Reklama

Reklama

Už od starých časů se po mnoho generací šíří příběhy o epických bitvách a mystických legendách v drsné a tajemné Skotské vysočině. Ve filmu se k legendě přidá nová pověst, když odvážná Merida stane tváří v tvář tradici, osudu a nejkrutější bestii. Merida je zkušená lučištnice a impulzivní dcera krále Ferguse a královny Elinor. Je odhodlána jít si v životě svou vlastní cestou. Vzepře se starému zvyku zasvěcení pánům země. Silnému lordu MacGuffinovi, mrzutému Macintoshovi a svárlivému Dingwallovi. Meridiny činy nechtěně rozpoutají v království chaos a běsnění. Když se obrátí o pomoc k podivínské staré čarodějnici, dostane prokleté přání. Merida, která následuje nebezpečné síly, objeví význam skutečné odvahy, aby zlomila příšernou kletbu, než bude příliš pozdě. (Falcon)

(více)

Recenze (1 001)

bibinko 

všechny recenze uživatele

Aniž bych shlédnul co i jenom vteřinu, okamžitě bych dal 5* a to už jenom proto, že na Skotsko mám nádherné vzpomínky a je to moje i manželčina srdcova záležitost :) No ale to by samozřejmě na oněch 5 nestačilo a bylo by to i nefér. Co ale bohatě stačí na 4* je přítomnost nezvyklého příběhu, nádherná animace naprosto dokonalého prostředí, které ve skutečnosti vypadá ještě lépe, hudba a v neposlední řadě i excelentní dabing (v originálu zatím neviděno, ale bude protože skotština je prostě.... skotština :D). Páta * je za postavu babky řezbářky, potažmo odkazovače, prostě nepopsatelná záležitost. Potenciál na další pokračováni zde nevidím a to je jenom dobře, jinak budu ladit mokré dudy. ()

Yhitte 

všechny recenze uživatele

Už jsem si myslel, že tam na konci se její matka nezmění zpět a ona začne terorizovat celé království jako zápornák z každého dobrého komixu, ale ono ne :D Stejně si myslim, že i přes jasné klišé, které jsou podle mě někdy až moc přeslazené, mají v sobě animované dětské filmy kouzlo a to jak pro děti tak dospělé (taky mě vždy pobaví ty mírně perverzní vtipy pro přihlížející rodiče). ()

Misabarry 

všechny recenze uživatele

Anime dost mohu, ale sorry, tento plytky vytvor nezachrani ani hvezdne hlasy, a to jsem se tolik těšila a tolik o tom slyšela.. škoda ()

k0c0urek 

všechny recenze uživatele

Jako dobré, ale nazval bych to pohádkou německého typu...ve srovnání s Na vlásku je o velký kus v pozadí. Linie je pěkná, ale mohlo bybýt více komedie s nápadem. Za skouknutí stojí, ale znova vidět z vlastní iniciativy nepotřebuji :) ()

Ollivander 

všechny recenze uživatele

Neskutečná animace se skvělými záběry, dynamicky odvyprávěný netradiční příběh, spousta vtípků, úžasný dabing Meridy!, vše podtržené hudbou, která mě chytla hned úvodním motivem (což bych od Patricka Doyla nečekal). Hudba (Patrick Doyle): 5z5 (100%) ()

Vonter 

všechny recenze uživatele

Cheská cholka tachle Mérida, ale z tocho filmu nic nesálá! Žádny téplo, ani chřejivý lidský pochlet. Měl tam být, ale nein, není tam. Kde on je? Néni. Ja, namalování se povetlo, flásky flají gut až óči přecháset. Ale tomu filmu chybět něco. Něco, proč já mu chtít fěřit. Něco, proč já mu chtít fándit jako na fotbálu. Něco jako šivoucí srdce. Ja ja. Tachle já musela dát jen drei. Drei chvěsdiček. ()

mpet 

všechny recenze uživatele

Velice vydařený animák, u kterého jsem se po většinu doby od srdce smál. Přesně takové podle mě mají být pohádky. Rebelka měla v sobě napětí, krásnou atmosféru, solidní hudbu a hlavně spousty a spousty vydařených vtípků a humorných situací. Co víc si můžeme od animáku přát?? ()

Cre-A-tive 

všechny recenze uživatele

Po delší době příjemný "animáč" který na srdci pohladí. Konec mě doslova rozbrečel. CRYBABY! Téma vztahu matky a dcery je originální a neotřelé. Kéž by v dnešní době existovaly takové kouzelné medvědí koláčky, které by napravili každičký vztah. Velmi sympatické postavy a nezapomenutelná hudba. 5* a jdu si to pustit znovu. GG ()

RizzieRock 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších Pixarovek, (a z Pixarovek natočených během posledních 10 let nejoblíbenější vůbec). Pravidelně mi u ní slzí oči dojetím :). Možná mi připomíná něco z mého dětství, těžko říct. Každopádně má pro mě Brave velkou citovou hodnotu a hlavně je to nádherná podívaná ze všech stran :). Luxus. PS: Přestože se jedná o pohádku, doporučuji sledovat v originále, ten skotský přízvuk je naprosto k nezaplacení :D ♥. ()

MisaP3 

všechny recenze uživatele

Skvělý animák s originálním příběhem, plný humoru i napětí, který zaujme i dospělé. Povedená animace, hlavní hrdinka, která vás pobaví hláškami, příběh, který zaujme. Co víc si přát. Je to po dlouhé době animák, který si pouštím zas a znovu a pokaždé se zasměju a čekám na svá oblíbená místa a že jich je tam opravdu dost. ()

Wolfis 

všechny recenze uživatele

Príjemný fantasy príbeh so zaujímavou zápletkou, zábavnosťou, istým poučením, milou rebelskou hlavnou hrdinkou, ktorá sníva o inom živote a snaží sa zmeniť svoj osud. Super keltská atmosféra odrážajúca sa pekne aj na postavách vo svetlom tieni úctyhodnej animácie v podaní štúdia Pixar zohráva veľkú úlohu a robí tak tento animák iným aj jemným studeným farebným kontrastom. Veľmi sa mi tiež páčili vložené inštrumentálne piesne v gitarovom prevedení, pekne to tam vyznelo. Ďalší krásny animák hodnotený spokojnosťou. /rebelských 80%/ ()

Dodge-I 

všechny recenze uživatele

PIXAR se predvedl zase v plné síle - a to je dobře, scenar odsypava a forky jsou prijemne a osvěžující - tohle si uzije clovek sam i s detma ;-) ()

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

Netradiční hrdinka animáků Merida je takový kluk v dívčím těle. Když tedy má být provdána, zavání to průšvihem a konfliktem s přísnou matkou. Netradiční cesta, jak si ty dvě k sobě budou hledat cestu, je na čtvrtou hvězdu, ale jako film pro děti to nějak nedokáže uchopit za správný konec. Humor tu obstarávají hlavně bratři caparti, není to ale žádná řachanda. Skotskou mentalitu obstarávají muži, někteří ale příliš tlačí na pilu až na úrovni karikatur. Klid a rozvahu tu má pak prezentovat královna, ta však projde "změnou", a tak její "poslání" nějak vyšumí. ()

Související novinky

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama