Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestnáctiletá učnice Zuzka dojíždí do Prahy, kde se učí v oboru „mechanik a seřizovač zemědělských strojů“. Bydlí střídavě na internátě a u rodičů na statku. Doma ji čeká nekonečná práce a ve škole trvalý posměch spolužáků. Teprve v noci, na dívčím internátě, pod peřinou, může žít své sny o lásce. Je tajně a platonicky zamilovaná do herce a zpěváka Jiřího Pavla, o němž ví vše. Vede si výstřižkový deník, do kterého si zaznamenává všechny Pavlovi herecké a zpěvácké úspěchy. Miluje Pavla v televizním seriálu Lékaři bez diplomů, miluje ho v hlavní roli muzikálu Jan Hus. Nutno říci, že jsou to všechno velmi pokleslé kusy, ale to Zuzce, ani jejím kamarádkám z internátu, vůbec nevadí. Jiří Pavel je hezoun a dívky potřebují mužský idol. A pak se jednoho dne Zuzka vypraví na koncert Jiřího Pavla. Zde se dostane nejen do jeho bezprostřední blízkosti, ale náhoda jí přihraje i zpěvákovu navštívenku s jeho adresou a telefonním číslem. Tato maličkost spustí příběh plný nečekaných zvratů a šílených eskapád.

Televizní film Láska In Memoriam je opět přehlídkou pozziovské poetiky, která je nezaměnitelná a kterou si Česká televize hýčká, protože jestli lze něco v televizi označit za „umění“, pak jsou to práce autora, režiséra (a v Lásce In Memoriam nově i hudebníka a textaře) Jaroslava Pozziho. V hlavních rolích uvidíte Tomáše Matonohu a šestnáctiletou Adrianu Neubauerovou. Vedle této "milostné dvojice" uvidíte Sabinu Laurinovou, Jitku Smutnou, Igora Bareše, Aleše Hámu a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Efekty 8/10/// +děj má hodně hektický spád, bezvadná hudba_zpěv, napětí -někteří herci mají menší prostor, ale to není nijak zásadí, možná to mohlo být více míněno jako muzikál, ale i tahle je to od každého něco/// Tak na tohle jsem koukal s otevřnou pusou. Je to napínavá a nevšední podívaná. V hlavní roli se ukázala Adriana Neubauerová a i když je to zřejmě její první filmová skušenost, ničemu to nevadí. Do role Zuzky pěkně zapadla, dobře se na ni koukalo. Ty její proměny osobnosti a výrazi ve tváři...hodně ji pomohli její kamarádky, hlavně neznámá Zuzana Pešková a v roli další kamarádky je pro mě nejznámější Nikol Štíbrová, což mile potěší. Rovněž Aleš Háma je typ herce, kterého rád vidím. Film se může zdát místy absurdní nebo sebeparodický. Ovšem abych byl upřímný: mě to přišlo jako běžný příběh jen z alternativní reality (jiné názvy, jiní herci a seriály) jen zahnané do krajností. Ale ať je to myšleno jakoliv, výborně jsem se u tohoto filmu bavil. Je jak říkám nevšední ale sedl mi. A ta atmosféra./// Celkem 81%/// ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Schválně dost ujetý snímek, který si z "TV reality" dělá srandu velice ironickým způsobem, že je v duchu TV produkce i vizuálně natočen, mu na komediálnosti příliš neubírá. Příjemné odreagování. 70%. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Jiří Pavel je bůh! Ostatně, kde jinde v českém prostředí uvidíte herce, jenž v muzikálové roli Jana Husa na hranici zpívá:"Já pravdu mám / Jsem na ni sám / Komupak ji dám?" ()

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

Proč se tohle točí??? multifunkční scénárista, co byl zároveň kostymér, autor písní, režisér a kdoví co ještě, je asi příbuzný někoho vlivného, protože jinak si odvysílání této debility nedokážu vysvětlit. Jestliže toto je nová tvář českého filmu a nová podoba ČT, pak raději zrušte obojí. Hollywood točí také sračky, alespoň líbivě a s hezkými herci, a místo české se klidně můžem dívat na německou TV ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

HUDBA: Stanislav Jelínek; Vykrádačka všech možných klišé, ani komedie, ani parodie, tragedie možná. Navíc mluvit o herectví u představitelky hlavní ženské role (Zuzka) Adrianě Neubauerové se snad ani nedá. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

To bylo tak kouzelně debilní, že se mi to prostě muselo líbit! ;-) Pitomý příběh o pitomé holce, co se fatálně platonicky zamiluje do pitomé celebrity, má pitomý průběh a ještě pitomější (předvídatelnou) pointu a závěr. Snad každý "herec", který se tu třeba jen na chvíli mihne, hraje (popř. možná teprve bude hrát) v nějakém ze současných českých seriálových (s)hitů (viz Horákovi, Pojišťovna štěstí, Ulice, Velmi křehké vztahy). Holt nemůžeme od ČT čekat, že nás bude každou neděli večer zásobovat kvalitními počiny typu Strachova Brainstormu, občas je třeba se spokojit i s takovouto nenáročnou blbůstkou na jedno použití. 50% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tak u tohoto krásného obrázku naší mediální reality jsem se opravdu dobře bavil. Jistě, bylo to nadsazené, ale která parodie není? A pokud to označím za parodii, tak to bylo mnohem lepší, než co z tohoto žánru běhá v kinech. Příjemně střelené překvapení. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Když tady vidím odpady, nemůžu jinak, než za pět, i když objektivně je to slabší čtyři. Trvalo mi asi dvě minuty, než jsem přišel na to, že to bude parodie, a asi deset, než jsem zjistil, že skvělá. Dlouho jsem neviděl promakanější film. "Mám, pravdu mám, už doutnám." :-)) Speciální bonus za to, že si konečně někdo dělá prdel z bulváru (zprávy České televize v posledních několika letech, zprávy všech ostatních televizí odjakživa, o tištěných ani nemluvě), sračkoidních Ordinací a Ulicí a taky muzikálů (kromě textů si všimněte třeba i kostýmů "plamenů"). Pak jsou tam učňové páčaři, blondýnky Šíbrové, Dobrá voda (Michal Roneš), lesba jak Brno a další hlody, která někteří místní zjevně nepochopili. Herecky je film přesně takový, jaký má být - parodie na všechno, a přesně tam se Matohlava hodí. Stejně jako Bareš, za kterýho jsem se z počátku zlobil, ale pak vyplynulo, že to je nadsázka a on je vlastně boží. A Maruška Carey rozstříhaná asi do dvanácti minut... Ale kdopak to namluvil vypravěče - byl to Mirek Táborský nebo ne? ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Od ČT by som nečakal takýto podraz na diváka. Tento priblblý príbeh s dementným komentárom je určite výnimka a všetci rýchlo zabudnú na to, čo videli. Inak by sme si museli povedať : televízny film In Memoriam. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

To byl úlet s velký Ú. Ale rozhodně to není žádná kravina na nedělní večer u ČT 1. Je to částečně parodie, částečně komedie, částečně obžaloba bulváru a médií. Tomáš Matonoha fantastický! ()

Pishin 

všechny recenze uživatele

No to teda byla ale bejkarna na n-tou. Jednu hvezdicku davam za demenci, kterou je cele toto dilko prospikovano a predevsim za parodii na Ordinaci v ruzove zahrade, protoze to je vrchol demence. Herci prehravaj ze by clovek blil, ani se to neda brat jako groteska-mam pomerne velky smysl pro humor ale zrovinka v tento nedelni podvecer jsem nebyl dobre nalazen. Pisnicky stojej taky za..... Doufejme ze pristi nedeli s ceskym filmem bude neco libovejsiho a hlavne, ze CT1 vrazi prachy do rozumnejsiho dila. Ps: ale to mlady kote vypadalo celkem k svetu takze druha hvezdicka patri ji za vzhled. ()

Philippa 

všechny recenze uživatele

To je vtipný jak se názory liší. Tak byla to parodie a nebo ne? A není to vlastně jedno? Možná záleží v jakém duševním stavu se právě nalézáte a jaký nadhled vám zrovna bude bližší. Já se řadím k těm co si myslí, že ten dlouhovlasý Matonoha hraje "debilně" schválně, stejně jako ta Laurinová ,že je to schválně "debilní" příběh, příšerný zpěv a texty písní ,všechno je tak ujetý a tak přehnaný ,že to opravdu Pozzi nemyslel vážně. V tom žánru, kam jsem si to zařadila já, je to dobrý počin. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Televizi jsem zapnul jen kvůli Adrianě Neubauerové (Maharal- Tajemství talismanu), ale úvodní parodická dvacetiminutovka (Můj blok, seriál Lékaři bez diplomů, muzikálový hit Jan Hus) mě doslova převálcovala. Po zmizení Matonohy a překlopení do satiry na bulvární média fórů ubylo, ale Adriana to podržela a závěr byl opět výborný- proto vědomě o něco nadhodnocuji. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

To bylo hodne lajdacky. Navod pro mlady pipinky o moderni madialni pohadce za doprovodu vesnicke "kulturakove" hudby, obalene do velmi hloupych dialogu na podnose ochable ceske fantazie, ktera je svazana kazajkou vidiny americkeho filmoveho snu. Tfuj! ()

Stanley 

všechny recenze uživatele

Výborná parodie na naši bulvárem prolezlou společnost natočená s tak brilantním zesměšňujícím nadhledem a nadsázkou, že se nad ní nelze nebavit! ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebylo tak přetažené va zlasy a soustředilo se to buďto na kritiku hyenismu bulvárních médií nebo pošetilou a sentimentální lásku k televizní hvězdě, třeba si z toho vzniklo něco víc než podivný maglajz. ()

Reklama

Reklama