Reklama

Reklama

Válka světů - muzikál Jeffa Waynea

(divadelní záznam)
  • Velká Británie Jeff Wayne's Musical Version of 'The War of the Worlds'
všechny plakáty

Obsahy(1)

Nemusíte tomu věřit, ale neexistuje předloha, jež by se nedala zpracovat do muzikálové podoby. Ostatně nejslavnější muzikál všech dob vychází z Nového zákona, tak čemu se divit. Přesto nápad přezpívat legendární vědeckofantastický příběh z pera H. G. Wellse Válka světů zní jako úplná šílenost. Známý hudební režisér a držitel ceny Emmy David Mallet a scenárista Jeff Wayne se ho přesto rozhodli realizovat. Za zvuku táhlých rockových rifů se znovu rozehrává příběh naší modré planety, jež musí z hodiny na hodinu čelit invazi nepřátelských mimozemských sil. Ty přišly všechno a všechny zničit a zdá se, že vražednou misi jejich válečných tripodů nemůže nic zastavit. Ale naděje žije, byť na ni není v tom shonu příliš čas myslet. Zde vyhraje jen ten, kdo uteče nebo se alespoň dobře schová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

zipper111 

všechny recenze uživatele

Já teda muzikály rád nemám, ale tohle je spíš takovej hranej koncert než muzikál. A je to neskutečná pecka! Neskutečná! 5* ()

PKD 

všechny recenze uživatele

NIKDY jsem si nepomyslel, že bych se mohl absolutně zamilovat do muzikálu (filmkoncertu) podle SF klasiky od mého miláška H.G.Wellse. Ejhle, stalo se. Muzikály též moc nemusím, ale toto a Starci na chmelu, ano! Vizual 100% Tripod 600% Hudba ala Pink Floyd 300% a Richard Burton is GOD. Skladba, Dead London=1000% ()

Robbi 

všechny recenze uživatele

a malé plus navíc, protože ta půlhvězdička je bohužel ovlivněna tím, co se už změnit nedá. Oproti původní verzi na dvojalbu z roku 1978 tu už nejsou Phil Lynott ze skupiny Thin Lizzy (zemřel v roce 1986), který zpíval pastora, a dále Julia Covington (Beth) a David Essex (dělostřelec). Po hudební stránce - a to tu tady především jde - jde o naprosto bezchybné dílo, které připomene ono opakované přehrávání dvojalba. Neřekl bych, že tady se jedná o klasický muzikál, spíš jde o zvláštní formu koncertu, doplněnou o hrané a vizuální sekvence. O samotné hudební verzi by se dal napsat středně dlouhý článek, ať už o účinkujících či hudebnících, sama literární předloha by si zasloužila to samé. ()

DANAT 

všechny recenze uživatele

Je to nieco neskutocne, vzdy som si myslela, ze uz sa to nikdy nepodari. Ako bolo vidiet, spevakov mozno "nahradit", ale Richard Burton sa nikym nahradit neda. (Mam novy ciel: chcem sediet v tom hladisku :) ()

Yetikuty

všechny recenze uživatele

Bohužel nemůžu objektivně hodnotit,protože muzikál není můj koníček.Nicméně efekty byly myslím v tomto vystoupení na hodně slušné úrovni což mne udrželo u obrazovky... Jak jsem říkal hodnotit radši nebudu,protože mé hodnocení by nemohlo sáhnout na víc než 2*. ()

aannemer 

všechny recenze uživatele

Myslím, že koncertní provedení tohoto velkolepého a myslím i nedoceněného díla po více neč čtvrtstoletí od vydání dvojalba je velmi důstojné. Hudební aranžmá je od originálu většinou těžko rozpoznatelné. A Justin Hayward v roli zpěváka ústřední melodie, narozdíl od svých vrstevníků jindy a jinde, rozhodně nepůsobí jako trapný stařík, který by se při každém tónu nad horní C zalykal. Zazpíval to naprosto bezchybně, až by si člověk myslel, že to bylo z playbacku. Rozhodně se zde nejedná o muzikál, mnohem blíže má toto dílo k symfonické básni nebo tak nějak. ()

Leotardboy 

všechny recenze uživatele

K tomuto dielu nieje vobec co dodat. Uplne originalne aranzma su na nerozonanie. Spracovanie DVD je fantasticke a dokonca za prekvapivu cenu. ()

Reklama

Reklama