Reklama

Reklama

Barbie: Motýlí víla

  • USA Barbie Mariposa and Her Butterfly Fairy Friends (více)

Obsahy(1)

Vydejte se společně s Barbie do úplně nového světa, kterému vládnou motýlí víly! Mariposa je krásná motýlí víla, která ráda čte a sní o světě, jenž leží za branami jejího domova v zemi Flutterfield. Bezpečí Flutterfieldu střeží královnina kouzelná poblikávající světélka. Pak ale královnu otráví zlá víla Henna a světla jedno po druhém zhasínají. A tak musí statečná Mariposa a její přátelé vyrazit na cestu za hranice bezpečného města, aby společně nalezli protilátku, která by královnu zachránila. Přidejte se k motýlím vílám na jejich vzrušujícím dobrodružství, které všechny jednou provždy změní! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem napsala jinde ... tohle jsou filmy speciálně točené pro určitou věkovou skupinu, takže zůstávám u hodnocení tří hvězdiček. Kdyby hodnotila moje dcera, všechny filmy s Bárbínou a všechny filmy o koních mají plný počet :-) Takže za mě nadprůměr, spokojenost. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Dobrodružství z Fairytopie volně pokračují díky nové motýlí víle jménem Mariposa. Nyní se naše známá víla Elina stává pouhou vypravěčkou a představuje nám celý nový svět Flutterfield. Stejně, jako v jejích dobrodružstvích, i tady je mnoho hodných a zlých víl, rozumných i nerozumných… také jsou tu roztomilí malí přátelé a nechybí opravdu nic, co si takový fantasy film s Barbie zaslouží. Škoda, že se na Mariposu a Květinovou princeznu čekalo tak dlouho... ()

blazenka 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno čtyřmi * z hlediska pohádek o Barbie. Statečná a krásná Mariposa překonala všechny překážky, aby zachránila královnu motýlích víl a ukázala, že odvaha je důležitější než společenské postavení a oblíbenost. ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Poslední ze série o víle Elině, která v tomto příběhu vypráví o víle Maripose, se mi líbil. Příběh byl zajímavý, někdy vzrušující, co se bude dít dál. Pěkný byl létající zajíček. Mám ráda takové příběhy. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Ako som už hodnotil aj predošlé diely Fairytopie, celá táto miniséria je v zásade na jedno kopyto a nič nové neprináša. Opäť priveľa kriku, opäť zlé animácie a opäť ma ten príbeh veľmi nebavil. Aj keď treba uznať, že celá táto vília séria mala akýmsi spôsobom svoje čaro, ale to skôr pôsobí určite na malé dievčatká. Preto to u mňa veľmi nepochodilo. 45 % ()

mokrasek 

všechny recenze uživatele

Skromná a půvabná motýlí víla Mariposa je pro svoji dobrotu a naivnost šikanována ostatními vílami. Pověřena princem se vydává za brány světa víl, odkud i přes všechny nástrahy přináší v květině protijed na Ilium. Země víl je zachráněna, královna Marabela - stvořitelka životodárného světla, je zase jako rybička. Zlá víla Henna soptí, vyhrožuje, ale není jí to nic platné, tak jí létající požírači víl - kolozubí tlouštíkové odnášejí pryč. Předností kreslených filmů o vílách je fakt, že v nich neuvidíte jediný ošklivý obličej a není tomu jinak ani v této pohádce. ()

endrix 

všechny recenze uživatele

Příběh byl slušný, místy dokonce i napínavé, zajímavé postavy, které se i nějak vyvíjejí. jen možná to poselství, že všude dobře a doma nejlíp bych si odpustil. I technické zpracování ušlo, rozhodně bylo lepší, než u jiných Barbie filmů, které jsem nedobrovolně s naší dcerkou viděl. Celkově slušná pohádka pro děti. ()

Yalka 

všechny recenze uživatele

Dle mě mnohem lepší než příběhy z hlavní linie Fairytopie. Hlavní hrdinka má aspoň nějakou osobnost, takže mi nebylo šumafuk co se s ní stane (na rozdíl od Eliny, hrdinky hlavní řady). Dobrý dojem z filmu kazí jen to, že hlavní zápletka (hledání protilátky) je vystavěná ve stylu bojovky, což postrádá jakoukoli logiku. Zajímavost: až v tomto v pořadí 12. Barbie animáku jsou postavy, které kladou důraz na oblečení, doplňky, večírky, drby atd. Ve starších Barbie filmech tahle témata nejsou kupodivu (a naštěstí) vůbec akcentovaná (!!!). Zde jde o dvě kravky, malicherné, prostoduché a protivné šéfky hlavní hrdinky. První KLADNÉ postavy, co mají plnou hlavu módy (a jinak v podstatě duto) jsou až v Kouzelném módním salónu (2010) a Příběhu mořské panny (taky 2010). Pro mě bylo tohle rozhodně nečekaný objev. Samozřejmě mají Barbie animáky nějaké kontroverzní aspekty, ale to že jde z většiny o celkem povedené pohádky, které se dají dětem bez problémů pustit, ví málokdo. ()

Reklama

Reklama