Reklama

Reklama

VOD (1)

Victor Mancini je posedlý sexem, ale přitom se musí postarat o svou umírající matku. A to není zas tak snadný úkol, jak se zdá. V chytré černé komedii na motivy románu Chucka Palahniuka hrají Sam Rockwell, Anjelica Huston a Kelly MacDonald.
Film, který režisér Clark Gregg natočil na motivy románu světoznámého prozaika Chucka Palahniuka (Klub rváčů), vás zve na chytrou a vtipnou výpravu do hlubin sexuálního nutkání i k výšinám druhého příchodu Ježíše Krista! Victor Mancini (Sam Rockwell) je závislý na sexu. Kromě podřadné práce v podivném zábavním parku a svádění všeho, co se svést dá, ještě tahá peníze z důvěřivých lidí pomocí podvodu, který ho jednou může připravit o život. Teď nicméně stojí před těžkým úkolem. Aby zachránil svou umírající neurotickou matku (Anjelica Huston), musí přivést do jiného stavu její svůdnou lékařku. Je to úkol, který se snadno řekne, ale hůře plní. Zalknutí - to je škodolibá a zamotaná komedie o dysfunkci, spáse, lásce a libidu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (176)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Že to bude takhle dobrý, by mi předem hádat strach nedovolil. Četla jsem předlohu, dávno tomu, a úlevný je nepamatovat si, co nepodstatnýho tam dali a veledůležitýho vynechali. Floutkovská a krásně nezodpovědná nálada mi ale štymuje a přidělit roli chlapíka, kterej obslouží, co před nim neuteče na strom, Samu Rockwellovi ... to je jako na objednávku :). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem průměrný film, což by se také dalo čekat podle zdejšího hodnocení, jenže ono to tak ve skutečnosti vůbec není. Zalknutí je totiž originalitou přetékající pecka, kde hlavní roli ztvárňuje herec Sam Rockwell, kterého jsem až do shlédnutí tohoto filmu vcelku zdárně ignoroval. Prostě mi nepřišel ničím zajímavý, ale tady se ukázal v pravém světle, takovém, že ani závislák sexu by se nemusel za tento film stydět, i když je vlastně o něm. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ako pripomienka Palahniukovej predlohy to funguje velmi dobre. Navyse, aj napriek tomu, ze sa pochopitelne a podla ocakavania dost skrtalo z predlohy pri preneseni pribehu na celuloid, filmu sa dari udrziavat naladu a atmosferu knizneho originalu, hoc i v odlahcenej, redukovanej verzii. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nevyužitý potenciál nejsou ta spravná slova, ale napadnou vás jako první. Adaptace co knize ostudu sice nijak zvlášť nedělá, ale je to pouze nedomalovaná ilustrace k předloze. A to já nerad, trocha vlastní invence by neuškodila. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Nathan Larson: 1. Reckoner 2. The Rules 3. Navy Nurse 4. Sakura 5. If You Feel It 6. Satan Said Dance 7. Mellow Samba 8. Sin Terror 9. There's Been An Accident ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zvrhlé drama se spoustou sexuálních narážek s opět parádním Samem Rockwellem, který je závislý na sexu. Párkrát jsem se slušně zasmál a je zde i zajímavý zvrat, takže za doporučení film jednoznačně stojí. Já zůstanu na lepší trojce, protože ve druhé půlce mi přišlo, že filmu lehce dochází dech. 65% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Necekejte zadnou psycharnu ve stylu Klubu rvacu, ale spis takovou cernou komedii s opravdu originalnim pribehem. Sice tu neni nejakej vyraznejsi dej, ale film je natolik dobre napsanej, ze to nevadi. Navic tu je Sam Rockwell, kterej je pro podobny role naprosto perfektni a tohle mu fakt skvele sedlo. Postava prasaka, kterej pracuje v historicky vesnicce a dela si z toho prdel, vydelava si predstiranim duseni v restauracich, ma dementni matku, ktera si pri kazdy navsteve mysli, ze je nekdo jinej a ostatni pacientky si mysli, ze je vopichal a navic to je sexualni zavislak, kterej vojede kazdou, co potka. Nastesti krome tech duchodkyn, co ho vecne otravujou. No a o tomhle je vlastne celej film, Rockwell bud nekde nejakou suka, trapi se s matkou, dela problemy ve vesnici, nebo se poflakuje s kamosem, sype ze sebe paradni hlasky a pulku filmu si mysli, ze je potomek Jezise. Je to ujety, je to vtipny, je to skvela zabava a je tu paradni konec, ale kniha je stejne lepsi. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Dost průměrné zpracování Palahniukovy knihy. Osobně mě hodně překvapilo, že se do toho někdo vůbec pustil a když už, tak stopáž 88 minut rozhodně není adekvátní, a to už vzhledem ke komplikovanosti předlohy. Vysvětlit všechny okolnosti a objasnit motivaci některých postav se zde rozhodně nepodařilo. Už před začátkem filmu jsem si říkal, jak to všechno stihnou a moje pochybnosti se celkem brzy projevily. Pro diváky neznalé předlohy to můžu takto "nekompletní" působit dost bizarně. Alespoň je to dobře zahrané a jedna z postav nosí tričko Mastodon. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Gregg nie je Fincher, o tom žádná. Choke je jednou z tých slabších Palahniukových kníh a tiež sa mi nepáči, ktorým smerom to Gregg odstrelil ale niečo na tom filme je. Škoda toho škrtania a prepisovania ale najmä, čokoľvek od Chucka by mal robiť niekto s osobitným štýlom vizuálu a svojským spôsobom narácie. Inak bude výsledok zachraňovať len meno autora predlohy. 7/10 P.S. ...ale poodle sucks... ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobré. Zalknutí mě sice bavilo ze všech Palahniukových knížek nejmíň, ale ten pocit, co mám při jejich čtení, se filmu podařilo vystihnout docela pěkně. Jasně, Fincher by to natočil jinak, ale indie produkce (budget 3 mil. USD) se k téhle předloze fakt hodí. Moc bych si jednou přál vidět někompromisně zfilmovaný Program pro přeživší. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Velmi soft verze Palahniuka. Přitom jeho knihy jako krátké a psané velmi filmově jsou určitě vhodné k zadaptování. A Fincher dokázal, že i když se na plátně nemůže ukázat všechno, pořád jde vybrousit hrany. Tenhle film hrany nemá a Palahniuk bez hran nemá smysl nad rámec rutinní ilustrace. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film, ale to je spíše zásluhou Palahniukových hlášek. Adaptace je to spíš průměrná, a hodně trpí srovnáním s nedostižným Klubem rváčů. Choke vypadá velice obyčejně a působí poněkud televizním dojmem. Filmu neprospělo, že téměř neobsahuje vnitřní monology, což velice podkopává sílu předlohy. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Kniha mě střídavě nudila a rozčilovala, film mýma očima proplul a zase odplul jako bezbarvé, bezvýrazné nic. Sama za sebe mám Anjelicu i Kelly ve velké oblibě, nicméně tady hrály takové postavy, že i kdyby se na hlavy stavěly a mimické výrazy provozovali nohama, nebude se mi to líbit. Ale zase jsem vydržela až do konce, jestli za to jsou nějaké plusové body, možná spíš mínusové. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

I kdybych neznal autora literární předlohy, určitě bych se během sledování snímku dovtípil, že tenhle kousek musel napsat tentýž člověk jako Klub rváčů. Ta provokativnost a snaha o mystifikaci je hodně podobná. Bohužel to se nedá říct o postu režiséra, protože Gregg je o dvě třídy slabší než Nolan a je to na tom filmu hodně znát. Zalknutí nemá ani zdaleka takovou atmosféru jako Klub rváčů a nemůžete obdivovat jemné režisérovy finesy. Funguje to spíš na bázi hlášek, fórků a provokací, sexuálních narážek v prostředí puritánské Ameriky. Zatímco Klub rváčů se zabývá fenoménem násilí, Zalknutí se zabývá lidskou sexualitou. Je to vlastně podobně jako Miri a Zack točí porno romance v hodně netradičním prostředí a s hodně netypickými hrdiny. Pokud vám připadal Klub rváčů příliš kontroverzní, pak se Zalknutí vyhněte, protože tady nefunguje ta přidaná umělecká hodnota. Ale osobně jsem se slušně bavil, i když to nebyl žádný velký intelektuální zážitek. Prostě jen takový komediální úlet. Celkový dojem: 70 %. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Ne, není to další Fight Club, ale bavil jsem se i přes skutečnost, že jsem z Palahniukových knížek nezahlédl ani obal nebo písmenko. Gregg má místy problémy se ztrátou tempa, ne každý vtip je opravdu vtipný a Viktorova povrchní nesympatičnost je do dobré poloviny problém, ač je to vlastně další cool hovádko s hlavou v pr_eli. Chleba se láme za polovinou, když přibývají trable, dostavují se pointy a Rockwell začne hrát na emocionální struny. Tady je Zalknutí vynikající. A při samotném konci (policejní výslech, líbačka v letadle) jsem měl malé nutkání jít na slabší čtyři. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Bravúrne zvládnutý, nenásilný, úchylne načrtnutý príbeh, ktorý však neschádza z koľají a udržuje si dojem vysoko nezávislého filmu s perfektnými hercami a vyváženým spracovaním príbehu. Príbeh je absolútnou čerešničkou, originálny, štedrý na humor, i tragédiu. Línia medzi nimi je taká tenká, že by nejeden schopnejší režisér pri nastavovaní rovnováhy stratil balans, no Clark Gregg udržal svoj debut v dokonalej symbióze. Herci sú ozdobou filmu, okrem Rockwella, ktorý určoval herecké tempo, som po dlhej dobe herecky sympatizoval aj s Anjelicou Huston. Odkaz na tvorcov filmu 'Fight Club' ma trošku zarazil, hlavne po zhliadnutí, teraz ale aspoň nemusím nadávať na jeho prvoplánový význam, pretože ak nie po vecnej stránke, tak sa tvorcovia k nemu priblížili aspoň kvalitou. 80%. ()

Reklama

Reklama