Reklama

Reklama

Už od starých časů se po mnoho generací šíří příběhy o epických bitvách a mystických legendách v drsné a tajemné Skotské vysočině. Ve filmu se k legendě přidá nová pověst, když odvážná Merida stane tváří v tvář tradici, osudu a nejkrutější bestii. Merida je zkušená lučištnice a impulzivní dcera krále Ferguse a královny Elinor. Je odhodlána jít si v životě svou vlastní cestou. Vzepře se starému zvyku zasvěcení pánům země. Silnému lordu MacGuffinovi, mrzutému Macintoshovi a svárlivému Dingwallovi. Meridiny činy nechtěně rozpoutají v království chaos a běsnění. Když se obrátí o pomoc k podivínské staré čarodějnici, dostane prokleté přání. Merida, která následuje nebezpečné síly, objeví význam skutečné odvahy, aby zlomila příšernou kletbu, než bude příliš pozdě. (Falcon)

(více)

Recenze (1 001)

freddy 

všechny recenze uživatele

Jak už známe z několika jiných pohádek, ne každá princezna touží v brzkém věku po vdavkách, a snaží se to řešit různě. Zde si hlavní hrdinka vystačí s koláčkem od čarodějnice, který má změnit myšlení její matky. Jenže matka se promění v medvědici, což je začátek velice zajímavého a docela dobře koukatelného příběhu, který uplynule rychle a přitom takřka nenudí. Je zde velká řada vtipných scén, i když dospělý divák, jako jsem já, nedocení na rozdíl od dětí úplně všechny scénky, ale i tak to bohatě stačilo na příjemně strávený nedělní večer. Většina postav je sympatická, zvířečí postavy, což se týká především poníka hlavní hrdinky a mámy medvědice, jsou příjemné a roztomilé, a vůbec celkově je tohle milý příběh, který dokázal zaujmout a potěšit. Písničky jsou jako vždy vydařené, zkrátka klasická dobře odvedená práce, jak se na Pixar a Disneyho sluší a patří. A jelikož jsem s výsledkem spokojený, rozhodl jsem se filmu udělit čtyři hvězdy, pět hvězd přece jen dávám animákům jen výjimečně a tenhle film si tu pátou hvězdu vyslouží teprve tehdy, zůstane- li v mých vzpomínkách i pár let po prvním zhlédnutí. Zatím mohu jen říci, že to je dobrá práce. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Rebelka je sice možná film dětinský, humor je jednoduchý a místy hloupoučký, ale to ještě neznamená, že to nemusí fungovat. Navíc myslím, že vyčítat dětinskost a jednoduchost u animované pohádky, asi není úplně na místě. Nejdůležitější je, že jsem se bavila od začátku do konce. Rebelka je moc příjemná pohádka, navíc se snažila vybočit z trendu současných moderních animovaných pohádek a pokusila se navrátit ke starým klasikám, to moc oceňuji. Dalšímu zhlédnutí někdy se nebudu bránit. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Oscarem oceněný animovaný film a tvůrci si můžou mnout ruce za další povedený kinohit. Příběh dívky, která si chce jít svou vlastní cestou a ne v matčiných stopách. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejslabší Pixarovka co se příběhové i režijní stránky týče. Animace je sice opět prvotřídní a atmosféru Skotska to také umí prodat více než dobře. Ale postavit celý příběh na putování jedné zrzky a mámy medvědice? To mi přijde na Pixarovské standarty trochu málo. Navíc to začíná postrádat i ono kouzlo a poetiku něčeho víc, čím se studio s lampičkou ve znaku tak hodně lišilo od konkurence. I tak je to ale celkem zábava, která rychle uteče a dětem se zaručeně líbit bude. U takového třetího Madagaskaru a hlavně Ralpha jsem se letos bavil o hodně více. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Líbilo už jen kvůli tomu, že povedených animovaných celovečerních fantasy je poslední dobou tak málo. Jo, trochu to vykrádá jeden starší animák, pixarům možná došlo nitro a sequely se to bude v budoucích letech hemžit o sto6, dokud ale tihle pánové umí pořád obstojně pracovat s akcí a sentimentem, tak za mě je to OK. Nenudil jsem se ani na minutu. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ja som s týmto animákom maximálne spokojný a deti boli z neho úplne hotové. Takú malú bojovníčku mám aj doma...Je to krásne farebné, vtipné a dobrodružstvo nemá konca. Navyše je tu moja srdcovka - škótsko-keltský bojovníci i hudobné motívy, kde hrajú prim gajdy a píšťaly. "Pytačky" i nekonečné bitky medzi klanmi ma bavili, do toho tá spomínaná hudba i sudy piva...Malá podobnosť s animákom Na vlásku tu je, no mňa skôr teší, akoby mi vadila. Ako animáku fakt nemám čo vytknúť. 100%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Už v tom necítím Pixar. Řekl bych že se jedná o téměř klasickou Disneyovku. Příběh je určitě temnější, než bych si kdy dokázal připustit. Hodně zamrzely minimálně dva logické kopance, které by v minulosti divák hledal u těchto filmů marně. Hlavní postava mě zrovna nenadchla a jen velice pomalu jsem si k ní hledal cestu. Namísto toho mě královny, proměněné v medvěda, bylo opravdu moc líto. Tady se emoce podařilo vykouzlit. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Navštívila mě sestra a hned se zajímala, jestli už je k dostání "Rebelka", že by ji chtěla vidět. Co bych neudělala pro vzácného hosta, zaběhla jsem o patro výš do půjčovny AVI souborů a nedlouho potom jsme popíjely kávičku, požíraly tvarohový koláč - tentokrát se mi podařilo vytvořit pečivo poživatelné, nikoliv obvyklý beton - a čučely na animovanou pohádku o rodinných hodnotách a nutnosti respektovat mládež. Hlavní hrdinku jsem měla většinu stopáže stěží odolatelné nutkání popadnout pod útlým krčkem a nasekat jí lukem po prdeli, kdykoliv udělala to své "mhhhnhhh, mhááámííí!". Její tři "roztomilé" bratříčky bych nejraději nacpala jejich hřmotnému fotrovi zpátky do pytle a na bimbasovi mu udělala uzel, aby nehrozil návrat tohoto zrzavého tria zpátky na scénu. Ale vlastně jsem se u "Rebelky" nenudila, občas mi povyjely koutky úst vertikálním směrem vzhůru, ségra vypadala spokojená, animace byla tradičně hezoučká, písničky se daly přežít (debilo jich moc) a tak sem prásknu nenadšených, nezhnusených 65%. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Začátek byl trochu rozpačitý, ale potom se z toho rozjela klasická pohádka se šťastným koncem. Animace se mě moc líbila, stejně tak zajimavé charaktery a dobrý dabing. Děti tohle rozhodně bude bavit, i když nevím jestli to je úplně pro malé prcky, když tu je pár drsnějších scén, ale ty se objevují v amerických animácích celkem často. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Asi tu niečo nehrá, keď som sa na tejto Pixarovke zasmial asi len raz. Jeden z najslabších animákov, aké som videl. Nielen že má film slabý príbeh, ale najmä jednotlivé postavy ma nezaujali. Merida bola tak otravná, že mi bolo celkom jedno, ako to s ňou nakoniec dopadne. Keď už sa tu všetci rozplývajú nad tým ako je to zvláštny a netradičný animák, tak pôjdem "netradične" proti davu a poviem, že sa mi Rebelka vôbec nepáčila - fakt nechápem, čo na tomto animáku všetci vidia, veď tých podarených vtipov je tu dosť málo a existuje množstvo zábavnejších animovaných filmov. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ďalší animák s produkcie Disney a Pixar, ktorý nám servíruje v podstate všetko, čo sme už videli. Film je veľmi podobný animáku Tangled, čo by až tak nevadilo ako to, že aj keď príbeh je celkom zaujímavý, väčšina nápadov asi ostala len na papieri. Od takých gigantych štúdii človek čaká viac ako len priamočiary animák s peknou animáciou, príbehom či hudbou. Očividne miesto pre nápadité scény už nezostalo. Ale nemôžem sa zas moc stažovať, je to zábavne a bavil som sa. Obľúbený soundtrack: The Games, Weve Both Changed. 80% - 4* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Na jedno zhlédnutí postačující, když jsem se ale následně zkoušel zamyslet nad tím, že bych se na Rebelku někdy podíval znovu, musel jsem se sám sobě hlasitě zasmát. Animovaný průměrňák, který zkrátka nebaví tak dobře, jak od něj dospělý člověk očekává, a uchytí se opravdu jen jako záchytný bod dětského programu o líných vánočních svátcích. Škoda ho... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Walt Disney + Pixar = prostřelené srdce aneb jestli animovaná pohádka, tak takhle prosím. P.S: Rebelko, jakej používáš kondicionér? ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Technicky pixarovské, jinak Disney až na půdu. Při sledování jsem si říkal, jaké je to plýtvání potenciálem, tohle mohlo dostat méně výjimečné studio. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Celkem nezáživný děj se světlejšími okamžiky. Samotnou mě překvapilo, že mi v samém závěru ukápla slza, ačkoli si film nedovedl vybudovat silnější pouto k postavám, všechny na mě působily tak nějak plasticky, včetně rebelky, jejíž hlas v podání Kelly Macdonald mi moc nesedl, zněla mi ušišlaně jak Lucinka Vondráčkovic... Jinak jde ale o solidní jednohubku, u které jsem se párkrát i docela pousmála. Nad čím jsem se ale moc nepousmála bylo tentokrát 3D: *** které na mě oproti jiným animákům působilo dost chabě a nezajímavě. Kór u filmu s takovým plakátem bych čekala nějaký ten pěkný efekt apod, ale bída bída... Kvalit takového Tangled nedosahuje ani za mák. Ve filmu se tahle princeznička možná snažila vybočit z řady, v reálu je ale průměrná ve všech směrech. Lepších 60% ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Prešiel rok a tak tu znova máme precíznu prácičku z dielne štúdia Pixar. A znova sa jedná o niečo, čo je na poli rozprávok a animovaných filmov pomerne originálne a jedinečné. Ústredným motívom je, pomerne prekvapivo, vzťah matky a dcéry. Keď si spomeniete na Ako vycvičiť draka od Dreamworks, tu sa objavoval podobný motív, teda vzťah hlavnej postavy a jej otca. DeBlois však tento vzťah zakomponoval len ako jednu z viacerých bočných dejových línií, zatiaľ čo Rebelka ho berie ako primárny a stavia na ňom. A rozhodne sa jej to darí! Príbeh je krásne mytologický, potešili ma narážky na staré mýty o posvätných miestach v lese a prekliatych smrteľníkoch bažiacich po moci. Vzťahy a charaktery medzi postavami sú vykreslené na jednotku, a aj keď je hlavnou postavou princezná, myslím, že sa pri tejto rozprávka zabavia takmer všetky deti bez rozdielu. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

vpravdě úchvatný animovaný epos z tolik poutavého skotského prostředí, kterému nechybí notná dávka legend, tajemna, kouzel, hrdinství a bojovníků... to vše má v sobě i okouzlující královská dcerka, kterou si prostě musíte už po pár minutách zamilovat (jak už to tak u zrzek bývá)... v pořadí již třináctý film pixaru je v tomhle případě hodně šťastná volba! 90% ()

Související novinky

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama