Reklama

Reklama

Po automobilové nehodě upadne Arthur do kómatu. Pak musí čelit podivné záhadě: co dělal na oné cestě blízko Cherbourgu? Jedna ze sester v nemocnici zapíše do sešitu znepokojivý výlev nesrozumitelných vět vyvěrajících přímo (z kořenů) jeho nevědomí. Tehdy začíná Arthurův úžasný zážitek; stane se vyšetřovatelem vlastního života. Jsme-li zahlceni traumatem našeho nevědomí, měli bychom opravdu vzpomínky, které nás tíží, odsunout pryč? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Asi jsem to nepochopila ... Celý film si říkám, jak si s takovým námětem Francouzi umí pohrát a podat ho zajímavým a neotřelým způsobem tak, jak to umí jenom oni a pak přijde závěr a já jsem v pr ... háji. Byla jsem zhruba 88 minut svým způsobem ráda, že pobírám veškeré souvislosti, jak a co se s Arthurem děje. Co ve své snaze porazit amnézii prožíval, jak se postupně dopracovával ke znovunalezení svých vzpomínek a dával do kupy poslední dílky jednoho velkého puzzle paměti. Po celý čas jsem si užívala ten odlišný způsob zpracování dramatické zápletky, než je častokrát k vidění u jiných produkcí. Předlohu jsem nečetla, ale jestli je to zakončení příběhu stejné tam jako ve filmu, tak to je masakr. Pokud si ale Richard s Ericem se scénářem hráli a mysleli si, jak je ten neukončený konec vtipný, že je to nějaká ultra zajímavá scénáristická perlička, kdy si divák všechno domyslí ve změti náhodných obrazů rychle jdoucích po sobě, pak se zmýlili. Hodně. Těch posledních pár okamžiků veškerý můj pozitivní dojem z kompletního snímku úplně pokazil a naštval mě. Ale jak říkám ... asi jsem to nepochopila. 2,5* ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ušlo to. Taká príbehová kokotinka pre skromných. Ale čo sú toto za komentáre? "ČESKOSLOVENSKÁ Pay-TV PREMIÉRA: FILMBOX = 7.3.2013, réžia českého znenia (Saga TV) = ?+Pay-TV PREMIÉRA: FILM+ = 22.10.2014, réžia českého znenia (MAGIC BOX 2013) = VERONIKA VESELÁ". Ti jebe? :D Koho toto zaujíma Kennet "Andersson" ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nádherně a hlavně neotřele budovaná atmosféra a pomalinku odhalované tajemství by spolu tvořily skvělý film. To by ovšem nesměl přijít stupidní konec, který měl zřejmě diváka za každou cenu šokovat. Inu, povedlo se, jsem v šoku a absolutně nechápu, jak někdo může zazdít tak dobrý film takovou pitomostí. Ten, kdo první přišel s nápadem vícenásobných rádobyšokujících zvratů, by měl za trest do konce života sledovat všechny filmy, které se v téhle hlouposti opičí. A zároveň mu přeji dlouhověkost. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nakrútené presne tak, ako sa na mysteriózny thriller, kde neviete spoločne s hrdinom, kde je predstava a kde realita, patrí. Postupné skladanie mozaiky do celku, ktorý sa zrejme na konci nezloží, pretože tvorcovia mali po efektnom spracovaní asi dojem, že sú príliš prvoplánoví a ich film je v skutočnosti ťažký art, tak to treba poriadne sťažiť aj divákovi. No a výsledkom je napríklad tunajších 50%, pričom s uzavretejším záverom to mohlo byť aj o 25% vyššie. Každopádne zaujímavé sledovanie a frustrácia z konca ma asi prinúti si tento krátky film pozrieť ešte raz. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Nesliboval jsem si od toho nic, chytil jsem to večer v polospánku na CS Film-Horror Film. Ale nelitoval jsem. Je to mrazivý, těžko odhadnutelný, v některých momentech to působí trochu jako Angel Heart. I ta francouzská atmosféra je fajn. Fakt jsem byl napjatej jak struna... Je asi fér dodat, že hodnotím jenom asi tři čtvrtiny filmu, protože jsem pak usnul. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ Pay-TV PREMIÉRA: FILMBOX = 7.3.2013, réžia českého znenia (Saga TV) = ?+Pay-TV PREMIÉRA: FILM+ = 22.10.2014, réžia českého znenia (MAGIC BOX 2013) = VERONIKA VESELÁ (23.10.2014) ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Každý v sobě nosíme tři různé lidi.. Toho, kterým bychom chtěli být, toho, kým si myslíme, že jsme, a toho, kým skutečně jsme.." ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

40% — Zajímavá myšlenka a v zásadě i zajímavé zpracování. Sice jsem uprostřed asi dvakrát na chvilku zaklimbal únavou, ale nit jsem udržel. Závěrečná část filmu začínala dávat konečně smysl a vyřešení záhady s bratrem hlavního hrdiny jsem považoval za pointu celého filmu. Než došlo na posledních pár vteřin, které to všechno zabily. Ani jsem nepochopil proč. Někdy mi přijde snaha autorů za každou cenu v posledních záběrech šokovat diváka a vyznění celého filmu klidně obrátit naruby až k smíchu. Spíš to ve většině případů považuji za podvod na divákovi než za přínos. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Zbytečně překombinované, zpočátku navíc nudné a ke konci zase nedořešené. Celkově prosté zklamání, není proč to vidět. ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi mysteriózní…tak jsem zase jednou viděl film, který má po autonehodě pacienta s lokální amnézií a nevyřešeným traumatem z dětství, pěkné, skoro občas lehce hororové obrázky, velmi obratně nasnímanou akci a sympatické herce a velmi čipernou Marion Cotilard. A jak se sluší na francouzský mysteriózní trihller, nemá logický konec, uspokojivé rozuzlení a klidně by mohla být i dvojka…A na tu já koukat nebudu, úplně mi to stačilo. Jak tu psali mnozí přede mnou, film mě bavil a konec mi ho úplně zkazil. Dal jsem 40%...a to jenom kvůli té Marion.. ()

Xmarc 

všechny recenze uživatele

Výborná atmosféra, stylizace, skládání zpočátku chaotických útržků paměti. Opakované uzavírání předchozího děje, kdy divák zjistí, že ještě stále nešlo o reál, ale výjevy způsobené kómatem a následným stavem, působilo na jednu stranu už přeplácaně a divákovi to může ve výsledku přinášet jistou dávku frustrace díky zmatku, co teda už realita je a co ještě ne, a že doposud poskládané střípky děje ještě nemusí ve výsledku nic znamenat, nicméně i to může být bráno jako jisté poselství. Jak můžeme vědět, jestli právě taková nemůže být skutečnost daného stavu způsobeného těžkým úrazem? Neschopnost uvědomit si realitu, co se opravdu stalo a co je jen v naší hlavě, a vyznat se v tom. ()

Marty1905 

všechny recenze uživatele

Přesně tyto typy filmů nemusím. Člověk musí dávat extrémní pozor, aby se neztratil v ději. Když se vám už podruhé pacient probudí z kómatu a vy zjistíte, že se celé předchozí odehrálo pouze v jeho hlavě. Když pak nastala část filmu, kde bylo očividné, že nyní už je to doopravdy. Zničení celého dojmu z filmu byl naprosto nepovedený závěr, kde se člověk bohužel nedozví, kdo tedy oba chlapce před 30. lety autem porazil. Ze směsice obličejů letící rychlostí světla se moc vyčíst nedá.  Buďto tam závěr prostě nebyl nebo jsem ho prostě nepochopil. Za mě tedy celkem pěkné zklamání :/ 10% ()

Reklama

Reklama