Reklama

Reklama

VOD (1)

Před dvaceti lety bubnoval v rockové kapele, teď konečně dostal druhou šanci. Robert “Fish” Fishman ji hodlá beze zbytku využít a konečně usednout na rockový trůn. Hlavní roli v americké hudební komedii hraje Rainn Wilson, známý ze seriálu Kancl.
Robert “Fish” Fishman byl před dvaceti lety bubeníkem ve známé rockové kapele, odkud ho ale vykopli. Teď však má úžasnou druhou šanci, aby se znovu ocitl na výsluní slávy. Když Fish dostane nabídku, aby se stal členem středoškolské garážové skupiny svého synovce, přijme ji bez váhání. Slavnostně si přísahá, že konečně dosedne na rockový trůn, na který má podle vlastního mínění jasný nárok. Pro jeho mladší spoluhráče tím ale začíná ta nejdivočejší životní jízda! Hlavní roli v bláznivě neuctivé hudební komedii o plnění životních snů a o nesnázích, které lze způsobit vlastní rodině, hraje Rainn Wilson, známý z televizního seriálu Kancl, režii má Peter Cattaneo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (131)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Když poprvé spatříte Rainna Wilsona v roli bubeníka a bláznivého rockera, hned vás musí napadnout jméno Jack Black. Robert Fishman, přezdívaný též Fish se společně se svou kapelou Vesuvius mohl stát slavným. Nahrávací společnost mu však nepřála a dala kapele na výběr, buď Fish, nebo místo na rockovém nebi. Touha byla velice silná a tak Fish přišel o svou vysněnou kariéru a zapřísáhl se, že se ke svému řemeslu již nevrátí. No, ve skutečnosti tvrdil něco jiného, ale realita byla trochu jiná. Fish se díky hříčce osudu po 20 letech (ne)dobrovolně ujímá opět své role a má možnost dokázat, že stejně jako rock je věčný, on ještě nezemřel, umí to pořádně rozbalit a především ukázat světu, kdo je pravým rockerem. Na jednu stranu hraje kapela spíše pop-rock, hudba je tedy nasládlá, což nečekaně vyústí i v románek uvnitř kapely, na stranu druhou je příjemné vědět, že je Rainn Wilson vskutku kvalitní náhrada za Jacka Blacka a svou roli zvládl na výbornou. Pokud jste si užívali School of Rock nebo Tenacious D: The Pick of Destiny, tahle "rocková" jízda vás příliš nezklame, bohužel není tak našláplá a spadá spíše k průměru. (6/10) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Komedií je na světě hrozně moc. Jedny jsou dobré, druhé jsou špatné. Jedny jsou inteligentní, druhé s osobitým humorem a třetí s klasickou romantickou zápletkou. Ty s romantickou zápletkou se pak ještě dělí na takové ty klasické teenagerské a na komedie se zajímavým příběhem. Rocker je právě ta se zajímavým příběhem. Je to hlavně komedie s neznámým hercem, kterej rockera imituje ve všech případech, ale taky o muzice. A takových komedií tolik není. Proto jsem se právě na tuhle komedii strašně těšil. Není tak obyčejná, jak se zdá a hlavně z toho herce je cejtit ta radost z muziky. Položil do toho filmu život a ten film je díky tomu prostě parádní. Parádní komedie se neobjevují každej den, ale k týhle se budu rád vracet snad pokaždý, když jí na televizi potkám. ()

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $6,409,528Tržby Celosvetovo $8,767,338Tržby za predaj DVD v USA $7,208,350 //počet predaných kusov 388,407 ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Druhá Škola Rocku to tak úplně není, ale že bych se nudil, to rozhodně ne. Rocker šlape skoro stejně dobře, akorát ho ubíjí nedotažený scénář a sem přiletí trapný vtip, který musí Wilson rychle žehlit nějakou hláškou ("Too loud is not in my vocabulary." :). Písničky jsou fajn, zbytek obsazení taky a vůbec mám pocit, že je Rocker ideálním filmem na zamračené sobotní odpoledne. Jo a terminátoří běh vládne :) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Paradni hudebni komedie, ktera da vzpomenout na Skolu rocku. Rainn Wilson sice neni Jack Black, ale jelikoz hraje drobet staryho uchylnyho bubenika a tudiz je naprosto v poradku, ze to je hovado, tak je perfektni. Navic nekoho tak spocenyho jen tak neuvidite. No zbytek obsazeni je taky fajn, obzvlast me prekvapila porad sexy Applegate a blondatej Will Arnett s dlouhym harem. Pribeh je sice jednoduchej, ale jelikoz to je v podstate road-movie, kdy neustale zni nejaky paradni rockovy pisnicky (i kdyz by mohli obcas trochu pritvrdit) a sem tam tu je nakej slusnej forek, tak je to proste paradni zabava. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ukaž metalovýho paroháče! Teď ho spoj s mým! Bratře!" Přiznám se, že mi poměrně rychle bylo zcela jedno, o čem tento snímek je. Já jsem viděl jen zpocenýho bubenickýho terminatora Fishe, který na stará kolena vytasil zvířecí výraz v tváři i nadšený finty s paličkami a poněkud opožděně se vydal užívat si rockerský slávy. Hodně ho to rockerství muselo bolet, ale já si tuhle stupidní jízdu skvěle užil. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Není to nijak výjimečné, ale je to příjemné. 70% P.S. pro Bebáčka: Emma Stone mě nechává úplně chladným. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jack Black ve Škole rocku a nebo Tenacious D je daleko víc nářezovej, to je jasný, ale Rainn Wilson je taky naprosto ultra speciální dobytkář, kdy obzvlášť jeho kapelová zkouška po webkamerách je něco na co se nedá zapomenout a že by se dál nějak krotil, to teda taky nemůžu říct a jeho skrz na skrz potem promočenej kostým se stal takovým symbolem každýho jeho vystoupení.Jinak film je bezvadně svižnej, v rytmu rocku, zábavnej a v lecčems to připomíná právě živelný hudební filmy Jacka Blacka, navíc Christina Applegate je stále kočka. Perfektní oddychovka ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Rainn Wilson pripomína Jacka Blacka nielen zameraním filmu a výzorom, ale aj hereckými prostriedkami. Keď som videla niektoré jeho grimasy, uvažovala som, že by stačili Jackove pichľavé očká a bol by to on. Rocker sa mi páčil viac ako Tenacious D: The Pick of Destiny, ku ktorému je prirovnávaný. Aj tak stačí triezve priemerné hodnotenie, lebo tento film neprináša nič zaujímavé, čo by tu ešte nebolo. Proste klasická tínedžerská motivačka :-) Pokiaľ chce niekto naozaj kvalitný a silný zážitok z prostredia rockových kapiel a grouppies, treba dať do prehrávača rozšírenú edíciu Almost famous. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemné překvapení na mě čekalo v podobě tohoto filmu, u kterého jsem se možná tak trochu obával, že to bude druhá Škola ro(c)ku, která z mého pohledu byla jaksi mdlá a působila spíše jako zklamání. Ale poté, co jsem viděl film Rocker, tak musím konstatovat, že svého předchůdce, tedy Školu ro(c)ku, v mnohém předčil a z mého pohledu vychází film Rocker z tohoto minisouboje jako jasný vítěz. Nedělalo mi totiž žádný problém se do příběhu zakoukat a s každou další minutou jsem kouzlu tohoto filmu propadal čím dál více. Přiznávám se, že Rainna Wilsona jsem v seriálu Kanclu vůbec nemusel a ve filmových rolích jsem ho viděl jen jako učitele ve filmu Mimzy, kde nijak nevyčníval. Ale zde naprosto exceluje a je docela sranda ho pozorovat jako stárnoucího rockera bez jakékoliv zodpovědnosti. K tomu zde velice příjemně působí jako vždy skvěle vypadající a sympatická Christina Applegate a do třetice taktéž velice krásná Emma Stone, na kterou se dost dobře dívá. Ale i ostatní dětští herci hráli dost dobře a tenhle film na mě působí celkově jako šíleně pohodová oddechovka, u které se dá solidně pobavit a která má dost dobrý soundtrack. Já jsem si tuhle jízdu užil a z mého pohledu to byla jízda opravdu parádní a nezapomenutelná, je to za lepší čtyři hvězdy. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Překvapivě hodně dobrá komedie o jednom starým rockerovi. Druhá Škola rocku to sice není, kdyby ale se ale v poslední půl hodince nenajelo na klasický klišé a humor neustoupil do pozadí, tak by se to s ní mohlo klidně rovnat. Příběh je vlastně asi nejslabším článkem téhle komedie. Rainn Wilson tady totiž neskutečně válí, hází jednu hlášku za druhou a předvádí neskutečný věci. I ostatní herci jsou hodně fajn, přepvapivě i ti ostatní z tý kapely. Jenom na Christině Applegate je holt vidět,že stárne a už to není co to bejvávalo. Písničky jsou taky fajn a celý to má velký tempo, takže vám to celý uteče stejně rychle jako koncert vaší oblíbený kapely. 70% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Príliš slabá snímka, kde ma ani tá okatá Emma Stone nebrala, viac som sa obzeral za Christinou Applegate. Nejak som si neužil ani hudbu, ani srandu. Ako komédia je to v skutku veľmi slabé, možno som sa pár krát pousmial, rozhodne som sa ale nahlas nesmial, čo sa týka hudby, je to príšerné. Miesto hudby rocku je tam jeden "slaďouš" čo spieva na spôsob Biebera. Cez toto všetko čo som napísal to ale tak nejak odsýpa a vy sa až tak dlho teda nenudíte, ale od názvu snímky "The Rocker" očakávate naozaj viac. Snímka je asi viac nameraná na teenagerov, než na starých tvrdých rockerov. No a ja nie som ani jedno ani druhé. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Husté překvapení, to jsem nečekal, že se budu tak bavit, očekával sem nějakou slátatinu a místo toho jsem dostal zábavnou rockovou jízdu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hodně excentrická komedie z produkční díly Shawna Levyho, která se však obratně vyhýbá trapnosti. Uplynulo dvacet let, co zakládajícího bubeníka Fishe (živelný Rainn Wilson) jeho zbylí členové vykopli na příkaz jejich managera z glam rockové kapely, aby se mohli konečně v hudebním showbyznysu prosadit naplno. Fish od té doby zahořkl na hudební svět a potácel se životem, dokud ho jeho synovec nepřibral do své amatérské kapely, která maximálně sklízí slávu v garáži nebo na školním plese, ale dobrý bubeník se jí náramně šikne. Netrvá to dlouho a kapela se nechtěně proslaví po internetu, až si toho všimne vlivný vyhledávač talentů, který s nimi podepíše lukrativní smlouvu. Pod palcem má ale také Fishovu bývalou a nenáviděnou kapelu, se kterou může Fish konečně zúčtovat. Se svou novou kapelou jim totiž mají zanedlouho dělat předskokany na velkém koncertu. Excentrický komik Rainn Wilson se svojí živelnou komikou, která nemá daleko k Jacku Blackovi, s nimž ho pojí i určitá vnějšková podobnost, naprosto zastíní vše kolem sebe. Krok s ním dokáží držet pouze stejně excentričtí rockeři z jeho bývalé skupiny Vesuvius, v jejichž řadách je téměř k nepoznání nalíčený slavně stoupající Bradley Cooper nebo frontman kapely Will Arnett. K nemalé škodě si konfrontace kapely s vyhozeným rockerem, bažícím po zdravé odplatě, užijeme jen poskrovnu, ale stojí to za to. Ani koncertní šňůra s "mlaďochy" v kapele totiž není k zahození. I přesto, že Wilsonova role přímo svádí k trapným výstupům, tak se celkem drží na uzdě a neuchýlí se k nějakému lacinému přehrávání s tendencí se zviditelnit na úkor ostatních. Členové kapely, čítající obtloustlého nerda za klávesy a fešáka ve stylu emo před mikrofonem (ztvárnil ho v zámoří populární zpěvák Teddy Geiger), a mezi nimiž je k vidění i hvězdička Emma Stone coby punkrockerka (nebyla až tolik přesvědčivá), nejsou zrovna nejzajímavější, ale občas vyloudí nějaký ten chytlavý song a Wilson to podržel. A je to vlastně především jeho zásluha, že komedie je (i přes svou snadnou předvídatelnost) velmi pohodově dívatelná. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Panejo, melounek Kelly nám pěkně zestárla - čas letí jako bláznivý, já nechytím ho, ani vy! Hvězdičku navíc za Wilsona, on umí bejt fakt komickej... kokot. :-) ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Snaha kopírovať úspešného komika Jacka Blacka je zjavná od prvej sekundy. Viac menej mi to bolo jasné už od zhliadnutia plagátu na csfd, že sa do hlavnej úlohy vyberal herec typovo podobný Mr. Blackovi. Originál je však len jeden. Všetky vtipy vyznievajú tak akosi do prázdna a aj keď som veľkým fanúšikom komédií School of Rock, alebo Tenacious D..., pri sledovaní tohto filmu som sa cítil viac ako rozpačito. Rainn Wilson nemá takú charizmu ako JB, tam neni čo riešiť. Rockové pesničky si človek tiež moc neužije, kapelka mladých je taká zvláštna zmeska emo speváka, punkerky(?), a nejakého tlustého šprta, takže celkom nuda a rocková veličina Vesuvius vyzerá ako klon Petra Nagya a kapely WASP. Ortodoxní rockeri radšej ruky preč. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Myslím že s Jackem Blackem by to bylo mnohem lepší ale i tak docela dobrý, pár dobrých scén..mám rocknroll rád ale tohle mě nějak extra nevzalo ale na ty tři hvězdy to je ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Priamočiare, ale fungujúce vo všetkých aspektoch. A v konečnom dôsledku sa na to dobre pozerá. Hlavne ešte kvôli mladej, ale stále rovnako krásnej Emme Stone a excentrickému rockerovi Rainnovi Wilsonovi, ktoré ho si po Office nemôžem ako herca vynachváliť. Snaha stať sa hudobnou senzáciou sa nekoná - na to to má v sebe príliš veľa american dream koncepcií, ale ako fungujúca žánrovka, kde vlastne hlavnému hrdinovi prajete aby zažil ten svoj veľký comeback, je to viac ako dostačujúce. Malý veľký film, ktorého tempo určujú bicie a ktorý sa môže vytasiť s pár fungujúcimi hláškami. Takže čo na tom, že tam niektoré vzťahy nefungujú. ()

Reklama

Reklama