Reklama

Reklama

Výřečný Jack McCall řekne cokoli, jen aby dosáhl svého. Když se ovšem pokusí podvést jednoho duchovního guru, zjistí, že jeho život závisí na kouzelném stromě o tisíci listech… jeden za každé slovo, které mu zbývá. Jack teď musí přestat mluvit a přijít na nějaký nekonvenční způsob komunikace, nebo to má spočítané. (Magic Box)

Videa (17)

Trailer

Recenze (225)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Je to něco trochu jiného než jsem od Eddieho zvyklá, ale je to skvělý film. Nechápu, proč má tak špatné hodnocení. Jasně, příběh je trochu fantas magorie, ale přiznejme si to, na světě jsou miliony lidí, kteří by takový strom potřebovali, aby si uvědomili důležitosti života, který žijí. Škoda, že něco takového vážně neexistuje. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Poskytnout ukecanému negrovi (nic ve zlém) tisíc slov do konce života, tak by za dvě minutky bylo dokecáno a po veselém pohřbu by mohly naběhnout titulky delší, než celý snímek. Jenže Eddie Murphy tentokrát šetří slovy, což umožňuje natáhnout stopáž na hoďku a půl, ale zbavuje ho to jeho v podstatě jediné herecké zbraně, takže rukama máchající němý žvanil mne nedokázal ukecat k udělení většího počtu hvězd. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Mluviti opadlý list, mlčeti život. Arogantní reklamní agent Jack McCall dostal do vínku výřečnost a také obchodní talent a obojí dokáže náležitě využít ve svůj vlastní prospěch a profit, V jeho životě však přijde den, kdy bude muset vážit každé své slovo, neboť existuje duchovní strom života, se kterým bude brzy spjat, a to DOSLOVA na život a na smrt. Tisíc listů na stromě představuje tisíc slov, které může za svůj život říct. Až je vyčerpá, s posledním opadlým listem zemře. Jistý duchovní guru to na něj narafičil a podvedl ho ohledně i kšeftu s jeho málo obsáhlým literárním dílem. Přesvědčit své blízké okolí, že jindy výřečný Jack musí zůstat němý, nebude vůbec snadné. Ještě těžší bude najít způsob, jak se zbavit toho prokletého stromu. Jacka tedy čeká výrazné omezení jeho verbálního projevu, jak doma, tak i v práci, ale vyplnění děje byla docela mizérie. Pravda, našlo se pár (téměř) vtipných scének, ale jelikož Jack byl nesymp a náfuka, jen obtížně jsem k jeho postavě hledal humorné souznění. A Murphyho herecký projev mě nechytil. Dokázal jsem si totiž na jeho místě představit třeba takového Jima Carreyho a jeho pestrou škálu ksichtů, s kterou by vyrukoval, a to i v případě hrozící nudy. Murphy s ničím takovým nepřišel a spíše jen trapnil. Je však pravdou, že scénky nebyly nijak excelentně sepsané, ani dostatečně invenčně vymyšlené, aby se z nich dalo něco zajímavého vyrazit. Film se dostal do stereotypního kruhu omílání jednoho a totéž. A na to, jak byl krátký, působil nezřídka rozvlekle. Morální ponaučení táhlo z filmu na sto honů. A aby film měl lepší vyznění, nesměl by být komedií a být mládeži přístupný. Pohaslou superhvězdu Eddie Murphyho, se ani tímhle filmem s originálním námětem, nepodařilo vrátit do první herecké ligy. Brian Robbins rozhodně není typem režiséra, který by točil divácké hity. Murphy se do jeho průměrně tvůrčích rukou svěřil už potřetí a nikdy z jejich spolupráce nevzešlo nic mimořádného. Ve vedlejších rolích hodnotím kladně Kerry Washington. Po delší době černoška, na kterou se dalo dívat. Na tenhle film se taky dalo dívat, to ano, ale kolikrát už tady byl film s námětem o napraveném arogantním sobci. Tady se na to šlo neotřele přes kouzelný strom. Tahle čitelná moralitka v takto průměrně zábavném balení sice není na škodu, ale to pojetí bych celkově změnil a odboural tu nezajímavou komediálnost. Ovšem z hlediska mé profese jsem (tiše) trpěl, spolu s Eddiem Murpym, při představě, že někde existuje strom, se kterým jsem spojený, a po každém mém napsaném slovu, z něj upadne list. 60% ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Pohodový film, ktorým som si vôbec nepokazil vianočný deň. Eddie Murphy je dobrý komik a hlavne jeho filmy zo začiatku kariéry som mal veľmi rád. Potom upadol do blbostí, ale týmto filmom ma opäť dokázal rozosmiať. Hlavne scéna z kavierne. Len neviem prečo tvorcovia viac nepoohlalili prečo práve jemu sa stalo to čo sa stalo. Rozmýšľal som, že keby dajako často klamal tak chápem. Tu trošku ostalo hluché miesto, ale film ma bavil. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Eddie si přecejen v poslední době mírně polepšil, škoda že jen mírně. Tenhle materiál není nikterak trapnou záležitostí jak v poslední době několikrát bohužel zažil. Vlastně bych řekl že je to jeho za posledních 5 let nejlepší film. Příběh, kdy nejde o nic menšího než o napravení hříšníka, neoplývá sice zrovna kdovíjakou originalitou, ale třebaže Imagine That měl svého Thomase Hadena Churche, tady jsem si zase vychutnal každou minutu kdy se na plátně objevil Cliff Curtis. Trošku s rozpaky očekávám kdy padesátník Eddie přestane zdařile maskovat svůj věk a začne se převtělovat do starších rolí. Ve filmu, kde si nemůže dovolit více než 1000 slov, bohužel nepříjde ke slovu jeho pověstná vyřídilka. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Přestože natáčení skončilo už v roce 2008, v kinech byl snímek uveden až o 4 roky později. (KucC)
  • Film se natáčel v Bel Air v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)

Reklama

Reklama