Reklama

Reklama

Už od starých časů se po mnoho generací šíří příběhy o epických bitvách a mystických legendách v drsné a tajemné Skotské vysočině. Ve filmu se k legendě přidá nová pověst, když odvážná Merida stane tváří v tvář tradici, osudu a nejkrutější bestii. Merida je zkušená lučištnice a impulzivní dcera krále Ferguse a královny Elinor. Je odhodlána jít si v životě svou vlastní cestou. Vzepře se starému zvyku zasvěcení pánům země. Silnému lordu MacGuffinovi, mrzutému Macintoshovi a svárlivému Dingwallovi. Meridiny činy nechtěně rozpoutají v království chaos a běsnění. Když se obrátí o pomoc k podivínské staré čarodějnici, dostane prokleté přání. Merida, která následuje nebezpečné síly, objeví význam skutečné odvahy, aby zlomila příšernou kletbu, než bude příliš pozdě. (Falcon)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
breeder

breeder (hodnocení, recenze)

BloodyBeast

ja podľa možnosti, ale žiaden nekupujem. A upscale nepovažujem za HD, takže nie každý vidím v HD, ale už som ich videl i tak trúfam si povedať, v HD mnoho.

breeder

breeder (hodnocení, recenze)

BloodyBeast

Keď už tak vychvaľuješ, treba dodať, že v HD. Proste pozerajte v HD. Musí to mať bitrate a aj rozlíšenie. Takéto animáky si to priam pýtajú. Veľa dynamických akčných scén alebo hranie farbami. V HD.

na příspěvěk reagoval BloodyBeast

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

Úžasný animák Pixar prostě umí, fantastická a překrásná hlavní hrdinka společně ze stejnou animací a společně s magií kterou dokáže u animovaných filmů z 90% jen a pouze studio Pixar pro mě to byla prostě bomba!

na příspěvěk reagoval breeder

BMW12

BMW12 (hodnocení, recenze)

Mě to moc nebavilo, ten příběh byl takovej prostě takovej tradiční jak už v několika pohádkách, čekal jsem něco nového, nějaký nový netradiční příběh.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

MartinezZ

nu, tak u mě dostatečně Pixarovsky působil jak Wall-E, tak hlavně dokonalé vyvrcholení Toy Story trilogie. Ta změna k Disneymu přišla až právě s Brave, a i tak tam byl ještě stále cítit. Auta 2 a další už ale komentovat raději ani nebudu

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Kubrickon

PIxar už nějakou dobu neexistuje. Poslední pixarovkou byla pro mě asi Auta a stále jsou jejich kraťasy, ale filmy jsou jen Disneyovky využívající pixarovské jméno. Škoda.

na příspěvěk reagoval Kubrickon, TheDarKnig

Uživatel TheDarKnig smazal svůj příspěvek.

Kubrickon

Kubrickon (hodnocení, recenze)

Čo robia zmienky o varlatách, sexistické narážky a holé zadky vo filme od Disney? :D :D :D

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

S cenou za nej animák souhlasím, Rebelka byla naprosto parádní a pro mě jedinej adept pro cenu, kterou nakonec i získala.. =]

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Rebelka byla určitě parádní po vizuální stránce, a i příběh byl na Pixary tak krásně jiný.. Rozhodně to k Autům 2 mělo daleko.. Nicméně, víc jsem to stejně přál Wreck-it-Ralph. 

Kolbenova

Kolbenova (hodnocení, recenze)

Hem.m

Tak to si nemyslím, po Autech 2 asi nejhorší animák od Pixaru (to neznamená, že by nebyl dobrý :)).

na příspěvěk reagoval Hem.m

PiXELpm

PiXELpm (hodnocení, recenze)

Dadel

Tak opět mohu zmínit sérii Toy Story, kde je příběh hutněji vrstvený a složitější díky odbočkám. Brave, je v tomhle jednoduší...

PiXELpm

PiXELpm (hodnocení, recenze)

Já musím říct, že po (lehce nadprůměrném) Hotelu Transylvánie, je zkrátka radost pustit si Pixarovku. Někdo tvrdí, jak to ztrácí osobitost/ducha samotného studia, ale není to pravda. Brave, je moderní adaptací současné teenagerovského myšlení (vzpurnosti-známe všichni), přeneseném do pohádkového leč (podle mne) dospělejšího vyprávění. Postavy se vykreslují myslím si tak akorát, zbytečně nezahlcují informacemi o sobě a o tom ostatním. Soustředí se na hlavní dějovou linii, která je celkem svižnou a zábavnou akcí. To bude možným kamenem úrazu. Také prostředí a námět, ve kterém se příběh odehrává, nemusí sednout každému. Brave je tím tipem animovaného filmu, který se nepřetvařuje a říká jasně, kým je. Není to jako obsahem složité Toy Story, ale o to přesně jde, nehraje si na ten složitý mechanismus a divákovi předkládá, více odpočinkové dění, které není pro náročné. Zajisté nechybí atmosféra a scény, jenž vnitřně prožíváte s hrdinkou. Je to sice pomaleji vystupňované, ovšem dočkáme se toho, čeho si přejeme asi všichni při závěru.

Není to hard, je to light Pixar film a tak by to taky mělo být bráno…

na příspěvěk reagoval Dadel

Související novinky

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama