Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument o gay scéně v New Yorku 70. let. Film zaznamenává prostřednictvím pamětníků, dobových záznamů či relikvií, explozi svobody, kterou zažívala do té doby silně utlačovaná homosexuální minorita v USA. Sexuální nevázanost, drogy a večírky v klubech, které nikdy nezavírají... a také hořký konec této etapy způsobený nástupem AIDS v dekádě následující. Film vyšel v ČR jako DVD příloha časopisu Živel č. 28. (J.Connor)

(více)

Recenze (6)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jak se šukalo v gay komunitě v letech 1969-1981 v NY? Hodně, často a intenzivně. Tolik pointa. A ti, kdo přežili epidemie pohlavních nemocí, bojují dodnes proti AIDS. ()

Dr_Bilo 

všechny recenze uživatele

Jsem zklamán. Autor měl v ruce poměrně silnou látku a prvních 20 minut jsem jenom nevěřícně koukal na obrazovku, když jednotliví aktéři popisovali, kde, jak, proč, s kým v New Yorku souložili. Ta sexuální svoboda se zdá až neskutečná… Jenže jsem očekával, že se pak dokument někam posune, ale chyba lávky. Skutečně jen celých 67 min posloucháte popisy různých gay souloží. Aspoň jsem pak měl historky do hospody :). ()

2mig1 

všechny recenze uživatele

šukali jsme na schodech, na molech, prostě všude.. pak jsme taky šukali pod barem, za barem, prostě všude.. jo a taky jsme šukali na pláži a ve vodě... a taky jsme brali drogy... tak o tom se tu 55 minut vypráví, jak bylo všechno super, nevázaný a divoký...a v posledních pěti minutách vám titíž lidé promlouvají do duše, ať používáte kondomy i při kuřbě... a to mám brát jako vážně?! jako výpověď o době rozkvětu gayů fajn, ale v tomhle formátu to mohlo mít klidně krátkometrážní stopáž... ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Pro mě byla překvapivá ta naprostá svoboda, s jakou si užívali gayové života v NY. A tím, jak je dokument oživen dobovými nahrávkami, je nesmírně pestrý a přibližuje divákovi tu dobu sexuální svobody, kdy se sexovalo ve dne, v noci, vždy a na všech místech, která vás jen napadnou. A zatímco v 95% světa byla stále doba "gaytemna", tak v jedné z největších světových gaymetropolí se kluci, muži, hošani či tetky vůbec nestyděli a užívali si erotiky bez předstírání ... až do doby začátku nové pandemie ... opravdu zajímavé (gaytitulky.info) ... 7778 ()

Pajela 

všechny recenze uživatele

Dávám čtyři hvězdy, protože je to poučné a zajímavé. Já sama sem neměla ani páru o tom, jaký život v sedmdesátých letech gayové vedli. Líbily se mi proslovy hlavních postav a obdivovala sem jejich odvahu. Stojí rozhodně za zhlédnutí! Přínosné, sem tam šokující, poučné, dobré... :-) ()

Reklama

Reklama