Reklama

Reklama

Už od starých časů se po mnoho generací šíří příběhy o epických bitvách a mystických legendách v drsné a tajemné Skotské vysočině. Ve filmu se k legendě přidá nová pověst, když odvážná Merida stane tváří v tvář tradici, osudu a nejkrutější bestii. Merida je zkušená lučištnice a impulzivní dcera krále Ferguse a královny Elinor. Je odhodlána jít si v životě svou vlastní cestou. Vzepře se starému zvyku zasvěcení pánům země. Silnému lordu MacGuffinovi, mrzutému Macintoshovi a svárlivému Dingwallovi. Meridiny činy nechtěně rozpoutají v království chaos a běsnění. Když se obrátí o pomoc k podivínské staré čarodějnici, dostane prokleté přání. Merida, která následuje nebezpečné síly, objeví význam skutečné odvahy, aby zlomila příšernou kletbu, než bude příliš pozdě. (Falcon)

(více)

Recenze (1 001)

Patrix000 

všechny recenze uživatele

Miluju animovaný pohadky v tomto stilu jak je to kreslene moc hezký pribeh cekal sem že se na to jen kouknu a pudu ale tohle me moc nadchlo krasný dej a pribeh kterej vas chytne za srdce každej valci s rodici a tady je pekne ukazane že se snima da vyjit ovsem hlavni hrdinka musela zakusit nebezpeci a strach že pride o mamku a to ji pak poucilo ale i mamu ktera pochopila že k ni nebyla ferova!! Jinak moc krasný film strasne moc se mi libil!!! ()

pupidup 

všechny recenze uživatele

Pro Tuxeda - Meridiny dialogy jsou asi tak "ploché"(jak píšete), přesně jako ty, které si se mnou vyměňuje má 16 letá pubertální dcera. Sedí, jako pr..l na hrnec, zřejmě pubertální dceru nemáte a nikdy jste neměl:o). Postavy byly naprosto sofistikovaně zasazeny do své doby. Tenhle film je ve své třídě naprosto geniálním a skvělá hudba to dle mého dotáhla na pátou hvězdičku. Smekám. ()

oleg121 

všechny recenze uživatele

Brave spĺňa prakticky rovnaký koncept ako Hotel Transylvania. V oboch je prezentovaný komplikovaný vzťah rodiča s dieťaťom a zároveň aj určitá "skúška", ktorou si obe postavy musia prejsť, aby dosiahli istej seba nápravy. Čím sa táto rozprávka líši od Hotel Transylvanie a robí ju oveľa lepšou a hodnotnejšou je skutočnosť, že istá rozvitosť a prepracovanosť postáv je prítomnejšia v oveľa väčšej miere. Príbeh sám o sebe obsahuje nádhernú myšlienku, ktorá má každému čo povedať. Oscar za najlepší animák určite zaslúžený. ()

Berserkr 

všechny recenze uživatele

Rebelka, nový film od Pixaru, vzbudil až překvapivě rozporuplné reakce, někteří vychvalují, někteří haní. Co k tomu říct?? Já osobně jsem byla velice překvapena tím, jak se mi to líbilo, moje děti se od ní nemůžou odtrhnout a viděly jsi snad třicetkrát, některé hlášky už u nás zdomácněly: "tak to mi nalaď mokrý dudy..". Rebelku považuji za jeden z nepromyšlenějších filmů poslední doby, každý kamínek nakonec zapadne do skládačky, přesně tak jak si představuju. Zkuste se podívat na Rebelku několikrát a soustřeďte se na to, zda se ve filmu objeví nějaký výraznější prvek, který později nenajde jasné uplatnění buď přímo v samotném příběhu nebo v tématu vztahu matky a dcery. Podle mě, žádný takový není, alespoň já ho neobjevila. Ke svému překvapení pozitivně hodnotím i písničkové pasáže, které filmu dodávají rytmus a pokaždé ho nějak rozvíjejí. ()

panter666 

všechny recenze uživatele

Co dodat, kdo umí ten umí a Pixar prostě umí. Myslím si, že oscar je zasloužený (i když sem neviděl všechny animáky minulého roku), trochu mi tam vadí trojčata, ale který film nemá své mouchy. Já už se jen strašně těším až se Pixar trhne od Disneyho a pak začnou dělat pořádný pecky, možná se to nestane, to ukáže až čas. Já doufám, že jo. ()

Jiri9 

všechny recenze uživatele

Poměrně svěží a příjemná animovaná komedie. Sice nedosahuje takové kvality jako například Shrek nebo podobné, ale určitě můžu jen doporučit. Celou dobu jsem se dobře bavil. Film má výborný spád spoustu skvělých a vtipných momentů. Filmu zdar!!! ()

Baruska92 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený animovaný film s nepředvídatelným dějem a originální zápletkou, na který se podívá rád i dospělák :) Musím podotknout, že efekty v tomto animáku byly vymyšleny na jedničku! ()

radimhasalik 

všechny recenze uživatele

Fantastická animace krajiny. Skvělý přízvuk dabérů. Svižný děj a místy vtipné scény. Rebelka byla příjemným překvapením. Pokud hledáte zábavný oddechový film, našli jste ho a mohu vřele doporučit. ()

Nihat 

všechny recenze uživatele

Pri Rebelke sa vo mne bijú dva dojmy - na jednej strane mi chýbalo niečo v pointe filmu a rozuzlení - to sa tvorcom podľa mňa nepodarilo. Avšak čo sa podarilo je krásny príbeh o porozumení a rodine, príbeh je podaný citlivo. Navyše v tejto rozprávke hlavná hrdinka nie je v úlohe štatistky, ktorá prahne po láske a s ostatnými ženami sa dokáže rozprávať iba o tom. A to je v kontraste s väčšinou terajšej kinematografie. Ak máte dcéru - odporúčam - može ju to inšpirovať v tom byť sama sebou, nasledovať vlastné sny a stať sa silnou Ak máte syna - odporúčam - pomože pochopiť, že nie všetko je o bitke, trofeji a víťazstve, ale aj o porozumení a že žena nie je trofej za preukázané služby (Starwars, Matrix atď), ale osobnosť. Zároveň príbeh ukazuje, že veci sa dajú riešiť porozumením a dohodou. ()

Clairiss 

všechny recenze uživatele

Nějak mě nic k tomuto filmu nenapadá. Přemýšlím, ale prostě jisté věci se nedají napsat slovy. Napětím jsem čekala co se bude dít a... Prostě nádherná pohádka se vším všudy, kde si dcera a matka lezou na nervy, ale nakonec si cestu k sobě najdou. ()

Laslo 

všechny recenze uživatele

Zábavná rozprávka Neskrotná,veľmi dobrá rozprávka výborná kvalita.Odporúčam všetkým.Veľmi dobrý režisér Mark Andrews aj scenár je super... 80% ()

andaAanda 

všechny recenze uživatele

3.5, protože: mou pozornost si příběh udržel od začátku do konce, kdy jsem si ale uvědomila, že jsem čekala víc - rozvedení některých motivů, ale především romantickou zápletku, bez níž je pohádka podobného ražení jen poloviční. ()

Zeppelin.86 

všechny recenze uživatele

Přemáhal jsem se dát tři hvězdičky, popravdě ani nevím za co. Příběh naprosto bez nápadu. Ve chvíli, kdy se královna promění v medvěda, je jasné, jak všechno skončí. Celé by se to dalo shrnout do několika slov (ne vět, slov). Tento animák ničím nenadchnul. Z mé strany škoda práce na něm. ()

january 

všechny recenze uživatele

Já vlastně ani nevím, proč jsem očekávala kreslený napínavý akčňák s hrdinkou podobnou Katniss z Hunger Games, která se svým malým lukem zachraňuje celé království. Místo toho jsem se dočkala protivné upištěné holky a jakési wtf zápletky s proměnou v medvěda, kdy se celá-léta trvající nepochopení mezi hlavní hrdinkou a její matkou vyřeší během jediného dne. Ne že bych úplně nepochopila o co šlo... Zápletka tentokrát bez romantické lásky o komplikovaném vztahu matky s dcerou, což by se i dalo ocenit, každopádně s lepším vykreslením postav a logiky jejich chování. Chápu, je to v první řadě pohádka, není dostatek prostoru a mají tomu rozumět především malé děti. U ostatních disneyovek/pixarovek s tím ovšem problém nemám. Trapárny typu: nemotorný otec pořád něco shazuje, dementní bratříčci kradou koláče... to snad nemůže bavit ani ty děti! Mimochodem... zajímalo by mě, kolik lidí zaskočila ta dvouvteřinová scéna s nahými skotskými zadky! Jediné, u čeho jsem se zasmála, byly řezbářské medvědí výtvory čarodejnice. (a cítím se teď poněkud divně, že jsem jeden z nejdelších komentářů napsala na pohádku.) ()

Související novinky

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama