Reklama

Reklama

VOD (1)

Victor Mancini je posedlý sexem, ale přitom se musí postarat o svou umírající matku. A to není zas tak snadný úkol, jak se zdá. V chytré černé komedii na motivy románu Chucka Palahniuka hrají Sam Rockwell, Anjelica Huston a Kelly MacDonald.
Film, který režisér Clark Gregg natočil na motivy románu světoznámého prozaika Chucka Palahniuka (Klub rváčů), vás zve na chytrou a vtipnou výpravu do hlubin sexuálního nutkání i k výšinám druhého příchodu Ježíše Krista! Victor Mancini (Sam Rockwell) je závislý na sexu. Kromě podřadné práce v podivném zábavním parku a svádění všeho, co se svést dá, ještě tahá peníze z důvěřivých lidí pomocí podvodu, který ho jednou může připravit o život. Teď nicméně stojí před těžkým úkolem. Aby zachránil svou umírající neurotickou matku (Anjelica Huston), musí přivést do jiného stavu její svůdnou lékařku. Je to úkol, který se snadno řekne, ale hůře plní. Zalknutí - to je škodolibá a zamotaná komedie o dysfunkci, spáse, lásce a libidu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

predators 

všechny recenze uživatele

Musíte, jak se říká, přijít k tomu na chuť :-) Někomu může vadit lehce depresivní nádech a zaměření filmu. Toto se ovšem s přibývajícími minutami mění a vy zjišťujete, že se vám to vlastně líbí. A tak budete s nadšením a očekáváním sledovat, zda-li se Samu Rockwellovi a jeho šarmu nějaká ta slečna "ubrání". :-) Originální a občas i zábavné...a opatrně s tím jídlem! :-)) 76% ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

U filmu Choke je možná dobré nevědět, kdo je Chuck Palahniuk, případně nečíst (či nemít rád) jeho knihy. Onen zoufalý pocit nutkání najít sebe sama, najít určitou universální pravdu nebo nadpozemský smysl v něčem tak vulgárním, jako je život sám, je ve snímku skoro redukován na něco jako romantickou komedii. Vyzní to ovšem mnohem lépe a skoro by to stačilo na čtyři hvězdičky, já se však stejně nedokážu zbavit pocitu, že s větším rozpočtem, lepším scénářem nebo prostě něčím... víte co. Tohle není Fight Club a ta původní látka na nový Fight Club nestačí a je ode mě nefér snímek posuzovat právě podle těchhle kritérií. Já ty čtyři dám. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem nic nečekal, nevěděl jsem, o čem to je a ani jsem nevěděl, kdo všechno tam hraje. Zkrátka a dobře, nechal jsem se překvapit. A překvapený jsem byl i na konci, jak se dá zazdít opravdu zajímavé téma… Choke není špatný film, bohužel mi přišlo, jakoby si liboval v tom, že skáče z komedie do rodinného dramatu (a ne moc plynule). Navíc, všichni zúčastnění mají za sebou mnohem lepší role, kde toho předvedli mnohem víc (pokud chcete vidět Sama opravdu hrát, pusťte si Moon či Frost/Nixon, pokud chcete vidět hrát Kelly, pusťte si Boardwalk Empire nebo Trainspotting a pokud chcete vidět něco víc z Paz, tak taky vám doporučím Boardwalk Empire :-)) Ten twist na konci je sice fajn a nečekal jsem ho, ale to je asi to jediné opravdu zajímavé na tomto filmu. Jinak je to veskrze průměrný snímek o několika zvláštních lidech…50 %. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Bravúrne zvládnutý, nenásilný, úchylne načrtnutý príbeh, ktorý však neschádza z koľají a udržuje si dojem vysoko nezávislého filmu s perfektnými hercami a vyváženým spracovaním príbehu. Príbeh je absolútnou čerešničkou, originálny, štedrý na humor, i tragédiu. Línia medzi nimi je taká tenká, že by nejeden schopnejší režisér pri nastavovaní rovnováhy stratil balans, no Clark Gregg udržal svoj debut v dokonalej symbióze. Herci sú ozdobou filmu, okrem Rockwella, ktorý určoval herecké tempo, som po dlhej dobe herecky sympatizoval aj s Anjelicou Huston. Odkaz na tvorcov filmu 'Fight Club' ma trošku zarazil, hlavne po zhliadnutí, teraz ale aspoň nemusím nadávať na jeho prvoplánový význam, pretože ak nie po vecnej stránke, tak sa tvorcovia k nemu priblížili aspoň kvalitou. 80%. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení trvalo tři týdny. (gjjm)
  • Film byl dokončen pouhé tři dny před prvním promítáním na festivalu Sundance. (gjjm)
  • Ve filmu se objeví autor knižní předlohy Chuck Palahniuk, je to muž, sedící v závěru v letadle vedle Victora. (gjjm)

Reklama

Reklama