Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Remake hororového snímku It's Alive! - On žije! z roku 1974 vypráví příběh páru který netrpělivě očekává příchod na svět svého druhého potomka. Místo dítěte se ale dvojici narodí odporné monstrum s jediným posláním - zabíjet. (Cliff Booth)

Recenze (18)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Překvapivě vážný psychologický horor (oproti mému očekávání zábavné béčkové blbiny) se znepokojivou atmosférou a kvalitními hereckými výkony. Žádní nesympatičtí teenageři, ani hloupoučtí hrdinové, nad jejichž chováním nelze než žasnout, ale živé postavy, kterým se jejich chování a motivace dá bez problémů uvěřit (přitom postava matky by se dala s jinou představitelkou odstřelit určitě velice snadno). Nenechte se ale nalákat na gore, o to tu zas až tak nejde - vidět lze jenom pár krvavých cákanců a pohozených mrtvol, nic víc. Josef Rusnak vytěžil z tématu opravdu hodně - s přehledem natočený film, u kterého se možná nebudete bát (ačkoli pár příležitostí se najde), ale napětí se dostaví. Samotné CGI monstrdítě je naštěstí vidět jen jednou, a klidně by nemuselo být vidět vůbec, protože je docela nepovedené. Jinak ale spokojenost veliká - lepší než nedávná Grace. ()

LIVINGDEAD

všechny recenze uživatele

Je to remake z roku 1974. Je to příběh o podivném novorozeněti. Má zvláštní vzhled a váží více než 5 kg. Děcko zabíjí lékaře a utíká přes ventilační šachtu. Rodiče se nechtějí smířit s touto situací. Policie však nachází další oběti.... ()

Subjektiv odpad!

všechny recenze uživatele

Mohl bych se pokusit o symbolický výklad, v kterém by dítě vlastně nevraždilo doopravdy, leč vraždy by představovaly přetrhání a oslabení společenských svazků, ke kterým v případě narození potomka u rodičů dochází. Blízcí odcházejí. Nakonec se rodič nedočká ničeho jiného/lepšího, než že jeho potomek žije déle než on sám. Mohl bych se i těšit z toho "hlubokého" důvodu, kterým Bůh ztrestal rodiče brutálním otesánkem. Snad bych i vymyslel absurdní ospravedlnění pro to, že vraždí nevinné lékaře, policisty i přátele. Třebas větu: "Kdo je vlastně bez viny?" Ale máme na takové kroucení významy na databázi lepší experty, kteří velkoryse přehlédnou pár drobností, které by snad s jejich výkladem mohly kolidovat, a ti nás přesvědčí, že It's Alive není jen bezduchým vražděním všeho živého novorozeným spratkem. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ani Cohenův originál z roku 1974 nepovažuju za příliš vydařený horor. Ale tahle verze, stejně zbytečná jako jeptišce darovaný kondom, se vyloženě nepovedla. Ač se remake drží původního námětu (podivný humanoid je i zde produktem genové mutace způsobené užíváním podivných léků) a zaměřuje se především na psychologickou stránku obou rodičů (zvláště pološílené matky, která před otcem tají drsnou skutečnost), nezapře absenci filmařské něhy a především nízký rozpočet. Speciální efekty se ukazujou zřídka (však mají proč, nevypadají dobře) a Mexiko tu zastupuje levnější Bulharsko. Nenažraného spratka, co nepohrdne lidmi ani domácí zvěřinou, tak skoro vůbec nespatříme. Místo toho se tu pracuje s náznaky, dětskými zvuky a rádoby znepokojující atmosférou. Jenže to nechce fungovat ani skrz krátkou stopáž. Příště by to chtělo trochu realismu, lidské chápání v několika momentech vážně nestíhá. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Filmy s vraždiacimi novorodencami to majú sakra ťažké, hlavne keď sa rozhodnú to brať smrteľne vážne. V šľapajách nedávnej GRACE (2009) sa vydal i remake Larry Cohena zo ´74. Zachádza však ešte ďalej a tak čerstvo narodené dieťatko spácha v pôrodnej sále masaker ktorý by mu závidela každá ikona slasheru... ale It's Alive má tak záhadné univerzum, že napríklad do dobrej polovici filmu som netušil aký vzťah má k novorodencovi Danielovi jeho otec, pretože keď dôjde k záhadnému zožratiu potkana, mačky resp. suseda, dôsledky nájde len matka. Ani jeden člen rodiny však nepresvedčí diváka, že je natoľko šialený aby doma vychovával masového vraha v plienke. Daniel má nejakú rozdvojenú osobnosť kde v jednej fáze pôsobí ako normálne plačúce dieťa, dokonca i tak vyzerá v druhej sa mení na konkurenta votrelca s klasickou Cohenovskou vizážou, dokonca i ten kočík tu je. Rovnako ako Grace disponuje i It's Alive podobnou snovou atmosférou a je len nepatrne záživnejší oproti Grace, čo rozhodne nie je žiadna výhra. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

To měla bejt metafora, že když budem papat ošklivý prášky, tak budem pěkně v hajzlu a nic nás nespasí, že jo? Jinak totiž nechápu, jak si může pětikilovej novorozenec pohazovat s dospělým chlapem jak mamut s tykví a drásat ho s kadencí hladovýho tygra. Jinak to docela hezky vypadá a má to mile úchylnou atmošku. Za CGI šavlozubý dítě v popelnici nedík. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Netušil som, že už "zrimejkovali" aj túto COHENovu klasiku. Výsledok je bohužiaľ priemerný a dá Boh, že nové verzie pokračovaní si tvorcovia odpustia. Mladým rodičom sledovanie tohto filmu príliš neodporúčam. (13.9.2009) ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Remake It's Alive sa Cohenovho originálu z roku 1974 ortodoxne nedrží, naopak ide svojou vlastnou cestou a s pôvodným filmom má spoločné iba niektoré zásadné záchytné body. Obludné batoľa tu po masakri v pôrodnici neunikne vyčínať do ulíc mesta, ale sa rodičmi nechá pekne odviesť domov, kde sa z neho stane rodinný miláčik, chránený najmä svojou citmi oslepenou matkou a jeho vraždenie prebieha na jekyll-hydeovskom princípe. Originál aj remake však majú jednu spoločnú negatívnu črtu - ani v jednom, ani v druhom sa detská kreatúra v priamom zábere takmer vôbec neukáže na scéne, čo sa v prípade béčkového fláku z roku 1974 ešte dalo pochopiť, no u snímky, natočenej v roku 2008 mi to už vadilo... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Se vzpomínkou na Bradburyho Malého vraha jsem se těšil na další "dětský" horrorový kousek, ale hned při masakru na porodním sále jsem věděl, že je to rána mimo hlavičku. Nejdříve jsem skuhral, že toho malého hajzlíka vůbec nechtějí ukázat (já vím, co nejde vidět je působivější, ale tady, kromě až směšných cákanců krve nešlo vidět nikdy nic), pak když ho ukázali, pochopil jsem, proč s tím tak otáleli. Levné nepovedné trapné digitální triky prostě kurví horror. Jak rád vzpomínám na staré dobré mechanické triky a gumové masky, to alespoň mělo koule. Příběh je o ničem, akce sice je, ale docela nijaká a nijak originální, navíc ji ve druhé půlce dost hyzdí digitální zpracování. Konec nevyhnutelný. A k tomu všemu strašně nepříjemný hlas Bijou Phillips (u některých případů člověk ocení i ten dabing, zrovna v jejím případě bych ho i docenil). Naštěstí to má ucházející stopáž. Ani ta ale nezabrání zklamání. Jo tak on je to remake? No, to mnohé vysvětluje. 0,5* ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímku „It's Alive“ kromě doslovnosti škodí i skutečnost, že ty jednotlivé fáze nejsou úplně dotažené do konce. Ten masakr v nemocnici vyznívá skoro do ztracena, ale to se ještě dá kousnout. Většina postav je ta jen proto, aby skončila mrtvých, což činí snímek trochu zbytečně natahovaným. Jako remake průměrného filmu to však docela ujde, i když to původní film nijak nepřekonává. ()

Teardown 

všechny recenze uživatele

Že nebude film o vraždícím děcku můj šálek kávy, jsem zjistil již při sledování původního filmu z roku 1974, který měl tedy alespoň o malinko sympatičtější dvojici v hlavní roli a netahal svými okatými kiksy za pačesy jako dnešní remake. A že jich tu bylo požehnaně. Největším záporem byla ale bezesporu matka té mrňavé bestie. Kdo kroutil hlavou nad počínáním hlavní hrdinky v nedávném hororu na podobné téma Grace, tak tady si ji ukroutí nadobro. No nic. Prostě jsem šlápl vedle. Ale teď alespoň vím, že až mi moje novorozeně dotáhne domů z lesa srnku, budu držet hubu a udělám si z ní alespoň dobrou svíčkovou. ()

CharlieSs odpad!

všechny recenze uživatele

Prosím, zabijte mě někdo hned, že jsem na tomhle ztratila 90 minut... Fakt, sračka, že to není snad ani možný. ()

zly.dvojce 

všechny recenze uživatele

Rozmýšlím se mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami a nakonec asi dám ty čtyři, neboť se jedná o po dlouhé době zase kvalitní horůrek se zajímavou atmosférou. Škoda jen toho useknutého konce. Nicméně za chuťovky jako ručka mávající skrz ústa atd. si tento počin čtyři hvězdičky zaslouží. Takhle měla vypadat Grace a když to srovnám právě s tou zhovadilostí, rád dám tady tomuhle bumbrlíkovi čtyři hvězdičky. Akorát ty triky, třeba tu umělou animaci ohně mi hlava fakt nebrala. Batole naštěstí nebylo tolik vidět. ()

Insomniac odpad!

všechny recenze uživatele

Tak takúto hovadinu som už dávno nevidel. Škoda peňazí (aj keď ich asi veľa nebolo - lepší oheň ako ten na konci by sa možno našiel v nejakej pc hre:) a ešte väčšia môjho strateného času!!! Pri horrore sa chcem báť a nie škeriť nad debilitou deju, postáv a vôbec celého filmu... Dobré horrory milujem a takéto sračky nenávidím!!! PS: Vám ide elektrický zvonček, keď je dom bez prúdu??? ()

Reklama

Reklama