Reklama

Reklama

Goong

(seriál)
  • Jižní Korea (více)

Epizody(24)

Obsahy(1)

Chae-kyung je 19-ročné spontánne a veselé dievča pochádzajúce z chudobnejších pomerov. Jej pravým opakom je korunný princ Shin, z ktorého sa počas života v paláci a prípravy na svoju budúcu úlohu stal veľmi osamelý a chladný človek. Vďaka sľubu ich starých otcov sa Chae-kyung a Shin stanú v mladom veku manželmi a do života kráľovskej rodiny tak vstúpi princezná neurodzeného pôvodu, ktorá ale so sebou do paláca prináša život, lásku a optimizmus. Pre Chae-kyung je náročné zvyknúť si na život princeznej, ktorá nemôže bez dovolenia ani len navštíviť svoju rodinu, a zložité jej to robí aj Shin, ktorý z "politického manželstva" nie je nadšený a dáva to patrične najavo. Postupom času, bezprostrednosťou Chae-kyung a vplyvom rôznych okolností, ako je napríklad návrat princovho bratranca a pôvodného korunného princa, sa však mení život členov kráľovskej rodiny a pomaly sa roztápa aj Shinovo srdce... (artemis2)

(více)

Recenze (13)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že jsem to měla zhlédnuté, no, ani ne ve třech dnech. Jenomže důvodem nebylo zase tak to, že by mě to tak hrozně moc zajímalo, honem, honem, co dál?! Ale to, že jsem spousty scén přeskočila. Nebavilo mě poslouchat, jak se v paláci pleticháří, jak se baví král a královna, co řeší její rodiče. Naprostej nezájem. Jediné, co mě bavilo, a bavilo mě to opravdu hodně, bylo sledovat vztah Chaekyung a Shina - tedy ze začátku. Pak už mě moc nebavilo, když docházelo k těm různým nedorozumněním. Ale tihle dva měli mezi sebou opravdu nádherné scény. To kvůli nim jsem to dokoukala až do konce. A ještě hudební doprovod se mi líbil (tak on je skoro ke každému k-dorama dobrý hudební doprovod, vždycky to dorama má tu svou písničku (kterou si častokrát i stáhnu). Mohla bych to doporučit, ale ne jako celek. Jsou tam skvělé chvíle, ale i naprosto zabité pasáže, které jsem prostě bez milosti přeskakovala. Ale to, co jsem nepřeskočila bylo občas k uzoufání roztomilé... ^^ Je to totální střed, jinak tohle ohodnotit nejde (mně). Určitě by nebylo na škodu seriál tak na polovinu zkrátit, vystřihat všechny ty scény, co mě nebavily, a byl by to plný počet :-) Btw. určitě se podívejte i na speciál, pobaví. Přeloženo. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Ze všech rolí, kde Eun Hye Yoon hrála, se mi tady líbila nejvíc. Ta praštěnost jí prostě maximálně sedla. Na to, že má seriál 24 dílů, mi to uteklo jako voda. A to i přesto, že v první polovině díly nekončily vůbec zajímavě, a proto jsem neměla potřebu hned si pustit další. Díky medvídkům jim to ale odpustím. Křen Lee Yul mi zpočátku vůbec nevadil, ale na konci ho bylo až moc. Zato Hyo Rin jsem nemohla vystát od samého začátku. Myslím, že tohle milé dorama patří k takové té korejské klasice, kterou by měl vidět každý, komu tenhle žánr něco říká. 3,5* ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Co mě bavilo - sledovat vztah Shina a Chaekyung. Pravdou je, že palácové intriky nebyly nic moc a po pár dílech mě omrzely. Ale jinak se mi tento seriál líbil. ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal zajímavě, ale pak se začalo všechno táhnout jako sopel a opravdu nevím, jestli to někdy dokoukám do konce. Nehledě na to, že princův bratránek a jeho máti mě neskutečně iritovali a některé jejich scény jsem musel přeskakovat.. UPDATE: Tak ne, myslím, že to nikdy nedokoukám. Tenhle seriál mě unudil xmrti. Manhwa je ale dobrá. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Jediným problémom tohto seriálu je jeho rozťahanosť a na smrť ubíjajúce rozhovory všetkých kráľovien, kráľa, princov a princeznej. Priznám sa, že po niekoľkých častiach som už nemohla a tieto nudy som preskákala. Inak je príbehu veľká škoda, pretože to čo sa odohrávalo medzi mladými či už v škole alebo inde bolo rozhodne zaujímavé a vôbec nie nudné. Palácové pletichy boli tiež dobré podporovali príbeh ale čo je moc to je moc. A koniec to zabil, teraz príde spoiler, čakať, ktoré bolo podľa deja splodené nepoškvrnene to už trochu prehnali :-) ()

skretik 

všechny recenze uživatele

Taká lepšia 3+ No, začalo to super... až na pár hluchých a zbytočne prdžovaných miest to bolo bezva... druhá polovica sa strašne ťahala a až zase koncové časti boli fajn, aj keď trocha príliš ako soap opera :) ()

artemis2 

všechny recenze uživatele

Ach joj, keď som tento seriál pozerala, cítila som sa ako keby som sa vrátila do mojich pubertálnych liet. :) Občasné pojašené dialógy a scény mi tu vôbec nevadili a nemohla som inak ako sa proste schuti baviť. Väčšia časť deja sa prikláňa skôr ku komédii a v prípade, že kórejský štýl humoru Vám je blízky, o smiech určite nebudete mať núdzu. Romantika, určitá vážnosť spojená so životom v paláci a etiketou a tiež humor sú vo vyváženom stave a tak som sa aj napriek dlhej minutáži nepristihla pri tom, že by som sa nudila a čakala kedy to konečne skončí. Sledovanie tohto seriálu bolo pre mňa potešením a určite sa k nemu budem často vracať. ()

mi0 

všechny recenze uživatele

Skoro rozpávkový príbeh - chudobné dievča Chae-kyung sa zhodou okolností dostane do kráľovskej rodiny, kde sa musí pripraviť na novú úlohu - kráľovná krajiny (hoci len formálna). Plánovaná svatba bez akýchkoľvek citov, ťažký život v paláci, závisť v očiach druhých, učenie množstva kódexov a bontónov i princová stará láska - to všetko musí mladá študentka umenia zvládnuť. Avšak namiesto toho, aby sa prispôsobila palácu ona, palác sa pomaly mení a prispôsobuje charizmatickej a nespútanej Chae-kyung. Seriál asi vhodný pre dievčatá no mne sa to aj tak páčilo, hlavne herecký výkon hl. predstaviteľky Eun-hye Yun :) ()

Kimm2 

všechny recenze uživatele

Strašně dlouho jsem se na tohle chtěla podívat, protože to bylo tak strašně populární. Jediné co jsem našla byl ale Goong S (o čemž jsem absolutně netušila, že je to pokračování) a přišlo mi to tak zmatené, strašně se to vleklo, herci mi připadali nesympatičtí. Takže jsem to po díle a půl vzdala. Zhruba po půl roce jsem zjistila, jak se věci mají a s radostí jsem začala sledovat. Jediné mínus bylo, že zhruba v půlce až ke konci, seriál upadl do těžké deprese a tak se to táhlo více než neuvěřitelnou čtvrtinu seriálu. Proto se klidně přiznám, že jsem některé části přeskakovala. Přesto se to podle mě vydrží přetrpět, už jenom kvůli velmi dobrým hercům a milému závěru. ()

matini 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že jsem téměř celý seriál sledovala s anglickými titulky a díky tomu, že nejsem zrovna výborný angličtinář je možný, že mi několik věcí uniklo. Ale na tom, že se mi příběh líbil to nic nemění. Seriál mě bavil, i když je pravda, že pár zdlouhavých a někdy i maličko zbytečných scén se tu taky našlo. Ale pokud hodnotím jako celek, tak se mi to vážně líbilo. Příběh ve kterém nechybí láska, přátelství, spousta pletichaření a díky vtipným scénám spousta zábavy. ()

Gada 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mne neoslovil, přiznám se, že jsem přetáčela. To jak se hlavní hrdinka vyloženě podbízela Shinovi mě vadilo. Udělali z ní úplně "blbou" holku. Nedalo se na to koukat. Pořád jsem čekala, že to začne nabírat nějaké tempo a nic. Polovina dialogů byla naprosto zbytečná. Nikdy neříkej nikdy, ale myslím, že už znovu neuvidím. A protože jsem přetáčela a nebavilo mne to, tak 2*. ()

EsterH 

všechny recenze uživatele

Je možné spojiť v jednom seriáli trocha šibnutú rodinu, prostredie strednej školy a život kráľovskej rodiny? S trochou fantázie evidentne áno... Je rok 2006 a v Kórei vládne monarchia, ktorá chce byť zároveň moderná aj konzervatívna a vzorom pre občanov svojej krajiny. Neuvedomujú si, že aj rodina je dôležitá, to si korunný princ, ktorý je osamelý uvedomí až vtedy, keď spozná svoju manželku, ktorú získa vďaka dohodnutému sobášu. Bolo tam veľa osôb, ktorých správanie je na zabitie - malý brat a vlastne celá švihnutá rodinka, ukníkané spolužiačky a v podstate aj princ Shin - studený ňufák, ktorému ale aj tak prajete, aby nemusel do konca života objímať len medvedíka... Veľkým mínusom bol veľký počet častí.. ak by ich bolo obligátnych 16, zaslúžilo by si to aj vyššie ocenenie, lebo to proste bola zábava a pekne sa to pozeralo... ()

Reklama

Reklama