Reklama

Reklama

Když se na Zemi narodí děťátko a prvně se zasměje, tak se v Hvězdné roklince v Zemi Nezemi narodí víla. Novorozená víla dostane jméno Zvonilka a je předurčena být všeumělkou, která dokáže spravit vše, co je rozbité. Zvonilka si ale svého talentu neváží. Obdivuje totiž víly, které ovládají živly a jako jediné mohou navštívit svět lidí. Její touhu po lidském světě zneužije Větrnice, která ji pošle zkrotit splašené bodláky. Zvonilka přitom neúmyslně zničí všechny přípravy na jaro. Aby vše napravila, tak použije svůj talent a sestrojí stroj na výrobu jara a do jeho obsluhy zapojí všechny obyvatele Hvězdné roklinky. Za odměnu, že zachránila jaro, jí královna Země Nezemě dovolí vypravit se do světa lidí... (TV Nova)

(více)

Recenze (94)

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Mám rád animované snímky určené dětskému publiku. Líbí se mi, že jsou jednou z posledních bašt filmařiny, ve které nemůžete použít sprosté nadávky, fekální humor a (přílišnou) brutalitu nebo realismus, chcete-li. Že jsou to filmy, které především musí umět oslovit, vyprávět a pobavit. Zvonilka, bohužel, neumí ani jedno. Z kouzelné Země Nezemě se stává fádní svět, kde jsou kouzla něco fádního a téměř nevýznamného a kde se z křehké víly stává těžkopádné hovado. Že to navazuje na nádherně zpracovaného Petra Pana je pak urážkou jak pro diváky, tak pro samotný odkaz Walta Disneye. Takhle, prosím, už ne. 35% ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohádka pro děti, animace koukatelná, spousta barviček, příběh zabaví, stejně tak je tu dost vtípků, různých udělátek a zvířátek. Samozřejmě od toho nelze čekat oskarovku, nebo akci, ale pro menší děti ideální a mě to sítnici taky nevypálilo. Trochu slabší než Zvonilka a ztracený poklad. Silnější 3 hvězdy v rámci žánru. ()

Reklama

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno netuším jak tento film hodnotit, obvykle na něco takového vlastně nekoukám. Takže začněme technickou stránkou. Jde jednoznačně o nízko rozpočtovou záležitost a to jde rozhodně poznat na animaci. Ta není vyloženě špatná, spíše bych ji označil za průměrnou. Příběh je bohužel jiné kafe, jde totiž o stokrát ohranou variaci otloukánka, ze kterého se stane pravý hrdina až na konci celého filmu. Pochopitelně někde v průběhu něco hrozně moc pokazí, aby to musela dát během pár posledních minut dohromady. Originalitu nehledat, bohužel ani logiku. Jasně jde převážně o film pro děti a v takovém případě se odlehčená variace přímo očekává, ale i přesto bych měl jednu opravdu logickou výtku. To co víly dělají snad půl roku je během několika vteřin naprosto zrujnováno a následně v závěru během několika vteřin i opraveno, i když je nám vtloukáno do hlavy, že je to nemožné. Jasně s tím jsem počítal, ale i tak jsou na mě všechny víly až nějak moc málo efektivní, když to co dělaly tak dlouho šlo nahradit za tak krátkou chvíli. Jinak řečeno v dalších dílech se musí zákonitě začít nudit, z nudy začnou jíst a nakonec zemřou na obezitu. Závěrem, tenhle film rozhodně není pro mě. Dětem se bude líbit, bohužel dospělí budou povětšinou asi znudění. Jako dětský film hodnotím průměrně, pokud bych měl hodnotit za sebe šlo by to o 1-2 hvězdy níž. ()

ludovit14 

všechny recenze uživatele

Všetky filmy okolo Cililing(Zvonilka) sú veľmi pekne spracované a príbehovo veľmi slušne,sám som videl 3 filmy celé a ostatné som nespočetne veľa krát zazrel-kedže neterka (8 ročná) to sleduje.HOD:75%.je za neterku ku ktorému sa aj ja prikláňam.Veľmi dobrá voľba pre baby do 10 rokov (ideálny vek 4-8r). ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Pokud jste šesti až sedmiletá holčička, bude tohle pro vás naprosto skvělý film. Pokud jste alespoň chápající rodič takovéhle holčičky pobavíte se taky, protože tvůrci samozřejmě mysleli i na vás. Všichni ostatní budou asi zklamaní a budou tenhle film považovat za zcela infantilní zábavu. Každopádně je skvělé, že někdo myslí i na ty šestileté holčičky... Celkový dojem (očima chápajícího rodiče): 80% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • V ČR vydala film na DVD firma FHE s distribučním názvem Zvonilka. (Přitom z Petera Pana ji všichni známe jako Zvoněnku). (honajz)
  • Herní společnost Nintendo vydala po uvedení filmu stejnojmennou hru. (Terva)
  • John Lasseter je v titulkoch uvedený ako výkonný producent. John je dobre známy tým, že nosieva tričká s havajskou potlačou, a keď sa zjaví jeho meno, vidíme víly, ako využívajú havajské tričko ako plachtu. (Eeve)

Reklama

Reklama