Reklama

Reklama

Už od starých časů se po mnoho generací šíří příběhy o epických bitvách a mystických legendách v drsné a tajemné Skotské vysočině. Ve filmu se k legendě přidá nová pověst, když odvážná Merida stane tváří v tvář tradici, osudu a nejkrutější bestii. Merida je zkušená lučištnice a impulzivní dcera krále Ferguse a královny Elinor. Je odhodlána jít si v životě svou vlastní cestou. Vzepře se starému zvyku zasvěcení pánům země. Silnému lordu MacGuffinovi, mrzutému Macintoshovi a svárlivému Dingwallovi. Meridiny činy nechtěně rozpoutají v království chaos a běsnění. Když se obrátí o pomoc k podivínské staré čarodějnici, dostane prokleté přání. Merida, která následuje nebezpečné síly, objeví význam skutečné odvahy, aby zlomila příšernou kletbu, než bude příliš pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (42)

Trailer 2

Recenze (1 001)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ja som s týmto animákom maximálne spokojný a deti boli z neho úplne hotové. Takú malú bojovníčku mám aj doma...Je to krásne farebné, vtipné a dobrodružstvo nemá konca. Navyše je tu moja srdcovka - škótsko-keltský bojovníci i hudobné motívy, kde hrajú prim gajdy a píšťaly. "Pytačky" i nekonečné bitky medzi klanmi ma bavili, do toho tá spomínaná hudba i sudy piva...Malá podobnosť s animákom Na vlásku tu je, no mňa skôr teší, akoby mi vadila. Ako animáku fakt nemám čo vytknúť. 100%. ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečná tragédie a takřka urážka zdravého rozumu. Troufám si tvrdit, že nad tímhle bych si pohrdavě odfrknul i v o pětadvacet let mladším věku. Je to debilní a na tom chci žít a zemřít. Zrovna jsem okomentoval Iásóna a Argonauty s tím, že to je poctivý film a poctivá práce. Tady si zjevně někdo myslí, že počet pixelů věnovaný čupřině hlavní hrdinky bude na poctivou práci stačit. Ale stokrát přežvejkaná story o princezně co nechce bejt princezna, protože je nejlepší, přičemž kromě střílení z luku je na ní zajímavá snad jenom absence zodpovědnosti, pro mě nesplňuje ani nejzákladnější požadavky na kvalitní příběh. Film naprosto postrádá smysluplný děj a něco, čemu by se dalo říkat zajímavé postavy. Rebelka sama se sice tváří drsně, ale ve skutečnosti to stačí leda tak pro rozmazlené přidrzlé puberťačky, co si dělají černé linky, protože je to gothic, a jejichž představy o samostatnosti končí u prázdné tatínkovy kreditkarty. Pak je tu její matinka, co myslí na její dobro, no a to je vše. Nějaké zaměnitelné zástupy mužů, co nerozumí ženské duši jsou jako z oka vypadlé z feministické příručky "Proč jsou ženy nejlepší", jejich jedinou úlohou ve filmu je být překážkou porozumění mezi ženami, které si sice za své problémy mohly výhradně samy, ale vždy je potřeba veškerou zodpovědnost přenést na jiného. Tůdle. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Už dávno ma žiadny animák nenadchol, Rebelka to celkom neočakávane zmenila (podobného rázu je Ako si vycvičiť draka, ale Rebelka víťazí). Pustila som ju v telke a od prvého momentu som zostala ako hypnotizovaná sa dívať až do konca :-) Neviem či to majú na svedomí ohnivé vlasy Meridy alebo krásna animácia, ale som jednoducho očarená. Milý príbeh, dobrý český dabing, hudba, postavy, vydarené gagy... všetko spolu to namiešalo koktejl, ktorý mi dokonale sadol. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

První snímek od Pixaru, o kterém se dá mluvit či psát jako o pohádce. Ne že by to vadilo. Obzvlášť po superakčních Autech 2 bylo třeba trochu vydechnout, a tak milý příběh (s otřepaným poselstvím) přišel vhod. Dokonalá technická stránka je samozřejmostí, "dospělého" humoru ovšem poněkud ubylo a Rebelka je spíše přehlídkou nejrůznějších vizuálních či takřka sitcomových gagů. A pak je tu české znění.... Ach jo. Původně jsem chtěl pochválit dobře vybrané dabéry (výborný Karel Heřmánek, skvělá Ljuba Skořepová a překvapivě sympaticky znějící Barbora Šedivá v hlavní roli), jenže ten překlad! Ani se nedivím, že ho má na svědomí stejný člověk, který zpackal Dobu ledovou 4. I v ní spousta postav mluvila tak "hustě" a "cool", až to bylo trapné. Překousl bych vulgarismy v podání skotských samorostů (kdyby tam byly), ale výroky typu "Ten je teda nejdál" z úst jednoho z teenagerů nápadníků nebo až trapně oprsklá mluva princezny Meridy sem rozhodně nepatřily. A už vůbec nemluvím o písních s naprosto stupidními CZ texty nebo o tom, proč první dvě byly nazpívány česky, ta, která podkresluje závěrečnou scénu a rozjezd titulků, zůstala v angličtině, a sotva dozněla, ozvala se další počeštěná, tentokrát v podání Lucie Vondráčkové. Děs a běs. Příště si pouštím originál. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Na jedno zhlédnutí postačující, když jsem se ale následně zkoušel zamyslet nad tím, že bych se na Rebelku někdy podíval znovu, musel jsem se sám sobě hlasitě zasmát. Animovaný průměrňák, který zkrátka nebaví tak dobře, jak od něj dospělý člověk očekává, a uchytí se opravdu jen jako záchytný bod dětského programu o líných vánočních svátcích. Škoda ho... ()

Galerie (63)

Zajímavosti (43)

  • V pořadí třináctý celovečerní film studia Pixar. (ČSFD)
  • Jméno medvěda Mor'dua vzniklo spojením gaelských slov „Mór“ („velký“) a „Dubh“ („černý“). Sousloví odráží jeho vzhled. (tomeek)
  • Film se stal nejdražším snímkem v historii studia Pixar. Jeho rozpočet se vyšplhal na 210 000 000 amerických dolarů, čímž překonal o 10 000 000 amerických dolarů rozpočty snímků Toy Story 3: Příběh hraček (2010) a Auta 2 (2011). (Dlee)

Související novinky

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama