Reklama

Reklama

Osadníci města, které bylo vybráno pro stavbu železnice, čelí rozpínání hazardu a nově také nemilosrdnému ostřelování. Nemají kde se dovolat práva, a tak se spravedlnosti ujme postarší farmář a uznávaný pistolník v důchodu. (oficiální text distributora)

Recenze (26)

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se zase po dlouhé době kouknul na nějaký ten western. Udělal jsem dobře ? No, nebylo to to, co jsem chtěl, ale nějak jsem se tím prokousal a dospěl k závěru, že to nebylo tak otřesné, ale klasicky průměrné. Nejhorší je, že s atmosférou se na stejné parabole pohybují i herecké výkonu, což je sakra škoda. A Nebýt několik závěrečných klasických béčkových (ba dokonce céčkových) pasáží a scén, rozhodně bych se nebal jít výš. I tak ale na jedno shlédnutí vůbec neuškodí a těch 83 minut člověka docela udržuje při životě ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Průměrný western, který nepřinesl vůbec nic zvláštního ani převratného. Je tam hlavně boj o pozemky, protože se zde staví nová železnice a kolotoč kolem toho jsme již viděli mnohokrát v daleko lepších filmech. Nejlepší ivestice je půda (zem) a dobrat se k tomu jakýmkoliv způsobem, není tak cizí ani dnešním "kovbojům" v politice. ()

Reklama

DeZy 

všechny recenze uživatele

Pokud hledáte kvalitní western tahle volba to určitě nebude to praví ....trh zaplavilo hodně nekvalitních a co se rozpočtu týká hodně nekvalitních a nizkorozpočtových westernu takže kdo hledá zarostlé muže s tvrdým pohledem...rychle tasící kolty...rychlo jízdu na koni....tak ať si radši vytáhne s filmotéky něco jinýho u čeho se chce pobavit nebo dobře vyspat ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Milujem westerny, ale nezabudnuteľných je fakt málo. Hoci plagát k filmu, na ktorom má Casper Van Dien pončo, až príliš pripomína C. Eastwooda vo filme Za hrsť dolárov, ale kvalitou za ním výrazne zaostáva. Je to tv film, čo by nevadilo, pretože až doteraz som mal šťastie na tv filmy, ktoré by sa za uvedenie v kinách nemuseli hanbiť. O tomto to povedať nemôžem, pretože televízne vyznelo absolútne všetko. Herecké výkony sú nepresvedčivé, výnimkou ostáva iba E. Borgnine. Postavy sú ploché bez nejakej psychológie, akcia nepresvedčivá, zle a hlavne neprehľadne zostrihaná. Príbeh, akých sme vo westernoch videli stovky, réžia uponáhľaná a hudby tam bolo toľko, že to miestami liezlo na nervy, hlavne v dialógoch. Navyše nezaznel ani nijaký pekný melodický hudobný motív, ktorý k westernom tak nejako patrí. Teda aspoň k takémuto typu westernov. Navyše zážitok mi dosť kazil nepodarený zvuk na DVD, kde dialógy boli strašne tiché a efekty a ruchy neprimerane hlasité. Milujem westerny, ale príbehy v nich sú výrazne odlišné od tohto. Mŕtvy žáner by potreboval oživiť niečim výnimočným. Naposledy zažiarili filmy Proposition, Muž proti mužovi, či Vlak do Yumy. Tomuto nemôžem diať viac ako dve hviezdičky. Film 40%. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou nějak dostávám chuť na westerny. Tenhle žánr mne nikdy netáhl, ale k stáru nějak měním chutě... Zatím nemám tedy potřebu shánět staré kousky s Johnem Waynem, ale pár posledních záležitostí mi sedlo a dostal jsem chuť na další. Tohle ale bylo už krapet slabší... Za prvé nechápu český název, jak k tomu distributor došel... Za druhé dvd cover je akčnější než celý film. Sice se tam dost střílí, ale celé to na mně působilo velmi televizně. Casper mi sedl víc v roli mariňáka hvězdné pěchoty, neý jako psanec, který najednou začne mít plné zuby zabíjení. Potěšila účast Ernesta Borgnine, který byl skutečný filmový veterán a nejeden western měl už za sebou. Bohužel i on už je tam někde nahoře... Dějově je to celé podobné tenkrát na západě. železniční magnáti chtějí spoutat USA kolejemi, ale v cestě stojí často nejedna farma. S někým se dá dohodnout odkup, jiný ji nepustí ani za dvojnásobek ceny. A tak je magnátem vyslána parta pistolníků, co tyhle paličaté farmáře donutí farmy nakonec opustit. Ti znají jen jeden způsob. zlikvidovat vše co se hýbe, ženy a děti taktéž... A tak čístí jednu farmu od druhé dokud nenarazí na tvrdšího farmáře a jeho pistolnické kámoše. Jenže hlavní záporák nebyl Henry Fonda a hudební pokres nebyla harmonika... Zkrátka a dobře, moc jsem si to neužil. Dávám tedy za dvě varianty jiné trasy železnice. * * ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama