Reklama

Reklama

Už od starých časů se po mnoho generací šíří příběhy o epických bitvách a mystických legendách v drsné a tajemné Skotské vysočině. Ve filmu se k legendě přidá nová pověst, když odvážná Merida stane tváří v tvář tradici, osudu a nejkrutější bestii. Merida je zkušená lučištnice a impulzivní dcera krále Ferguse a královny Elinor. Je odhodlána jít si v životě svou vlastní cestou. Vzepře se starému zvyku zasvěcení pánům země. Silnému lordu MacGuffinovi, mrzutému Macintoshovi a svárlivému Dingwallovi. Meridiny činy nechtěně rozpoutají v království chaos a běsnění. Když se obrátí o pomoc k podivínské staré čarodějnici, dostane prokleté přání. Merida, která následuje nebezpečné síly, objeví význam skutečné odvahy, aby zlomila příšernou kletbu, než bude příliš pozdě. (Falcon)

(více)

Recenze (1 001)

Noviik 

všechny recenze uživatele

Průměrný a celkově nepříliš dobrý animák. Zasmál jsem se v podstatě jen v přítomnosti malých princů. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Příběh samotný mě velmi zklamal a to jak svojí zábavností, tak i celkovou pointou. Tohle není Pixar. Od králů animovaného filmu by člověk přeci jen čekal něco lepšího Postavit celý příběh na putování jedné zrzky a mámy medvědice? To mi přijde na Pixarovské standarty trochu málo. Navíc to začíná postrádat i ono kouzlo. Mezi nejlepší animáky se letos asi neřadí. Například Raubíř Ralf, Piráti. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Skvělá animace, sympatickej děj a docela mě to i bavilo. Nevidim se, že to dostalo Oscara, ale jinak je to stejně furt spíš pro děcka a jejich spokojenou rodinku. Na štěsti nemužu řict, že bych se u toho nějak extra nudil, na štěsti mužu řict, že mě to docela aji bavilo... a kupodivu netvrdim, že bych se na to nemoh podivat kliďo piďo někdy eště jednouc... ()

ProfesorLotr 

všechny recenze uživatele

Sice není děj z nejoriginálnějších, je to typický příběh, který je používán takřka ve většině českých pohádek ( myslím základ příběhu, to ostatní je pro tento film originální ). Taky mi to dost připomínalo Medvědí Bratry, ale i tak se mi to moc líbilo. Pár vtípků a vtipných situací tam bylo, ale tento film od začátku ani nebyl stavěn jako nějaká extra komedie, poněvadž něco dramatického tam bude. Hudba byla krásná, ten Patrick Doyle mě začíná čím dál více překvapovat. Konec se moc povedl, jen škoda, že mi to přišlo tak krátké. Hezký, příjemný zážitek. Zlepšení chuti po pitomém Madagaskaru 3 a po slabé, ale ne špatné Době Ledové 4. 78% ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Ne, prostě NE! Já nesnáším, jak se vizuál animáků čím dál víc podobá realitě. Animák má být úplně jiný svět! Třeba ty vlasy už vypadaly jako doopravdické, ale to není výhoda (blbci v Pixaru si myslí, jací nejsou borci), to je špatně. Jaký to má smysl? To už zrovna mohli natočit jako hraný film. A to nemluvím o filmových postupech, které ten svět animáku zabíjí úplně (rebelka střílející do posledního terče). No a i když si odmyslím můj odpor k pixarovské formě, stále mi zůstává jedno WTF. Jak se, do prasečí hlavy, může někomu chtít utrácet 185 milionů (!) za takhle idiotsky jalovou zápletku? ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Povedená pohádka pro děcka, která má originální příběh, místy tomu nechybí vtip a má i povedené akce. ()

Jaňo 

všechny recenze uživatele

Tie napäté dievčatká, ktoré sedeli vedľa mňa v kine a modlili sa za šťastný koniec, mi pomohli prihodiť o hviezdičku viac. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Věčná škoda, že Brave je pro desetileté sviště. Ve filmu byla spousta téměř dokonalých shotů, jež dokázaly diváka upoutat v míře maximální. Ale k čemu to, když následovali děsivé bánálnosti typu: Mami, miluji tě. Bezchybným faktorem byli tři svišti (případně medvědi), jejichž netečně chování způsobovalo perfektní výplň mezi zážitkem a stálým dávicím reflexem (jež lze přičítat i sobotní noci). Suma sumárum určitě doporučuji. Krátká metráž, občasný džouk či jen výborné animace zaručeně stojí za těch devadesát minut snahy a pevné vůle. Celosvětový zisk k 17. 12. 2012: $535,272,145 ..........93. nejvýdělečnější film historie ()

hallelluja 

všechny recenze uživatele

Milujem Pixarovky. Pre ich originalitu v príbehoch, ne-klišé postavy, plastické plnohodnotné charaktery, bavia deti, ale nie sú infantilné. "Brave" je skvelý animák, ale neslňa kritéria, ktoré Pixar nasadil pri svojich prvých filmoch. Veselé postavičky, piesne, jednoduchý dej... - toto nie je Pixar, to je už čistý Disney v Pixar-kabátiku. Pre mňa sklamanie. ()

VaHo 

všechny recenze uživatele

Příjemný animáč, který dokáže navodit příjemnou atmosféru. Žadný složitý nebo originální děj, ale v tomhle případě to nevadí. Já jsem se bavil a to je nejdůležitější. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Je to oficiální. Pixar slevil na své legendami opředené imaginaci. Důkazem budiž vážná témata odvážně načrtnutá v Brave - od emancipace počínaje po dospívání a komplikovaný vztah matky s dcerou konče. Brave toho chtěl (na animák pro děti) říct příliš mnoho, bohužel zůstal kdesi v půli cesty, ale aspoň dokázal pobavit a místy opravdu pohladit po duši. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Pixar znovu válý :-). Tentokráte kdesi na Britských ostrovech vyprávý "kouzelný" příběh dvou odlišných žen, respektive slečen , které k sobě, po nepovedeném přání, můsí znovu najít cestu. Je to svižné, je to milé a dost často i příjemně vtipné. ()

T-enter 

všechny recenze uživatele

Naprosto souhlasím s uživatelem Tuxedo - graficky moc pěkné, ale příběhem se to bohužel blížilo spíš k Disneyovkám. V budoucnu se na to ještě jistě podívám, prozatím je to pro mě, ale asi nejhorší film od Pixaru :-( ()

DivX 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době kvalitní animák u kterého se nedá předvídat vývoj děje a překvapí snad úplně všechny. Ti co cekaji milostnou zapletku budou zklamani. Perfektní soundtrack. 9/10 ()

Liznic 

všechny recenze uživatele

Pixar, to jsou originální krásné filmy s tou nejlepší možnou součastnou animací. Tak to podle mne vždy bylo. I když časem přišly sequely, nic se na této mé představě nezměnilo (zatím jsem NEVIDĚL druhá auta), ani přechod pod Disneyho před x lety jim neubral na nápaditosti. Tohle je však poprvé, co mi přišlo, že nesleduju TEN Pixar, ale "jen" novou Disneyovku, ke které Pixar přidal pár tvůrčích nápadů a dělal animaci. Tím nechci říct, že je to špatně, jen že více než novou Pixarovku to více připomíná třeba Bolta. Je těžké se rozhodnout co chci víc, obojího je teď mnohem míň než šafránu. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Pěknou animací vyprávěný, o rodinných hodnotách pojednávající, příběh nevalné kvality, jehož nejsilnější i nejslabší devízou jsou třeskuté scénky s něčím nebo někým, jak padá a hodně se u toho hlučí.... Charaktery i prostředí je pěkně zvolené a originální, leč to filmu na kvalitě nepřidá... Slabý dětský film, který mi, kromě trapného ponaučení nic nepřinese.... Na druhou stranu rozhodně nejsem cílová skupina, tak nechť je mé hodnocení bráno s rezervou... ()

markuc 

všechny recenze uživatele

Musim rici, ze Pixar porad umi graficky pekne filmy. Od prevzeti Disneym to jde ale s Pixarem z kopce - chybi poradny a smysluplny scenar. Vznikla jen nemastna, neslana pohadka, ktera je "jen" technicky dobre zvladnuta (coz ale nelze rici o vetsine animovanych filmu konkurence). ()

Související novinky

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama