Reklama

Reklama

Když se na Zemi narodí děťátko a prvně se zasměje, tak se v Hvězdné roklince v Zemi Nezemi narodí víla. Novorozená víla dostane jméno Zvonilka a je předurčena být všeumělkou, která dokáže spravit vše, co je rozbité. Zvonilka si ale svého talentu neváží. Obdivuje totiž víly, které ovládají živly a jako jediné mohou navštívit svět lidí. Její touhu po lidském světě zneužije Větrnice, která ji pošle zkrotit splašené bodláky. Zvonilka přitom neúmyslně zničí všechny přípravy na jaro. Aby vše napravila, tak použije svůj talent a sestrojí stroj na výrobu jara a do jeho obsluhy zapojí všechny obyvatele Hvězdné roklinky. Za odměnu, že zachránila jaro, jí královna Země Nezemě dovolí vypravit se do světa lidí... (TV Nova)

(více)

Recenze (94)

misterz 

všechny recenze uživatele

Úplne prvý príbeh Zvonilky zostáva zároveň aj tým najlepším a detsky najpútavejším. Roztomilé od začiatku až dokonca, zaujímavý a zábavný príbeh pretkaný peknými pesničkami. Najviac sa mi páčila tá časť keď si chcela Zvonilka vymeniť talent, o srandu a komické momenty tu nebola núdza. Koniec samozrejme poučný a veľmi, veľmi pozitívny. Deti boli nadšené. 85/100 ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

První "celovečerní" film ze série o víle Zvonilce ze Země Nezemě. Má (na rozdíl od pokračování) snahu navodit v úvodních titulcích a následující písni trochu mystickou atmosféru, která skvěle sedí k těsně poviktoriánskému Londýnu, a hlas vypravěčky, stejně jako později Anjelicy Huston/Elišky Balzerové v roli královny Clarion tomu velmi výrazně napomáhá, ale jakmile se přesuneme do Hvězdné Roklinky, už je to lehkonohá pohádka se vším všudy. Příběh je o Zvonilčině snaze změnit zaběhnuté pořádky a dostat se do světa lidí, ale také o smíření se se sebou samou jako Všeumělkou. Ale není třeba se obávat, je kolem toho spousta legrace, ze které si ani jako rodiče nebudete chtít tlouct zoufale hlavou o stůl;) Hudba Joela McNeelyho, těžící hlavně z irských motivů, provází celou sérii, a představuje dokonale padnoucí doprovod k těm velmi vkusně dělaným pohyblivým obrázkům, které ukazují osudy Zvonilky a jejích kamarádek. Pravda je, že se s přibývajícími díly nevyhne překrucování až ignorování některých reálií vlastního světa (nejvíc asi dostane zabrat místopis v Tajemství Křídel), ale když víte, jakých nestvůrností jsou u Disneyho až příliš často schopni, nejde o nic zásadního, a nemáte pocit, že by z vás někdo jen dojil peníze. Ode mě 80%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $48miliónovTržby USA $-Tržby Celosvetovo $9,199,510Tržby za predaj DVD v USA $66,208,856 //počet predaných kusov 3,371,863║ Disneyovky čo putujú rovno na DVD disky, väčšinou svojou kvalitou nedosahujú ani priemer ale tento počin o víle Cililing je celkom milé prekvapenie. Po všetkých stránkach dosahuje slušnú úroveň, či už sa to týka 3D animácie, hravých "veselých" farieb, pestrého príbehu a rovnako tak aj príjemného ľahkého humoru. /90%/ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Disneyovská roztomilost jak vidno ještě neřekla své poslední slovo. Třpytivě barevný film v lehce humorném balení, který naštěstí nejde cestou současných animáků „chci se zalíbit všem“ a vypouští tak všudypřítomnou ironii a sarkasmus. Zacílený je na konkrétní skupinu a to je jenom dobře. Jen pro tvůrce asi škoda, že se (u pokladen kin) víc nezvonilo!! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Toto je animovaný film určený asi čisto pre deti a tými deťmi nemyslím 11 ročné ale asi tak 5-6. Navyše sa mi veľmi nepáčila lacná animácia a postavy neboli pre moje oko zaujímavé. Rovnako tak sa nedá pochváliť dej či prostredie, v ktorom sa ten dej odohrával, ale ako píšem, 5-6 ročným sa to možno bude páčiť. Táto snímka má zo 6-7 pokračovaní, tak mám čo robiť a dúfam že nebudem ľutovať, že som sa do toho pustil a snáď sa to každým dielom bude len zlepšovať. Pri toľkom množstve zhliadnutých počítačovo-animovaných filmov som asi náročný divák, ale Cililing ma neoslovil a nedal mi nič nové, čo by som v iných animákoch nevidel. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

příjemná podívaná určená především pro malé holčiny, ale docela dobře použitelná i jako rodinný film... 60% ()

Ellesime 

všechny recenze uživatele

To bylo tak roztomilunké! Barevné, veselé, třpytivé! Krásná pohádka, která vyloudí úsměv, a nejen u malých dětí. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Milá pestrobarevná pohodička po malé caparty, kterým nabízí kouzelný pohádkový pohled na svět víl, špetku legrace a jednoduchý příběh, který skončí dřív než může začít nudit. Ty starší může pobavit zapojením poletuch do pracovního procesu a kupodivu nenaštve agitací o tom, že je třeba "dělat s láskou tu práci, ke které je kdo určen." ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Toto bola voľakedy veľká srdcovka mojej mladšej dcéry, videli sme to tisíckrát a ešte aj torta bola v zvonilkovej téme. Rozprávočka milá. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Z celé série mi tento příběh přišel asi nejzábavnější, jinak stejně jako předchozí filmy se jedná o jednoduchou pohádku pro nejmenší. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Pokud jste šesti až sedmiletá holčička, bude tohle pro vás naprosto skvělý film. Pokud jste alespoň chápající rodič takovéhle holčičky pobavíte se taky, protože tvůrci samozřejmě mysleli i na vás. Všichni ostatní budou asi zklamaní a budou tenhle film považovat za zcela infantilní zábavu. Každopádně je skvělé, že někdo myslí i na ty šestileté holčičky... Celkový dojem (očima chápajícího rodiče): 80% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Koukat na to je pěkné holky si to sice zamilovaný ale já v tom vidím normální pohádku se slušným příběhem. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Jako u jiných soudobých filmů z Disneyových ateliérů mi i na Zvonilce vadila dvojsmyslně artikulovaná polarita mužského a ženského, která se podstatně promítla i do tělesné stylizace víl. Realističnost podání odstředila vše pohádkové, mýtické a snové, zatížila velkoryse a zajímavě komponované prostředí a v parafrázi výroku „Et in Arcadia ego“ poukázala, že banalita je i „za zrcadlem“. – Ve srovnání s filmy Tomma Moora, jenž mythologické a folklórní podněty integruje v osobité a přitažlivé světy, v nichž lze hledat odpovědi na dnešní bolesti, poskytl příběh o blonďaté „drátenici“ nejvýše příležitost k dočasnému úniku pro ty, kteří ještě unikat nemusí. ()

Suzie05 

všechny recenze uživatele

Jsem o asi 15 let starší než bych měla být na to, abych si to dokonale užila. Nemůžu si pomoct, ale takovou nudnou blbinu jsem už dlouho neviděla. Jediné štěstí, že to bylo děsně roztomilé. No a protože jsem od přírody dobrá duše, dám šanci dvojce. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Jááj, to bylo tak milé a směšné. Náramně jsem se pobavila, i když ony situace, které mě rozesmály, asi neměly být vtipné. No co už :) Děti hltají malé víly, my skoro dospělí se bavíme. Parádní kombinace! ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Na týhle sérii pro děti tak trochu ujíždím :-) První díl byl slabší než třeba Tajemství křídel nebo Piráti, ale pořád fajn. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Víly jsou strůjci našeho světa. Mají nastarosti jednotlivá roční období a vytvářejí podmínky pro faunu a floru. Víly se rodí při prvním úsměvu malého dítěte a i tak se zrodí hlavní hrdinka, této kouzelné pohádky, Zvonilka. Každá víla má talent, který jí pomůže zařadit se do vílý spolešnosti a jejího životního pracovního zařazení. Zvonilka se dostane do skupiny všeumělek a brzo zjistí, že to není zrovna moc velká výhra. Hlavně ne pro Zvonilku, která by chtěla poznávat svět. Pokouší se proto svůj talent změnit..... Tato pohádka má pěkný grafický styl a padnoucí doprovodnou hudbu. Kouzelné víly by si mohli zamilovat nejen děti, ale i dospělý, kteří mají rádi pěkné příběhy. Za mě 90% :) ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Fakt krásná pohádka pro holky.Mé 4 leté dcerce se moc líbilo a pokud máte doma malou holčičku tak se jít o určitě bude líbit,takové hezké pohlazení po duši.Za mě celkově 95 % a pět hvězd. ()

Reklama

Reklama