Reklama

Reklama

Už od starých časů se po mnoho generací šíří příběhy o epických bitvách a mystických legendách v drsné a tajemné Skotské vysočině. Ve filmu se k legendě přidá nová pověst, když odvážná Merida stane tváří v tvář tradici, osudu a nejkrutější bestii. Merida je zkušená lučištnice a impulzivní dcera krále Ferguse a královny Elinor. Je odhodlána jít si v životě svou vlastní cestou. Vzepře se starému zvyku zasvěcení pánům země. Silnému lordu MacGuffinovi, mrzutému Macintoshovi a svárlivému Dingwallovi. Meridiny činy nechtěně rozpoutají v království chaos a běsnění. Když se obrátí o pomoc k podivínské staré čarodějnici, dostane prokleté přání. Merida, která následuje nebezpečné síly, objeví význam skutečné odvahy, aby zlomila příšernou kletbu, než bude příliš pozdě. (Falcon)

(více)

Recenze (1 001)

Narg79 

všechny recenze uživatele

Kdo viděl Jak vycvičit draka, tak si jistě všiml podobnsti vyprávění i dějové zápletky, přesto je to velmi dobře a vtipně ztvárněno. Jen tak dál. ()

mara312 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byl z příběhu dost překvapený a vlastně i z celé filmové zápletky, ale pak jsem se tím nechal pohltit a unášet. Nakonec to je doclea zábavný film. A Pixar jako obvykle nezklamal. ()

The Count 

všechny recenze uživatele

První asi třetina naprosto vynikající. Vtipná, nápaditá v dobrém tempu. Pak se to ale všechno tak nějak zhroutí do šedého průměru bez vlastního nápadu a všechno začne probíhat podle už dávno mnohokrát ohraných kolejích. Kdyby si to udrželo úvodní náboj, tak by to byl vynikající film. ()

finalpain 

všechny recenze uživatele

Pixarovka jak se patří. Super příběh , humor ,napětí i akce jak jsme zvyklí od těchto borců.Vylepšené animace ve stylu UŽASŇÁKOVI .Pro mě jeden z nej animáku který vyšel za 5let.Lepší než DOBA LEDOVÁ 4, ale to je samozřejmě můj názor.Vyplatilo se na tento animák počkat.dávám 4 ()

CrashHP 

všechny recenze uživatele

Príjemný príbeh, ktorý je síce ľahko predvídateľný, doprevádzaný príjemnou hudbou od známeho Patricka Doyla. Animácia prešpikovaná dokonalosťou, ale na to sme už od dielne PIXAR zvyknutý. Už teraz sa teším na ďalší príbeh zo štúdia PIXAR :) ()

mrkvicka33 

všechny recenze uživatele

ASI SOM OD TEJTO ROZPRAVKY OčAKAVAL PRIVELA KOMICKA ANIMAK TYPU (Jak ulovit draka)... DA SA ... NO PRE MNA NEVIUZITY POTENCIAL TOHTO PRIBEHU velka skoda ze vpribehu nebol nejaky ten princ s ktorim sa zalaskuju ALEBO SI TVORCOVIA NECHAVAJU NIECO NA 2KU ()

SacRoS 

všechny recenze uživatele

Od tohoto snímku jsem nic nečekal, avšak o to víc jsem byl, podotýkám že mile, překvapen :). Hudba je skvělá, původní znění je suprově obsazené, animace typicky Pixarovská.... Jako by na mě dýchl starý dobrý Walt Disney. 90% ()

onevoice 

všechny recenze uživatele

No tak toto je animovaný film roku 2012. Toľko srandy nemá ani posledná doba ľadová a madagaskar dokopy. Ksichty pytačov o ruku princeznej top. No a mať takých malých zloduchov ako princeznej bratia by som nechcel. ()

hrgdragon 

všechny recenze uživatele

Fantastické vlasy, nádherné detaily, pekná animácia a humorné scénky! A tá čarodejnica s tunelami v ušiach čo vystružliká aj Michelangela - pecka!!! ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Studio Pixar, které stojí za filmem Příběh hraček 3, zavede diváka do dávné říše, kde tajemství i tradice tvoří součást každodenního života. Příběh je plný emocí, nezapomenutelných postav a typicky pixarovského humoru, který přináší, skvělou animovanou zábavu. ()

Swampy 

všechny recenze uživatele

Technologicke demo. Film sa mi velmi nepacil. Nesympaticka hlavna postava. Moje detske alter-ego so mnou suhlasi. ()

kajmik01 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě zaujala opravdu kvalitní animace (výrazy tváří, vlasy, prostředí...) a výborná hudba. Dějově se jedná o trochu jednodušší , ale i tak příjemný příběh (děj je odhadnutelný a trochu moralizující), který rychle uteče a rozhodně neurazí. Za mě jsou to čisté 4*. ()

Jeldi 

všechny recenze uživatele

Taková velmi roztomilá blbůstka o touze po svobodě, jako bych se v tom viděla jen mě má mamka do ničeho ,,nenutí" a neumím střílet z luku :) ()

p.stenzelova 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, ale čekala jsem od toho víc. Do téhle věty bych mohla shrnout celou tuhle recenzi, protože přesně vyjadřuje, co si o filmu myslím. Po všech těch úžasných animácích poslední doby (Na vlásku, Já padouch, Jak vycvičit draka…) jsem prostě čekala mnohem víc, než medvědy. Bylo to vtipné a čas od času se objevil pěkný záběr na skotskou krajinu. Ale děj, ta hlavní linka celého příběhu, mě dost nudil. Bylo hloupě patrné, jak to celé dopadne, a musím říct, že mi to dost vadilo. Ve filmu nebylo nic neočekávaného a bohužel musím říct, že ani Merida mě příliš nenadchla. Nepodařilo se mi nedostat ji pod kůži. Jako postava byla naprosto plochá a hodně mi vadilo, jak neustále někde běhala, aniž by to v někom vzbuzovalo podezření. Jistě, na noc a polovinu dne zmizí dcerka i s maminkou, ale nikdo si toho nevšimne, pohoda. Dost zmatená jsem i z toho, že v téhle pohádce není žádný princ, pohledný kuchtík ani švarný myslivec, kterého by mi Merida ve skrytu duše mohla milovat. Na jednu stranu se mi to zamlouvá, ale na druhou stranu… k pohádkám to prostě patří! Abych to shrnula – je to hezká, vtipná a zajímavá pohádka, která mě ale nikterak nenadchla. Moc mě nebavila a myslím, že jsem nenašla důvod, abych si ji pouštěla znovu. ()

zhulosek 

všechny recenze uživatele

sebevíc se film zdá být předvídatelný tak tomu je přesně naopak, čím víc jsem se snažil najít nějaké scénáristické klišé tím to bylo obtížnější! Klobouk dolů a oči na Rebelku, jinak se to ani říct nedá. Jeden z nejlepších animáků poslední doby je tedy povinností pro příznivce daného žánru! ()

Související novinky

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama