Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nerozluční kamarádi Bobby a Ricky sní o tom, že se jednou prosadí jako profesionální boxeři. Mezitím ovšem přijmou nabídku losangeleského mafiána Maxe, aby v New Yorku asistovali jako "ranaři" černošskému gangsterovi Ruizovi při předání většího finančního obnosu. Celkem jednoduchá fuška se však stává, především díky Rickyho mimořádnému talentu pro průšvihy, mnohem komplikovanější záležitostí, než se na první pohled zdálo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Ranaři z pera Jona Favreau, mají tu velkou smůlu, že jim předcházeli Proutníci - taky jeho scénář. Nevím, jestli to tehdy bylo Limanovou režií, ten film byl prostě skvělý. Proutníci jiskřili, Ranaři se proti svému názvu táhnou a té blbosti Vincovy postavy je tam, aby to mohlo být vtipné, taky nestydatě moc ("to není startovací pistole, to jsem hlaveň ucpal červenym špuntem, abych byl nenápadnej"), ale když já mám pro tyhle filmy zavánějící nezávislostí a vzdorem takovou slabost. ()

Houdini 

všechny recenze uživatele

Byla to sice úplná ptákovina, ale protože jsem mněl z Rickyho velice podobný pocit jako Davson, tak jsem se skvěle bavil. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Sorry kluci, ale jste velmi nudní a ani rychlej jazyk Vincenta Vaugha vás nezachrání od 1*. Příběh má něco zajímavého v sobě? nemá. Herci jsou zajímaví? Nejsou. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, jeden z tech slabsich americkejch krimi serialu, ale porad je to daleko lepsi nez nemecke sracky. Hlavni predstavitele jsou docela sympataci, pribeh taky docela slusnej a dobre odsejpa a hudba taky nepatri k nejhorsim. Navic celkem dobra kamera. I pres vsechny klady to ale na vic jak 3* nebude. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Na hodinách ekonomie jsem často spal a gangsterský styl života nevyhovuje mým trávícím orgánům. Asi tím bych omluvil to, že jsem zcela nepochopil vychytralou mafiánskou účetní transakci. Za mnohem horší však považuji skutečnost, že mne totálně zklamali mí dva oblíbenci. Favreau natočením nudného snímku a Vaughn vytvořením postavy tak sympatické, že jsem ho jen díky doktorátu ze sebeovládání nestřelil přes obrazovku do palice. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na to, aby byla vtipná, byla postava Vince Vaughna až příliš pitomě otravná, no a jinak toho v Ranařích bohužel už moc nebylo. Závěr s návratem domů se ale Favreauovi scenáristovi povedl. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, jak nesnesitelný hovado hrál Vince Vaughn, jsem se u filmu nedokázal moc bavit. Jinak příběh taky není ničím zajímavý. Prostě průměrný nezávislý filmeček, na který za chvíli zcela zapomenu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taký divný nefunkčný mix drámy a komédie, ale tá komediálna stránka, ktorú má obstarávať debilná postava Vince Vaughna mi smiešna nepripadala. Práve naopak. Je otravný tým spôsobom, že sa modlíte, aby bol na scéne čo najmenej. No a postava Jona Favreaua je presne ten typ dobráka, ktorého všetci využívajú a tak ma jeho dramatická línia tiež príliš nebrala. Proste si za všetky problémy mohol sám. No a že sa po jednom pracovnom road tripe tejto nesúrodej dvojky ich život nakoniec trochu zlepší mi bolo nakoniec jedno. Zaujalo ma len množstvo vo vedľajších úlohách alebo doslova len cameo výstupoch. Napríklad hneď traja herci zo Sopránovcov alebo Sam Rockwell. Jediný kto sa nestratil ani vo vedľajšej úlohe talianskeho šéfika, je Peter Falk. Ten ma bavil. 4/10. ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Veliké zklamání. Od Jona Favreaua bych čekal podstatně víc. V podstatě vše co jsem dostal je tupá, nevtipná, otravná a NEUvĚŘITELNĚ debilní postava Vince Vaugha (snad nikdy mě ve filmu nikdo tak neiritoval) a utahaný děj, který je předvídatelný až to bolí. A to mám prosím nezávislé filmy celkem dost rád a hlavní protagonisty též. Nikdy víc. Snad si u mě se Swingers Jon vylepší reputaci. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Jalová komedie, kterou si produkovala, napsala, režírovala a nakonec i zahrála ústřední dvojice tragédů Jon Favreau a Vince Vaughn. Celý vejblitek pak byl vytvořen přesně ve stylu: "Jééé hele napíšeme si pro sebe film a bude to hlavně vo nás, jak jsme strašně vtipný a pořád se hádáme a pereme a jsme jako mafiáni...No a hlavně to bude jako vo nás, jak jsme vtipný. No a taky tam bude hodně vtipů a hlavně abysme v celým filmu hráli jenom my. A taky budem děsne vtipný..." Ehm. Problém je v tom, že Jon Favreau neumí hrát, režírovat a už vůbec ne psát scénáře, natož aby se mu snad poved jeden jedinej fór... a ztroskotanec Vaughn je jednoduše žalostnej... takže nejspíš těchhle 94 minut o ničem protrpíte stejně jako já. Jo,jo. Takhle to zkrátka dopadá, když mají v hollywoodu prachy na točení ty nesprávný lidi, přesvědčený o svým nekonečném talentu. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

docela nanicovatej snímek,z kterýho mi utkvěla v paměti jen věta.Vem si jí!Za to bych ženský mučil hodně dlouho a hodně tvrdě.Jinak slabší průměr.50%. ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Oproti Proutníkům velký krok zpátky. Vince Vaughn tu byl tak otravný, že jsem od poloviny koukal na film jen tak na půl oka a dělal si něco jiného. Hodně nezábavný film. ()

Honzick 

všechny recenze uživatele

Komedie je to přinejlepším průměrná ale pár dobrých hlášek tam určitě je:)..Za Vince Vaughna dávám jednu hvězdu navíc ale bohužel za Petera Falka musim dát jednu dolu ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Gansterka s pozvolným tempem a víc než akcí obsahuje směsici vtipných hlášek. Na pohodový zimní večer pohodový americký film s nádechem nezávisloti. ( kdysi to myslím na ČT dávali v rubrice Nezávislé americké léto, tak se snad i trefili ) ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Nenápadná, málo známa krimikomédia obsahujúca zopár sympatických nápadov, sympaťákov Favreau/Vaughn (a príjemne prekvapila i účasť Petera Falka, či mihnutie krásnej Drey de Matteo), ktorá sa však nejakým nedopatrením utápa vo vodách priemeru. A treba povedať, že zaslúžene, pretože väčšina z tých nápadov, akokoľvek boli dobré, pôsobila v konečnom dôsledku tak nejak nedôrazne, akoby ani neboli dotiahnuté do konca. Núka sa mi použiť i prívlastok "odfláknuté", avšak to by som sympaťákovi, ktorý to celé spískal (a ktorého som tentokrát pomenoval slovíčkom "sympaťák" najmä preto, že neviem, ako by som dané priezvisko mal vyskloňovať do požadovaného pádu) krivdil. Skrátka vyšumeli tak nejak do prázdna. Sem-tam sa len tak pozvoľna utrúsila nejaká vydarená hláška, pri ktorej som sa pousmial či zasmial, v lepšom prípade bola vtipná i celá scéna, avšak to je tak všetko. Ako celok je to vyložene priemerné, nevýrazné. Škoda, bolo by totiž fajn, keby sa s tým trošku viac pohrali - som presvedčený, že by to nepochybne pridalo na celkovom dojme a takisto aj kvalite snímky. 3/5 ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Zkouknout se to dalo, ale místy to nudilo. Jon Favreau se mi herecky líbil víc než Vince Vaughn. Dále byla dobrá sice malá, ale o to víc potěšující role Petera Falka. ()

Reklama

Reklama