má svoje plusy a mínusy, takže žádnou nemůžete dlouho nenávidět. Soundtrack stojí také za zmínku. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

V podstatě více jako celek schizofrenní než co do motivací chvályhodný projekt - Podotýkám, že chvályhodný v důsledku konceptuelně.. - u něhož si však především nejsem vůbec jist, zda se, jak ve své chytré úvaze naznačuje Jirka Flígl, opravdu dostane k té cílovce, již by zvládl nejvhodněji, potažmo patrně měl, zejména ovlivnit.. Bylo by to hezké, já tomu ovšem nevěřím.. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Oproti konformně konzumním vatám do hlavy typu "Beverly Hills 90210" či "Melrose Place" není "South of Nowhere" jen další lifestylová namotávka, která vychová zástupy uniformní mládeže. Seriál pojímá téma střední školy ne jen jako iluzi ideální společnosti, ale zaměřuje se na téma dospívání coby hledání vlastní identity – ve smyslu společenských rolí, ale také rasy a sexuality. Jinak se "South of Nowhere" nevymezuje vůči konkurenci. Nesází na velkou otevřenost z hlediska zobrazení života mladých jako americké "awkward." či britské "Skins". Naopak si zachovává cudnost i prvoplánový appeal amerického mainstreamu s dynamickými střihovými přechody mezi sekvencemi a hereckým osazenstvem složeným ze samých mladých a pohledných tváří. Jenž právě díky tomu může seriál, který tematizuje homosexualitu i rasismus a polemizuje s okovy společenských rolí ve středoškolském kolektivu se zlatým jádrem a různými enklávami outsiderů, být vysílaný během dne a nikoli jen někde v nočních hodinách. Tak se totiž dostane přesně k těm divákům, pro které je nejpřínosnější. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

"Don't mess with my heart, don't mess with my mind"- chytlavá ústřední písnička seriálu, který jsem poctivě odsledoval ani ne tak kvůli milostným turbulencím středoškolských hrdinů, kteří buď hledali jeden druhého, nebo sami sebe (případně obojí), jako spíš kvůli postavě starého Carlina. Bez jeho inteligence, racionality a empatie by se rodina brzo po přestěhování do L.A. rozpadla, bez jeho kuchařského umění by její členové patrně zemřeli hlady. Třetí série úpadková, Aiden hrající si chvíli na hrdinu Weirova filmu Fearless pobavil, stejně jako úvaha nad tím, jak dlouho by (vzhledem k průběhu jejich vztahu a citové nevyzrálosti) Spencer s Ashley vydrželo společné bydlení. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Závěr seriálu si mohli napsat fanoušci sami. (Lenny.M)
  • Mandy Musgrave si dodnes vyčítá, že při prvním polibku Ashley (Mandy Musgrave) a Spencer (Gabrielle Christian) zakrývala divákům výhled rukou. (Lenny.M)
  • Mandy Musgrave a Matt Cohen kvůli obavám z reakcí fanoušků dlouho svůj vztah a následně i zasnoubení před veřejností tajili. (Lenny.M)

Reklama

Reklama