Reklama

Reklama

Nezdolný Everest

(seriál)
  • Česko Everest: za hranice možností (více)
USA, (2006–2009), 14 h 20 min (Minutáž: 44–48 min)

Scénář:

Steve Eder

Kamera:

Matt Green

Hrají:

Mark Inglis
(další profese)

Série(3) / Epizody(19)

Obsahy(1)

Série z produkce Discovery Channel o expedicích na Mount Everest žánrově mezi dokumentem a reality show. Každá sezóna zachycuje výstupy jednotlivých expedic po severní straně z roku 2006, 2007 a 2009, všechny pod taktovkou novozélandského horského vůdce Russella Bricee. Díky všudypřítomné kameře a speciálním kamerám umístěnm na helmách šerpů, můžeme být svědky napínavého boje horolezců (jak profesionálů, tak amatérů) v drsném prostředí nejvyšší hory, který je často pouze zosobněním zápasu se sebou samým. (void)

(více)

Recenze (25)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je úžasné sledovat z takové blízkosti všechno, co v dnešní době souvisí s výstupem na Everest, na stranu druhou je Beyond the Limit absurdním dokladem toho, že si dneska můžete na Everestu točit už i reality show. A času na to máte dostatek. Stačí si třeba něco natočit když čekáte několik hodin ve frontě pod vrcholem. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Nelíbí se mi, jak to celé degraduje tento krásný a nebezpečný vrcholový sport. Nelíbí se mi, že je všechno na prodej a že boaháči, kteří si myslí, že jsou neohrožení, riskují životy "šerpů", kteří jim dělají průvodce. Nelíbí se mi, že se z Mount Everestu stala atrakce, jejíž krásu teď hyzdí odpadky. Ale i přes to všechno bylo krásné nahldéhnout do takové expedice.. ()

Reklama

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Zlej sen profesionálních horolezců. Komerční výprava narvaná amatéry, kyslíkem a chudáky šerpy, kteří jim vydláždí cestu kilometry jistících lan a spoustou O2 bombiček až k vrcholu. Takže neuvidíte Radka Jaroše nebo Martina Minaříka, jak podávají špičkové výkony v obtížném terénu alpským stylem bez kyslíku. Jenže tohle taky není k zahození. Jednak mě potěšilo, že se jde normálkou ze severní strany, kterou jsem neznal tolik jako tu jižní a taky si uvědomíte, kvůli jakým trotlům musel v 96tým umřít Hall a Fischer. A abych byl korektní, tak uvidíte i frajera bez nohou nebo astmatika, což jsou i s pomocí šerpů velký borci. Everest je úžasná hora a vzhledem k tomu, že záběrů s elitními horolezci je dost, není špatný, že díky Discovery máme teď téměř kompletní představu o tom, kteří lidé se o zdolání pokoušejí. Ještě by to chtělo video s "kolibříkem" Bémem, jak ho tlačí skupina šerpů na summit. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Degradace Mount Everestu boháči, co myslí, že si koupí všechno a všechny. Lehkomyslně hazardují s životy Šerpů a dělají si "selfíčka" na vrcholu. Za nimi je zničená krajina a tuny odpadků. Pro ně adrenalinový zážitek. Bez řádného výcviku, bych se na ně vyprdnul, at okusí pravou sílu přírody. Nicméně úchvatné záběry a dramatické okamžiky posouvají dokument do nebeských výšin. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Zavedl bych to jak v Bhutánu: Nad 6000mnm. vstup zakázán-nazdar.... Takhle si tu stejně jen banda pracháčů s hromadou vybavení, šerpů, asistentů, trenérů a poradců honí ego jak vylezli na ten nejvyšší Everest. Zůstává po nich jen bordel a skála ze které se duchové už dávno odstěhovali někam dopryč (kdo by taky chtěl bydlet v lunaparku). ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama