Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(37)

Dospívání jako vzrušující cesta za novými přáními, touhami a sny. Rodina Carlinových se stěhuje z Ohia do L.A. Změna je náročná nejen pro rodiče, ale především pro jejich tři děti – sebevědomý basketbalista Glen, naivní a dobrosrdečná Spencer i tichý intelektuál Clay se budou muset vyznat ve spletitých vztazích na nové škole. Kingova střední nabízí koktejl zbohatlických dětiček, kluků z ghetta, roztleskávaček, cílevědomých studentů i aspirujících rockových hvězd. Jednou z nich je i zkušená Ashley, která Spencer Carlinovou od první chvíle velmi silně přitahuje...
Do neznáma představuje klasickou škálu témat seriálů pro teenagery – vztahy a chození, drogy, sport i potíže s rodiči. Oproti jiným teen soap operám zde ale nejde tolik o to ukázat životní styl a módní výstřelky „mladých a neklidných". Seriál spíš zpodobňováním společenských rolí v prostředí střední školy ukazuje dospívání jako období, kdy člověk přestává naplňovat očekávání druhých a naopak si ujasňuje, čím chce být on sám. Zároveň se jedná o prvního amerického zástupce žánru, který otevřeně ukazuje homosexualitu dospívajících. (Česká televize)

(více)

Recenze (23)

novoten 

všechny recenze uživatele

Riziko spoilerů 1. série - 70% - Údajně malý klenot je zatím malým zklamáním. Ashley jako holka od rány skvělá, Aiden jako záměrně nadsazený sukničkář jakbysmet, ale Spencer jako dobrosrdečná hlavní hrdinka už má svoje mouchy a další rozdělení postav na naprosto upřímné přátele a zákeřnou a pomlouvačnou partu roztleskávaček v čele s Madison je naivní tak moc, že některé situace vůbec nemůžu brát vážně. Tam, kde má fungovat partnerská chemie, tam funguje na jedničku, ale ta do očí bijící prvoplánovost zatím tahá výsledek prudce dolů. 2. série - 60% - Výtky zůstávají podobné, ale kladů bohužel moc nepřibylo. Snad jen z Aidena je definitivně hlavní tahoun seriálu, který svým nenuceně sympatickým vystupováním potěší, ale zbytek osazenstva zklamal rozhodně víc než minule. Vždyť už ani Ashley se nedokáže chovat věrohodně a každá maličkost je důvodem k hádce, kterou smaže až závěrečné objetí od Spencer. Ostatní dějové zápletky jen kloužou po povrchu a občas působí víc jako rady, jak si poradit s homosexualitou / závislostí / těhotenstvím. Na rozpačitý průměr tak druhou sérii vytahuje chytlavější úvodní píseň, Aiden, stále relativně příjemné prostředí a překvapivě velmi dobře fungující finále. 3. série + webizody The Day After a Five Years Later - 50% - Další kvalitativní propad a definitivní ignorace většiny postav. Z Kyly je vrcholně otravná figurka, Ashley neví, co chce a i Aiden už občas vyměkne. Posledním sympaťákem tak až do konce zůstává Glen, který přes hvězdu či závisláka dozrál do lehce rebelantského a outsiderského archetypu á la Pacey Witter z Dawson's Creek. Základním problémem ale je, že vztah Spencer a Ashley mě postupem času definitivně přestal zajímat. Když jsou spolu, tak se hádají, když nejsou spolu, tak na sebe myslí a když má jedna nebo druhá něco s někým jiným, její drahá polovička to se sladkým úsměvem umí odpustit. Díky, ale ne. Finále funguje, i když závěrečné pospojování postav zavání škatulaty "kdo zbyl na koho". A být fanoušek Spashley, tak možná i ukápne slza, ale takhle zůstal jenom lehký úsměv a nechápavě zvednuté obočí nad zbytečností dvou kratičkých dovětků. Nebýt to poslední sezóna a kdybych nebyl lehce nostalgický nad tím, že jsem s nimi všemi prožil tři sezóny, možná by to nebyl ani ten podprůměr. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Oproti konformně konzumním vatám do hlavy typu "Beverly Hills 90210" či "Melrose Place" není "South of Nowhere" jen další lifestylová namotávka, která vychová zástupy uniformní mládeže. Seriál pojímá téma střední školy ne jen jako iluzi ideální společnosti, ale zaměřuje se na téma dospívání coby hledání vlastní identity – ve smyslu společenských rolí, ale také rasy a sexuality. Jinak se "South of Nowhere" nevymezuje vůči konkurenci. Nesází na velkou otevřenost z hlediska zobrazení života mladých jako americké "awkward." či britské "Skins". Naopak si zachovává cudnost i prvoplánový appeal amerického mainstreamu s dynamickými střihovými přechody mezi sekvencemi a hereckým osazenstvem složeným ze samých mladých a pohledných tváří. Jenž právě díky tomu může seriál, který tematizuje homosexualitu i rasismus a polemizuje s okovy společenských rolí ve středoškolském kolektivu se zlatým jádrem a různými enklávami outsiderů, být vysílaný během dne a nikoli jen někde v nočních hodinách. Tak se totiž dostane přesně k těm divákům, pro které je nejpřínosnější. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Žádná ze tří sérií u mě nespadla pod ani nad tři hvězdičky, prostě průměr, ze kterého byla dějově nejzajímavější a nejvyzrálejší poslední sezóna... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové Beverly Hills so všetkými neduhami podobných seriálov a jednou neuveriteľne rozkošnou ultra extra mega cute lezbičkou. A je to naozaj hodne decentné, takže s očakávaniami opatrne. Prvá vôbec pusa padne až niekedy v predposlednej časti prvej série. Hmm, a asi to dám aj ďalej, ja z tých teenage a lesbo vzťahových blbín proste nikdy nevyrastiem. ()

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Jistě, střední v L.A., každý to zná. SoN mimo teenage randění řeší citlivá témata, která jsou opravdu dobře natočená. Herci byli vybraní dobře a líbí se mi, že každá epizoda měla jen 20min, protože tím se seriál vyhnul zbytečným dlouhým nudným scénám a má dobrý spád. 1. řada - 9/10; 2. řada - 8/10; 3. řada 7/10; ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

K tomuhle seriálu jsem se dostala uplně náhodou a nečekala jsem, že místama to bude i trochu originální. Čekala jsem hrozné klišé, ale právě naopak. Ze začátku jsem si nemohla zvyknout na způsob, jakým tento seriál byl natočen, cukání a trhání kamerou mě trošku rušilo, ale postupně jsem si zvykla. S odstupem času můžu říct, že za to tvůrcům patří velké plus za originalitu, o to vypadá seriál reálněji. Příběh začíná velmi jednoduše, rodina přijíždí do nového města, má tři děti a všechny jdou na jednu střední školu. Nevím, jak vy, ale já mám filmových amerických středních škol po krk. Ale tady to prostředí je podané nenásilně a opravdu velmi zajímavě. Ústřední romance Ashley a Spencer není nepříjemná a velké plus tohozo seriálu je, že žádná postava není černobílá. Každá postava má svoje plusy a mínusy, takže žádnou nemůžete dlouho nenávidět. Soundtrack stojí také za zmínku. ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

Tak máme lesbu. Teď tam hodíme negra. Musí někdo brát drogy! A co třeba, když někdo otěhotní? Chybí tam pořádná gang střelba... a teď všichni spolu souložte! Tahle se dělají teen seriály! Ale mě to moc bavilo :D ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

V podstatě více jako celek schizofrenní než co do motivací chvályhodný projekt - Podotýkám, že chvályhodný v důsledku konceptuelně.. - u něhož si však především nejsem vůbec jist, zda se, jak ve své chytré úvaze naznačuje Jirka Flígl, opravdu dostane k té cílovce, již by zvládl nejvhodněji, potažmo patrně měl, zejména ovlivnit.. Bylo by to hezké, já tomu ovšem nevěřím.. ()

keddy79 

všechny recenze uživatele

Teen prostředí ze střední obvykle zaručuje, že bude chodit nebo alespoň spát každý s každým a je to tak i zde. Tolik zvratů a tolik posunů v charakterech postav, že nevěřím, že se všechny 3 série odehrávají během dvou let. Ale stejně jsem ráda, že jsem se dala do sledování tohoto seriálu. Je takový milý :-) Shlédnuto za 2 a půl dne během nemoci. ()

Lum3n 

všechny recenze uživatele

Nikterak originální, ani geniálně zpracované, ale neskutečně chytlavé. Zápory tu jsou, závažná témata jsou zpracovaná jen povrchně, občas je SON až příliš americky korektní, nepříliš nápadité úvodní titulky a třetí série lehce (těžce) skřípe. Nadruhou stranu seriál nabízí přesně vyvážený kokteil humoru a dramatu, dokáže být vážný i odlehčený v těch správných momentech, nenajdeme zde žádné samoúčelné (nebo jen minimum) vztahové zvraty. Když k tomu přičteme zástup sympatických postav a Spashley, nejleší pár co se objevil na televizních obrazovkách, tak dostaneme seriálovou pecku, která dokáže neuvěřitelně strhnout, pokud jí dáte šanci. Budete mi chybět holky... ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

"Don't mess with my heart, don't mess with my mind"- chytlavá ústřední písnička seriálu, který jsem poctivě odsledoval ani ne tak kvůli milostným turbulencím středoškolských hrdinů, kteří buď hledali jeden druhého, nebo sami sebe (případně obojí), jako spíš kvůli postavě starého Carlina. Bez jeho inteligence, racionality a empatie by se rodina brzo po přestěhování do L.A. rozpadla, bez jeho kuchařského umění by její členové patrně zemřeli hlady. Třetí série úpadková, Aiden hrající si chvíli na hrdinu Weirova filmu Fearless pobavil, stejně jako úvaha nad tím, jak dlouho by (vzhledem k průběhu jejich vztahu a citové nevyzrálosti) Spencer s Ashley vydrželo společné bydlení. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

South of nowhere je neobvyklým seriálem pro mladé o mladých, vyprávějící všemožné vztahové příhody a nehody, ale hlavně ukazuje partnerský vztah dvou lesbiček, jejichž život se o tolik neliší od normálních vztahů. A je vlastně i nenásilnou výchovnou formou pro ty, kteří si doposud nezvykli na svět s 4% populací. Sice neustálé střídání a míchání jednotlivých párů je po několika dílech úmorné a téměř protivné, naštěstí tvůrci jednotlivé "střídání stráží" ozvláštní změnou daných charakterů, takže vám to nepřijde jako deja vú, ale udrží vaší pozornost a donutí vás zajímat se o ten či onen "nový" vztah. Seriál je lákavý pro mladou generaci také proto, že díky umístění příběhu do LA, mekky showbyznysu, jsou neustále přítomny pop kulturní narážky na všemožné seriály, filmy, herce a zpěváky a všudypřítomnou MTV. ()

Wendy 

všechny recenze uživatele

Jistě, je to L.A., americká střední plná krásných lidí, sportu, roztleskávaček, lásky, přátelství, sexu a rivality. Přesto je South of Nowhere v mnohém unikátní a dovolím si prohlásíit, že se nejedná o pouhou teenagerovskou vymývačku mozku, ale minimálně o hodně dobrou oddechovou zábavu. EDIT: No, v tom jsem se možná trochu unáhlila. Ve svém žánru zůstává SoN pouhým průměrem. ()

rumczeis 

všechny recenze uživatele

I když jde o teen seriál a je zde proto spousta "hot" záběrů, dotýká se zajímavých a citlivých témat a díky tomu nezapadne mezi ostatními. ()

majsha 

všechny recenze uživatele

"South of Nowhere helped me so much growing up and continues to be a comfort show for me. I can literally just go back to watching this show and be happy. It helped me find acceptance within myself and truly changed my life. I will forever be grateful for this show." Also the early/mid 2000s! ()

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Opravdu sympatický seriál, který mi dal přesně to, co jsem čekal. Pokud jste měli rádi O.C, tohle se vám jistě bude také líbit, i když je to trochu odlišné. 85% ()

Verunka84 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Skoda jen toho, ze mi bylo jasny, ze je Spencer na holky hnedka od prvni epizody. Epizoda s mati, ktera povolala vymitace gay byl masakr. Plus Ashley je sexy a Aiden taky. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Seriál pro náctileté na odpoledne, ale jen pro ty, co ještě nešťouchali, protože ti to snad ještě můžou brát vážně. ()

polono 

všechny recenze uživatele

South of nowhere je teen seriál, co řeší problémy dospívajích(drogy, těhotenství, popularitu, sex, rasismus...). 1.řada 85%, 2.řada 90%, 3. řada 85%. ()

Reklama

Reklama