Reklama

Reklama

Už od starých časů se po mnoho generací šíří příběhy o epických bitvách a mystických legendách v drsné a tajemné Skotské vysočině. Ve filmu se k legendě přidá nová pověst, když odvážná Merida stane tváří v tvář tradici, osudu a nejkrutější bestii. Merida je zkušená lučištnice a impulzivní dcera krále Ferguse a královny Elinor. Je odhodlána jít si v životě svou vlastní cestou. Vzepře se starému zvyku zasvěcení pánům země. Silnému lordu MacGuffinovi, mrzutému Macintoshovi a svárlivému Dingwallovi. Meridiny činy nechtěně rozpoutají v království chaos a běsnění. Když se obrátí o pomoc k podivínské staré čarodějnici, dostane prokleté přání. Merida, která následuje nebezpečné síly, objeví význam skutečné odvahy, aby zlomila příšernou kletbu, než bude příliš pozdě. (Falcon)

(více)

Recenze (1 001)

popelka595 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou jsem o Pixaru nemluvila moc hezky, čímž se mu tímto pomyslně omlouvám. Rebelka mě opravdu velmi příjemně překvapila. Moc pěkný animák. ()

Snake.Charmer 

všechny recenze uživatele

Díky letošnímu Mimi šéfovi jsem byl na vážkách, jestli si ještě vůbec dokážu užít animák tak jako dřív. Rebelka mě na hodinu a půl vtáhla do svého světa a přesvědčila mě, že dokážu. Hravé, vtipné, napínavé, pěkné naanimované, originální - zkrátka animák, který si užije i dospělý. A povedl se dokonce i dabing! ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Plusy: Roztomilé. Vtipné. Inspirativní. Hezky animováno. Pěkně to odsejpalo. Mínusy: Snad jen jistá tendenčnost a předpokládatelnost děje. Hodnocení: 74%. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa to teraz „zamestnancom“ z Pixaru nevyšlo tak, ako by si to želali. Obrázky sú pekné, hudba prekrásna (niekedy pripomína motívy od skupiny Nightwish), aj príbeh je v poriadku. Jedine réžia s spôsob, akým to dali dohromady, mi nedá pokoj. Na druhej strane, postavu Meridy (hlavne kvôli účesu) rýchlo obľúbite, ale Bohužiaľ, to je všetko! Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

Ukubumbahoo 

všechny recenze uživatele

Ani jsem netušil, že jdu na film od Pixaru a opět mě tuto studio nezklamalo. Moc pěkná podívaná na příběh další mladé hrdinky "vlasatice" podkreslována parádními skotskými dudáky. Přesně takhle má pohádka/animáč vypadat a na konci jsme se sestrou i slzu museli utřít. ()

Wolvie 

všechny recenze uživatele

Další Pixar,který nejenže mě neokouzlil,ale dokonce spíše znechutil a utvrdil v doměnce,že přes několik světlým výjimek (Vall-I, Úžasňákovi) si s tímhle studiem zkrátka ani trochu netykám.A to na mě Brave od začátku působilo velmi sympaticky svou snahou o originalitu,fantaskními trailery a od pohledu sympatickou ústřední hrdinkou.Film ovšem n nic nedotáhl do zdárného konce a výsledkem je patvar bez chuti a zápachu,který chce být svěžím fantasy větrem do současného světa animovaných pohádek,ale za takovým Na vlásku zaostává rozdílem třídy. ()

Filmárik 

všechny recenze uživatele

Fúha, obávam sa že na pixarovských poradách musí niekto plieskať hodne silným bičom keď si dovolili vypustiť do sveta tak "obyčajný" animák akým je Brave. Nechcem tým povedať že ide o slabotu ale na Pixar je toto druhá liga. Netuším kam sa podeli všetky tie kreatívne mozgy s predošlých peciek ale dúfam že na ďalších Monsters a Nema budú zotavení a plní chuti do písania. ()

Poupe 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček dle mého názoru nestojí. Po dlouhé době opravdu moc hezky zpracovaný film, kde je jinak ukázán vztah matky a dcery. Film je prošpikovaný hláškami, kde občas člověk nestačí smíchy ani popadat dech. Musím říct, že je to jeden z nejlepších animáků, který jsem v poslední době viděla a přiznávám se, že jsem ho určitě neviděla naposledy. ()

Rokle 

všechny recenze uživatele

Tam kde Pixar dříve přidával bonus v podobě jemných fórků a dospělých témat.... tak tam už není :( Dám mu ještě jednu šanci (možná víc), ale mrzí mě, že už není zárukou nejlepších kvalit. Co se dá dělat, jednou to skončit muselo. ()

Toka 

všechny recenze uživatele

Pro mě velmi příjemný animák s perfektní hudbou, krásnou animací a lehké dávky humoru v podobě trojčat a otce. Prostě Pixar opět nezklamal. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Na poprvé jsem byl dost zklamaný (v angličtině), podobně jako u Cars s dabingem o dost lepší dojem a když tady na to koukám s děckama podvacáté, už to mám dost rád :o) ()

Mortishka 

všechny recenze uživatele

Ja som nadšená. Najkrajšia animovaná rozprávka akú som videla, dokonca by som povedala že je to príbeh ako keby napísaný priamo o mne. Nádherné postavičky, Merida je dokonalá, tie jej ryšavé vlasy, jej osobnosť a jej šarm. Keby mám byť animovaná postavička chcela by som byť Merida. Nemám tomu čo vytknúť, nemôžem proste...Nádherný soundtrack, fantastický príbeh. Ešte stále mám v hlavne pieseň Mordu ! 100% ! ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

Vezměte trochu z Tangled, trochu z HtTYD, odeberte záporáky, vyšperkujte animaci a máte další hezkej animák. Animace byla fakt krásná, emoce nechyběly a vymyslet něco takového bez záporáka stojí za pochvalu, takže chválím. :) I když to bylo asi určeno spíše menším dětem, tak mně se to taky moc líbilo. ()

Fridecka 

všechny recenze uživatele

Tak konečně animovaná filmová pecka od studia Pixar, která mě oslovila, pohladila po duši a rozesmála zároveň. Snad, že hlavní role hrály holky...V hlavní roli princezna Merida, která se nehodlá smířit s předem danou rolí a jde si vlastní cestou, na které se střetává s matkou a její představou o dceřině životě. Ústředním tématem je vztah matky a dcery a touha jít vlastní cestou. Ke splnění tohoto cíle je nutná vnitřní síla a odvaha, jíž má zrzavá kudrnatá princeznička dostatek. Celou tu nádheru završuje líbivá hudba a humorné scénky. Pohádka osloví dospělé i jejich ratolesti, převážně asi ženskou část populace. ()

Adm.Nelson 

všechny recenze uživatele

Zvláštna zápletka, prekvapivo žiadna romantika, ale iba rozvíjanie vzťahu dcéra - matka. A prekvapivo to funguje, aj keď ono to bude asi predovšetkým umiestnením deja do zaujímavého prostredia, a dobre vyrozprávaným príbehom. 7/10 ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinka mne, přiznám se, docela dost štvala. Možná to dělal i slabší český dabing, ale přišla mi nějaká protivná. Jinak je v tomhle filmu podle mně zbytečně málo humoru. Takhle to není nic extra. ()

Fawkes 

všechny recenze uživatele

Bylo možné čekat od spojení Disneyho a Pixaru něco jiného než dynamicky nabitý animák vystihující lákavý příběh? Chvíli pohádkový, chvíli akční, místy dojemný a a co chvíli vtipný. Propojení těchto znaků zde funguje naprosto dokonale. Přestože Disney s Pixarem tvoří pořád takovéto animované skvosty, námět samotný a některé rysy ve svých předchůdcích nemá obdoby. Pro milovníky těchto typů filmů rozhodně doporučuju. Mimořádně se taky povedl český dabing a soundtrack donutí člověka sledovat celé závěrečné titulky. (92%) ()

Související novinky

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama